Risen (nástupce G3 od Piranha Bytes)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
mazolini
Černá karta
Černá karta

Re: Risen (nástupce G3 od Piranha Bytes)

Příspěvek od mazolini »

Na Atinach zapnes AA , kdyz prejmenujes Risen.exe na UE3.exe (nebo UT3.exe) , ale bez crossfire to ani neskousej , to same na Nvidiji to nema bez SLI cenu , ja mam prejmenovano na Crysis.exe pro CF , jinak jsem na levelu 28 , sila 136 (michanim lektvaru na silu , dextery , manu atd. dosahnes vice bodu) jsem Master Mag a teprve hledam Titan armor ...
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

mazolini1 píše:Na Atinach zapnes AA , kdyz prejmenujes Risen.exe na UE3.exe (nebo UT3.exe) , ale bez crossfire to ani neskousej , to same na Nvidiji to nema bez SLI cenu , ja mam prejmenovano na Crysis.exe pro CF , jinak jsem na levelu 28 , sila 136 (michanim lektvaru na silu , dextery , manu atd. dosahnes vice bodu) jsem Master Mag a teprve hledam Titan armor ...
Proc by to neslo bez sli/cf?Na gtx 260@285 1920x1080 4xSupersapling!!!s multisamplingem + multisampling transparentnich textur a mam 25-35FPS.Pokud bych vypnul ten supersampling dostanu se nad 30fps v kazde situaci.

Michigen:To sem mel jeste hodne malo sily.Ja blbec na zacatku sezral snad 15-20 ogrefoot a az pozdeji sem z nich delal lektvary na silu.
Potom z BS si muzes ukovat neck s +15 sily.
mazolini
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od mazolini »

No jo tak by to slo ale ja musim mit nad 50fps , hraji to 1920x1080 42"HDTV (min. 50 max. 80fps) vse na High .
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Goldnoob team proud member!
kakao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kakao »

jupííí,konečně to můžu hrát s plným zážitkem :) btw. za koho hrajete?Za inkvizici nebo Dona?Já asi budu Donův thief.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Ja som hral pre Dona a po anglicky, aspon som si ju trochu ozivil :) ale kamos sa cestine urcite potesi.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

První část návodu pro ty, kteří mají nějaký zásek - http://games.tiscali.cz/navody/risen-navod-cast1
Goldnoob team proud member!
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Začal jsem to hrát a hra mě hodně chytla. Perfektní rpg jak se patří. Graficky povedené a plně dostačující. Náročnost trošku vyšší, ale nic dramatického. Akorát při rozhovorech postavy nemluví, ne že by to nějak moc vadilo ale asi to tak nemá být co? :-)
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

nemá
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

hlavní hrdina nemluví, jinak všechny ostatní NPC jsou namluvené.

Jinak souhlasím, je to kvalitní a do detailu dotažené RPG, ale podobně jako u Gothiců, hra není pro každého, protože prostě těžkým soupeřům a lokacím se začátku člověk musí vyhýbat a třeba se do dané lokace vrátit až později, se silnější postavou. To není pro každého. Chce to trpělivost. Jinak já jsem hrál první chapter asi 25 hodin, takže u mě ta hrací doba bude asi o hodně delší než ta cca 35ti hodinová, co je běžně udávána.

Na tuto hru se vyplatí nespěchat a vychutnat si ji do posledního detailu i questu. I třeba po několik měsíců hrubého času :). S tím nemám problém :).
show must go on..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

shadow píše:hlavní hrdina nemluví, jinak všechny ostatní NPC jsou namluvené.
Zrejme mate nejake problemy so zvukom :? , v hre su normalne nadabovane vsetky NPC aj hlavna postava.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

shadow píše:hlavní hrdina nemluví, jinak všechny ostatní NPC jsou namluvené.

Jinak souhlasím, je to kvalitní a do detailu dotažené RPG, ale podobně jako u Gothiců, hra není pro každého, protože prostě těžkým soupeřům a lokacím se začátku člověk musí vyhýbat a třeba se do dané lokace vrátit až později, se silnější postavou. To není pro každého. Chce to trpělivost. Jinak já jsem hrál první chapter asi 25 hodin, takže u mě ta hrací doba bude asi o hodně delší než ta cca 35ti hodinová, co je běžně udávána.

