-!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-
Moderátor: Don
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: -!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-
Jen taková čistě laická otázka pánové. Páč v sítích se vůbec neorientuju. Má cenu vůbec uvažovat nad modemem od ČRa XAVi X7968r?
Momentálně mám doma CellPipe 22A-FX, nějak jsme to nepohlídali a tak už cca rok běžíme zbytečně na starým tarifu Premium 2007 2Mb. Potřeboval bych tedy přejít na nový tarif a tedy ADSL2+ Premium 8192/512 kbit/s což ten modem nezvládne. A k tomu připojit 3PC + netbook. Ten XAVI ve mě důvěru vůbec nebudí, navíc prý má slabší signál.
Tak si kladu otázku co koupit, uvažoval jsem nejdříve o nějakém modelu od Asusu, momentálně koukám na ten D-Link DSL-2641B. Je mi to vlastně šumák, potřebuju pouze aby mi to jelo v síti ČRa, bez nějakých výraznějších výpadků, co se týče síly wifi signálu tak aby s tím nebyly nějaké výraznější problémy v bytě.
Eště takovej blbej dotaz, jsou modemy ADSL2/2+ kompatibilní se starým ADSL? Nebo mám čekat funkčnost až s novým tarifem?
Momentálně mám doma CellPipe 22A-FX, nějak jsme to nepohlídali a tak už cca rok běžíme zbytečně na starým tarifu Premium 2007 2Mb. Potřeboval bych tedy přejít na nový tarif a tedy ADSL2+ Premium 8192/512 kbit/s což ten modem nezvládne. A k tomu připojit 3PC + netbook. Ten XAVI ve mě důvěru vůbec nebudí, navíc prý má slabší signál.
Tak si kladu otázku co koupit, uvažoval jsem nejdříve o nějakém modelu od Asusu, momentálně koukám na ten D-Link DSL-2641B. Je mi to vlastně šumák, potřebuju pouze aby mi to jelo v síti ČRa, bez nějakých výraznějších výpadků, co se týče síly wifi signálu tak aby s tím nebyly nějaké výraznější problémy v bytě.
Eště takovej blbej dotaz, jsou modemy ADSL2/2+ kompatibilní se starým ADSL? Nebo mám čekat funkčnost až s novým tarifem?
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Weslo
- Středně pokročilý
ASUSy zde Shit v síťi ČRA zcela vyloučil.Ten D-Link to snad zvládne ..to xavi je takové nijáké - podobně jako další modemy v této cenové relaci ...
jinak ADSL a ADSL2+ je vzájemně kompatibilní takže to pojede.
jinak ADSL a ADSL2+ je vzájemně kompatibilní takže to pojede.
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
- axloth
- Začátečník
-
Tak jsem (i na doporuceni technicke podpory myho providera) vzal ten dlink 2641B a zatim uplna spokojenost. Muzu taky doporucit.
- mathe
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, resim ted problem s modemem. Mam od O2 asi nejvetsi s.... co je (Huavey). Chtel bych si poridit jiny, co by jste mi doporucili? Musi mit WiFi, byt to ADSL 2+ a router. A co hlavne musi chodit na ADSL od O2 a spolehlive:)
Jsem cca 2,8 km od usteredny, tarif 8MB/s. Byl tam technik od O2 a kdyz meril linku, tak nez se dostal za Splitter, tak hodnoty byly v poho. Za Splitter najednou padly asi o 5dB.
Jsem cca 2,8 km od usteredny, tarif 8MB/s. Byl tam technik od O2 a kdyz meril linku, tak nez se dostal za Splitter, tak hodnoty byly v poho. Za Splitter najednou padly asi o 5dB.
