Qosmio x300 problem s FPS a nvidia drivermi
Moderátor: Don
- smsn
- Nováček
-
Qosmio x300 problem s FPS a nvidia drivermi
mam problem s poklesom FPS v hrach po urcitych casovych intervaloch to stale skoci na polovicu FPS na pol minuty atd , skusal som instalovat vsetky nvidia ovladace a prisiel som na zaujimavu vec ze mi to robi len s ovladacmi nad 18x -- az do posledneho beta ovladaca 195x.. , s ovladacom 179.28 nemam ziadne problemy s poklesom FPS , takze sa pytam, je nieco nove podstatne pridane do ovladacoch nad 180xx co by mi mohlo tie FPS po case zrazat dole ? vyhobuje mi aj starsi ovladac ale novsie su optimalizovane pre novsie hry takze by mi viac vyhovoval novsi ovladac kde ak by bolo mozne vypnut co je tam pridane, mam GPU 9800M GTX
- smoula
- Mírně pokročilý
Re: Qosmio x300 problem s FPS a nvidia drivermi
Celkově v ovladačích pro mobilní zařízení od Nvidie je bordel.
Doporučit ti můžu jenom aby jsi používat ty 179.28 a vyřešeno,že by nové ovladače přidávali miliony FPS to se říct nedá.
Doporučit ti můžu jenom aby jsi používat ty 179.28 a vyřešeno,že by nové ovladače přidávali miliony FPS to se říct nedá.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
smsn > nemas v ovladacim panelu pro grafiku prepnuto power management mode na adaptive? jestli ano, tak to prehod na druhou volbu.
- smsn
- Nováček
-
spajdr : co to vlastne znamena? popripade napis kde to presne najdem v nvidia panely, pretoze tam mam SK jazyk dik ,momentalne bezim na 179 tak nainstalujem 195 a skusim to zmenit ak to tam najdem este pridavam co som skusal a vyslo toto
driver 179.28
FPS - neklesaju
GPU teplota max 71C pocas hrania
driver 195.35
FPS - klesaju po case sa zasekava na 5 sekund a to robi dookola kazde 2 minutky, skusal som tu odinstalovat psyhX ale nepomohlo
GPU teplota max 69C pocas hrania
driver 186.81
FPS - klesaju po case sa zasekava na 5 sekund a to robi dookola kazde 2 minutky
driver 179.28
FPS - neklesaju
GPU teplota max 71C pocas hrania
driver 195.35
FPS - klesaju po case sa zasekava na 5 sekund a to robi dookola kazde 2 minutky, skusal som tu odinstalovat psyhX ale nepomohlo
driver 186.81
FPS - klesaju po case sa zasekava na 5 sekund a to robi dookola kazde 2 minutky
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš nějak (typ) řízení spotřeby, jestli tam neuvidíš adaptivní nebo maximální výkon vedle toho vybrán.
Zkus ještě 187.66
http://forums.laptopvideo2go.com/topic/ ... u-siemens/
(a sosni si i ten upravený inf. soubor (inf.modified) a ten pak dej do adresáře kde máš rozbalen ovladač a přepiš původní soubor).
Jinak ten ten power management jednoduše dělá to že si zjišťuje jak je grafika zatížena a pokud má pocit (většinou špatný) že málo, tak podtaktuje GPU i paměti, ale často to podtaktuje i když by neměla, prostě je to třeba přepnout z adaptivního na maximální výkon.
Zkus ještě 187.66
http://forums.laptopvideo2go.com/topic/ ... u-siemens/
(a sosni si i ten upravený inf. soubor (inf.modified) a ten pak dej do adresáře kde máš rozbalen ovladač a přepiš původní soubor).
Jinak ten ten power management jednoduše dělá to že si zjišťuje jak je grafika zatížena a pokud má pocit (většinou špatný) že málo, tak podtaktuje GPU i paměti, ale často to podtaktuje i když by neměla, prostě je to třeba přepnout z adaptivního na maximální výkon.
- smsn
- Nováček
-
stahujem , nainstalujem , pozriem nastavenia a dam vediet
takze s driverom s ktorym bolo vsetko pohode 179x, to aj pri nastaveni Nechat rozhodnut aplikaciu 3D nezasekavalo, no s drivermi nad 180 to pri tomto nastaveni zasekavalo , tak som to nastavil na Pouzit predvolbu, ktora zvyraznuje : Vykon - FPS 1200 v menu v hre NHL ale menu nezobrazilo spravne nedalo sa hrat , s nastavenim na Kvalita - FPS 60 ako ma byt a hra ide super nic nezasekava , hned som tam nahodil najnovsi driver 195 a ide to s tymto nastavenim ako po masle , mam to stale menit pre hrou na vlastne nastavenie a kvalita ? je to cudne ze sa to takto sprava ale co uz
spajdr - VELKA VDAKA
takze s driverom s ktorym bolo vsetko pohode 179x, to aj pri nastaveni Nechat rozhodnut aplikaciu 3D nezasekavalo, no s drivermi nad 180 to pri tomto nastaveni zasekavalo , tak som to nastavil na Pouzit predvolbu, ktora zvyraznuje : Vykon - FPS 1200 v menu v hre NHL ale menu nezobrazilo spravne nedalo sa hrat , s nastavenim na Kvalita - FPS 60 ako ma byt a hra ide super nic nezasekava , hned som tam nahodil najnovsi driver 195 a ide to s tymto nastavenim ako po masle , mam to stale menit pre hrou na vlastne nastavenie a kvalita ? je to cudne ze sa to takto sprava ale co uz
spajdr - VELKA VDAKA
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky měnit bys to nemusel, aspoň né stále. Můžeš si změnit profil pro každou hru tak aby ti vyhovovala, v ovl. panelu grafiky, pod spravovat 3D nastavení je záložka nastavení programu, tam si vybereš .exe od dané hry a pak nastavení s jakým hra nejlépe pojede.
- smsn
- Nováček
-
tak budem to skusat este s novsimi hrami a uvidi sa , zatial to budem davat pred hranim na Kvalitu, som rad ze to nebolo teplotami alebo niecim podobnym ale drivermi , tak diky moc