HP ProBook 4510s - viditeľný vertikálny raster na lcd

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
GeorgeBaker
Nováček
Nováček

HP ProBook 4510s - viditeľný vertikálny raster na lcd

Příspěvek od GeorgeBaker »

Práve som si tento NB zakúpil a prvá vec ktorá ma prekvapila je že z diaľky cca 1 meter - teda keď sedím za ním - je pomerne viditeľný vertikálny (zvislý) raster na LCD - akokeby také veľmi jemné prúžky na celej obrazovke.
Je ich vidno hlavne na jednofarebných plochách. Z vetšej diaľky ich už nieje vidieť, obraz splinie, a tiež keď má displej znížený jas (napr pri behu na baterku).
Síce to moc obraz nenarušuje, je to však pomerne nepríjemné. Zaujímalo by ma či je to problém len u mňa alebo má aj niekto iný s týmto skúsenosť, popr. či sa to dá reklamovať.

Ďakujem za rady...
michalv
Začátečník
Začátečník

Re: HP ProBook 4510s - viditeľný vertikálny raster na lcd

Příspěvek od michalv »

Dobrý den já žádný rastr nepozoruji při jakém pozadí se vám to stává?
edit: no tak jsem změnil na jednotné pozadí příjde mi že trochu vidět je ale není to nic rušivého a spíš mě příjde že jsou videt jednotlivé subpixely
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
GeorgeBaker
Nováček
Nováček

Příspěvek od GeorgeBaker »

michalv píše:... rastr nepozoruji při jakém pozadí se vám to stává?...
Vždy na svetlejších jednofarebných plochách, a sú práve vidno tie zvislé medzery medzi pixelmi, ktoré sú pomerne väčšie ako horizontálne, takže je to vidno na oknách vo windowse a niektorých obrázkoch...
Uvidím, skúsim sa opýtať u predajcu, čo na to povie, je pravda že takéto prúžky som ešte na žiadnom LCD nevidel, sice na mojom starom HP Compaq s 15" LCD 1024x768px boli medzery medzi pixelmi trochu výraznejšie, ale boli aspoň rovnaké z oboch strán takže to nenarušovalo obraz ;).
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

nevím já to vidím jen občas a záleží co je za pozadí (jako jakáí barva) a nepřipadá mě to obtěžující já to vidím jen když chci a vubec netuším jestli je to opravdu to co myslíte.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“