- Weslo
- Středně pokročilý
na 2,8km ty bude tak 3,5Mbit .. a když to splitter ruší tak je jasný řešení ... vyměnit
tady jsem s Igoresem nějáký ty modemy zkoušel ... ovšem nevím na jaký DSLAM jsi připojen ty (a tedy jestli zmíněná doporučení platí i pro tebe) ... kdyžtak v SZ tel....
tady jsem s Igoresem nějáký ty modemy zkoušel ... ovšem nevím na jaký DSLAM jsi připojen ty (a tedy jestli zmíněná doporučení platí i pro tebe) ... kdyžtak v SZ tel....
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
- axloth
- Začátečník
-
Vymenit splitter a myslim ze ten dlink2641b to jisti.
- mathe
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
A ten splitter staci od O2 a nebo mam koupit jiny?
to Weslo na mobil nebo pevnou(kde je ADSL)?
to Weslo na mobil nebo pevnou(kde je ADSL)?
- Weslo
- Středně pokročilý
pokud nepoužíváš pevnou tak to zapoj bez splitteru ... jinak splitter asi může zkusit jakkýkoliv (vrátit ho můžeš vždycky)
tel. číslo pevné do SZ
tel. číslo pevné do SZ
- Kynio
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Chtěl bych jen zkritizovat můj výběr =) Potřebuju aby sme v baraku měli wifi, všechny pc máme spojený káblama ale jakmile chci jít na net na mobilu, mám smůlu. Napadlo mě že teda koupím nějakej wifi router. Jedná se použe o občasný připojení noťasu, mobilu možná i televize a tak. Vybral jsem tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBSWQ
Je to opravdu takovej šmejd že by mi neposloužil? v čem je špatnej a co myslíte vlastně tím šmejd =) dokáže se dostat třeba přes 2 zdi v obyč cihlovým domě? je mi fuk že přes to nepovalí 30Mbit internet ale jen třeba 10Mbit. to by taky stačilo =) co myslíte poslouží mi? díky
Je to opravdu takovej šmejd že by mi neposloužil? v čem je špatnej a co myslíte vlastně tím šmejd =) dokáže se dostat třeba přes 2 zdi v obyč cihlovým domě? je mi fuk že přes to nepovalí 30Mbit internet ale jen třeba 10Mbit. to by taky stačilo =) co myslíte poslouží mi? díky
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- Maxtor
- Začátečník
-
Shanim novy router.. stary musi pryc, protoze jeho CPU nedava vysoky traffic, resp. hromady otevrenych portu apod.. neresit..
Ma nekdo zkusenosti s levnymi Netgear routery..?
Netgear WGR614L vypada zajimave.. sice pevna antena, ale pro me to hlavni.. 240MHz CPU..
ad. ted jsem trochu zarazen faktem, ze na webu Netgearu neni k dispozici vubec nic.. ani manual.. ani firmware.. to je potreba se u tohohle kusu spolehat jen na opensource komunitu..?
ad.2 prohlidl jsem si ted DD-WRT a nevypada to zle, takze tady bych se na open-source bez problemu spolehnul..
Co vy na to.. teda samozrejme neni moc co rici, ale ocekavam spise hlasky ve smyslu: "Levny Netgear nikdy.. podelalo se mi to a to.." apod.
Ma nekdo zkusenosti s levnymi Netgear routery..?
Netgear WGR614L vypada zajimave.. sice pevna antena, ale pro me to hlavni.. 240MHz CPU..
ad. ted jsem trochu zarazen faktem, ze na webu Netgearu neni k dispozici vubec nic.. ani manual.. ani firmware.. to je potreba se u tohohle kusu spolehat jen na opensource komunitu..?
ad.2 prohlidl jsem si ted DD-WRT a nevypada to zle, takze tady bych se na open-source bez problemu spolehnul..
Co vy na to.. teda samozrejme neni moc co rici, ale ocekavam spise hlasky ve smyslu: "Levny Netgear nikdy.. podelalo se mi to a to.." apod.
- NEONET
- Středně pokročilý
Maxtor: osobně jsem přímo s tímto routerem LINK měl co dočinění a nemšl jsem s ním problémy. I jeden z poskytovatelů připojení v našem domš (orbisnet.cz) používá switche od firmy Netgear (2x16 port) a s jejich stabilitou to je hezké.