Na tuto hru se vyplatí nespěchat a vychutnat si ji do posledního detailu i questu. I třeba po několik měsíců hrubého času :). S tím nemám problém :).
Přesně takovým stylem hraju taky. Všechno pomaličku, dělám takřka všechny questy. Ty těžké souboje se mi naopak líbí, člověk prostě za startu nemá šanci proti lepším protivníkům a i s těmi slabšími(můry,červy, bahenní bytosti) je to slušný záhul. Hráč má velkou motivaci se zlepšovat, tohle je pro mě zásadní u RPG pro pořádnou zábavu. Svět ve hře je opravdu krásný a pohádkový. Questů je kupa, člověk neví co má plnit dřív. Hra mě chytla jak naposled snad Zaklínač, i když toho asi nic nepřekoná.

S tím zvukem mám holt problém, zvukovku mám creative x-fi gamer, takže hraju s hardwarovou akcelerací a postavy nemluví v rozhovorech. I když nastavím na software. Ale moc mě to netankuje, stejně čtu rychle a neustále to přeskakuji přes ESC. Je to první hra, kde mám problémy s touto skvělou zvukovkou.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

MichiGen píše:
Zrejme mate nejake problemy so zvukom :? , v hre su normalne nadabovane vsetky NPC aj hlavna postava.
jo, máš samozřejmě pravdu, i hlavní hrdina mluví, nějak se mi to popletlo :)).
show must go on..
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Sakra ta hra je místama tak těžká a proto mě tak baví :-). Jsem na 12 levelu a už jsem si dal 3 ghuly naráz a popelavou bestii. No byl to pěkný záhul teda. Štvě mě, že když si uložím hru během boje a potom loadnu tak nepřátele útočí ještě když mám loadovací obrazovku a člověk se probudí často s jednou ranou na kontě. Nechápu jak to někdo může dávat na nejtěžší obtížnost. Jinak některé lokace jsou vskutku kouzelné, teď jdu na šefa gnomů a zábava a atmosféra by se dala krájet. Taky doufám, že jsou ve hře nějaké silnější jednoruční meče, bastard je sice prase, ale pomalý a chybí štít. Fantastická hra s krásnou stylovou grafikou(nechápu jak si někdo mohl v recenzích co jsem četl stěžovat, pěknější rpg jsem nehrál). Možná města a postavy vypadají hůř, ale příroda a nepřátelé překrásně.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Tak během loadování drž pravé myšítko na krytí :)
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Konečně jsem to dnes na zavvi.co.uk objednal, snad to do pátku dorazí, nemůžu se dočkat..

btw žádnej patch ještě nevyšel co? jsou tam nějaký chyby, je potřeba?
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Paul píše:Konečně jsem to dnes na zavvi.co.uk objednal, snad to do pátku dorazí, nemůžu se dočkat..

btw žádnej patch ještě nevyšel co? jsou tam nějaký chyby, je potřeba?
No já narazil zatím na teleportaci hrdiny o patro výše(lokace u Lizard šamana), nějaké zaseknuté postavy, ale taky bohužel nemožnost vyřešit quest. Jedná se o úkol v přístavním městě a to roznášení leků nemocným, s jedním týpkem nejde pokecat, tzn. dát lék. Celkově to z hratelnosti nic nevezme ovšem.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

S tím dokončením questu s lékem jsem se teda nesetkal, vyřešil jsem ho v pohodě... A ta teleportace šla vyřešit proměnou ve šneka (třeba nejde o bug :lol:)
kakao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kakao »

Jo,ten teleport se mi taky stal :D ,dokonce to teleportovalo i kostlivce :D...naštěstí fakt stačilo proměnit se v loděnku(třeba to bylo naschvál)
btw. ten člověk co s tebou nechtěl mluvit...neukradl jsi mu něco?
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak na toho týpka použij to "donucovací" kouzlo, píše to vždy v těch tipech při loadování :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“