Partitions disku

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Ryck
Začátečník
Začátečník

Partitions disku

Příspěvek od Ryck »

Dobry den, hledam program na vytvareni partitions disku, avsak: potreboval bych neco, co hodim na flashku, pak z toho nabootuju, zformatuju disk na maximalni kapacitu a pohraju si s velikostmi partitions - EDIT - Ano, dekuji, doslo mi, ze pocitam (resp nepocitam vubec) spatne ja a ne visty
Naposledy upravil(a) Ryck dne stř 4. lis 2009, 09:35, celkem upraveno 1 x.
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Partitions disku

Příspěvek od beardie »

1 GB = 1024 MB, ked vytvaras 10 GB partisnu, tak to ma 10240 MB ;-)

no a ked vies pocitat, tak nepotrebujes nic na flashku, ak bez toho nevies zit, tak pouzi live cd ubuntu
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Mno jde mi o to, abych mohl pridelit pismeno i nazev partiton na ktere nasledne nainstaluji os - Primo ve Vistach mohu upravovat nazvy a pismena vsech partitions krome toho, na kterem jsou visty.
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Ryck píše:Mno jde mi o to, abych mohl pridelit pismeno i nazev partiton na ktere nasledne nainstaluji os - Primo ve Vistach mohu upravovat nazvy a pismena vsech partitions krome toho, na kterem jsou visty.
no to ale samozřejmě není možné, a není to možné v žádných windows, leda bys byl systémově-inženýrský bůh a kromě tuny referencí v registrech bys dovedl všude přeházet i generovaná ID disků, různé classes ID atp.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Plati to pro nazev i pro pismeno? Jak se toto resi, kdyz, dejme tomu, mam nainstalovane win vista ktere si svuj partition automaticky pojmenuji "VistaOS" a pismeno si daji "C" a nainstaluji si na druhy partition (ktery si predem ve vistackem programku prejmenuji na "XPcka" a pismeno zvolim "X") Windows XP? Automaticky si partition prejmenuje, zmeni si pristupove pismeno, nebo si jej necha?

Slo by 'obelstit' system nainstalovamin Vist, pote rozdelenim disku na dve casti, na druhou nainstalovat tytez Visty, pote ty prvni smazat pri nactenych druhych a prvni partition predelat k obrazu svemu?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no ale ty písmena oddílů přece vždycky sám pro sebe vytvoří operační systém, když bude systémový disk ve vistě C:, a ten další X:, tak XPčka svůj systémový disk zase pojmenujou C: (nebo jinak, to už záleží na instalátoru), a ten na kterém budou Visty pojmenujou třeba D:. je samozřejmé že tohle označení se přece nemůže v jiném systému nijak projevit, je to dáno fyzickým uspořádáním zařízení. instalátor Windows i samotný systém si přiděluje písmena podle posloupnosti použitelných disků a jejich oddílů (proto třeba XPčka mají zhovadilý zvyk, pokud na fyzickém disku nejsou žádné oddíly a v počítači je třeba čtečka karet, prostě přidělit písmenka od prvního použitelného oddílu, čtečce dá C: a nově vytvořený oddíl na harddisku je H:). je to prostě jen logické označení platné pro daný systém. když budu mít dualboot a v něm nějaký oddíl přejmenuju z X: na bž:, tak v druhém systému se to samozřejmě nemůže projevit. už to je jasnější?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Ano, diky za objasneni
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“