Sám jsem u nich připojen (trochu OT) a se stabilitou (tu mohou narušit i switche) to vypadá takto: http://statistiky.monitoring-serveru.cz/1039429
za první výpadek může ůdržba zařízení (Síť 5GHz) a za druhý vyhořelá bleskojistka na našem domě
Sám jsem u nich připojen (trochu OT) a se stabilitou (tu mohou narušit i switche) to vypadá takto: http://statistiky.monitoring-serveru.cz/1039429
za první výpadek může ůdržba zařízení (Síť 5GHz) a za druhý vyhořelá bleskojistka na našem domě
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Maxtor
- Začátečník
-
No dam jeste vedet jak jsem dopadl, pac jsem jeste jednou definitivne zkusil polaborovat s nastavenim, tentokrate jsem radikalne naridil chlapcum prekopat nastaveni torrentu apod.. uvidime co se bude dit.. ten zyxel me pada hlavne na NAT tabulce.. po poslednich pokusech s timeouty TCP spojeni apod. to vcelku drzi.. aktualne se nic nedeje, ale hned jak to pujde je zaukoluju poradnou zatezi site..
Na Netgear se ptam v podstate proto, ze UPC identicky model, jen bez linuxu, nabizi ke svym Fiber produktum.. ten open-source pristup se me navic u nej moc libi..
Na druhy strane jsem uz od nej v podstate i zacal upoustet, protoze ja jdu hlavne po CPU, resp. NPU.. je docela hnus zjistit, co ve kterym routeru vubec je, za tohle by vyrobci zaslouzili facku..
V kazdem pripade novy levny gigabytovy TP-LINK TL-WR1043ND by mel mit jeste o nejakych cca 25MHz vice, nez zminovany Netgear.. tzn. asi nakonec ten no.. uvidime.. u Netgearu hraje roli onen firmware, ktery bude na uplne jine urovni..
Prozatim jak rikam.. jeste finalni pokus.. zatizime, vyzkousime, uvidime.. ..prozatim dik za ohlasy, at uz tady, tak v puvodnim mem threadu.. jsem z toho uz po tom mesici nejakej unavenej..
Na Netgear se ptam v podstate proto, ze UPC identicky model, jen bez linuxu, nabizi ke svym Fiber produktum.. ten open-source pristup se me navic u nej moc libi..
Na druhy strane jsem uz od nej v podstate i zacal upoustet, protoze ja jdu hlavne po CPU, resp. NPU.. je docela hnus zjistit, co ve kterym routeru vubec je, za tohle by vyrobci zaslouzili facku..
V kazdem pripade novy levny gigabytovy TP-LINK TL-WR1043ND by mel mit jeste o nejakych cca 25MHz vice, nez zminovany Netgear.. tzn. asi nakonec ten no.. uvidime.. u Netgearu hraje roli onen firmware, ktery bude na uplne jine urovni..
Prozatim jak rikam.. jeste finalni pokus.. zatizime, vyzkousime, uvidime.. ..prozatim dik za ohlasy, at uz tady, tak v puvodnim mem threadu.. jsem z toho uz po tom mesici nejakej unavenej..
- -jogurth-
- Nováček
-
potreboval bych poradit s koupi wifi routeru - mam pripojeni od UPC (kabel ) a potreboval bych ho roztahnout po dvou patrovem baraku ( vetsinou drevo a sadrokarton ) dosah max 20m , pro pripojeni Notebooku , psp , telefon pres wifi a pc pres kabel . Router by ale mel mit usb pro sdileni exetrniho HDD s vlastnim napajenim ( Seagate FreeAgent ) tak aby k nemu mohli vsichni a nemuselo se zapinat nic navic ( jen router ) a cena do 2000,-
- mozna neco takovyho : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64102
predem dik moc za rady
- mozna neco takovyho : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64102
predem dik moc za rady
- Maxtor
- Začátečník
-
No jak tady resime me.. TL-WR1043ND je co se tyce strev pomerne vykonnej - 276MHz, 16MB / 4MB.. prvni ohlasy na netu jsou pozitivni..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68414
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68414
- -jogurth-
- Nováček
-
.. prvni ohlasy na netu jsou pozitivni..
- jak rikas je to novej kousek , ohlasu sem teda moc nenasel , ale predpokladam ze bude podobnej tomuhle : http://www.tp-link.com/products/product_fea.asp?id=154 - teda aspon co se tyce podpory ... a ten podle ohlasu , zadna slava (neprijemne zvuky slisitelne nekolik metru pri rychlejsich prenosech )
- trosku me irituje ta cena kolem 1200,- , prece jenom si radsi priplatim za kvalitnejsi stroj , nez abych se v nem kazdy den hrabal nebo poslouchal ze s tim neco je
- nemate nekdo zkusenosti s ? :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64102
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65088
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53874
http://www.lan-shop.cz/belkin-f5d8235nv4-69853
- jak rikas je to novej kousek , ohlasu sem teda moc nenasel , ale predpokladam ze bude podobnej tomuhle : http://www.tp-link.com/products/product_fea.asp?id=154 - teda aspon co se tyce podpory ... a ten podle ohlasu , zadna slava (neprijemne zvuky slisitelne nekolik metru pri rychlejsich prenosech )
- trosku me irituje ta cena kolem 1200,- , prece jenom si radsi priplatim za kvalitnejsi stroj , nez abych se v nem kazdy den hrabal nebo poslouchal ze s tim neco je
- nemate nekdo zkusenosti s ? :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64102
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65088
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53874
http://www.lan-shop.cz/belkin-f5d8235nv4-69853
- Maxtor
- Začátečník
-
O pisteni jsem cetl.. jsou to ale vyjimky, zpusobene ve vetsine priadu trafem..
Aususy fungujou stylem co druhy kus, Belkin.. no.. priplatit si litr za kulatou krabicku, nevim..
Z toho co jsi sem hodil jedine ten LinkSys.. ale to, ce je to divize Cisca jeste zdaleka neznamena, ze to stavej stejne.. na to pozor.. je tojen levna znacka, kterou Cisco zaplnuje home segment.. tzn. stejna cina, jako vsechno ostatni..
Kdybych ted koukal po necem drazsim, fakt bych se vykaslal na tyhle srandovni vyrobky a koupil bych si onen mikrotik.. bohuzel to je o 3,4k, coz se ted treba me davat fakt nechce..
Aususy fungujou stylem co druhy kus, Belkin.. no.. priplatit si litr za kulatou krabicku, nevim..
Z toho co jsi sem hodil jedine ten LinkSys.. ale to, ce je to divize Cisca jeste zdaleka neznamena, ze to stavej stejne.. na to pozor.. je tojen levna znacka, kterou Cisco zaplnuje home segment.. tzn. stejna cina, jako vsechno ostatni..
Kdybych ted koukal po necem drazsim, fakt bych se vykaslal na tyhle srandovni vyrobky a koupil bych si onen mikrotik.. bohuzel to je o 3,4k, coz se ted treba me davat fakt nechce..
- axloth
- Začátečník
-
mam ten dlink, da se nejak na nem nastavit omezeni rychlosti pro urcity uzivatele/pc (treba dle MAC adresy)?
- Weslo
- Středně pokročilý
axloth:dost pochybuju
- Shit
- Odborník PCT
Asi ne, tohle DSL2641B (ani 2741B) neumí - jenom můžeš nastavit QoS.axloth píše:mam ten dlink, da se nejak na nem nastavit omezeni rychlosti pro urcity uzivatele/pc (treba dle MAC adresy)?
- Weslo
- Středně pokročilý
Co konkrétně se tam dá nastavit za QoS?