Pravopis
- Filosof
- Nováček

-
Pravopis
PROSÍM, zařiďte nějak, jakkoli, aby se v článcích nevyskytovaly alespoň hrubé chyby. My, co jsme poctivě chodili do školy a česky umíme, przněním rodného jazyka opravdu trpíme. Váš server navštěvuji denně a již dlouho, ale toto mi opravdu vadí. Jediné, co pro to já mohu udělat, je důsledné odebírání prémií. Ale upřímně řečeno mi to den nezlepší... Možná najmout korektora? Spousta lidí dělá korektury z domova na dálku.
Díky předem a budu se těšit na kvalitní obsah napsaný správnou mateřštinou.
Díky předem a budu se těšit na kvalitní obsah napsaný správnou mateřštinou.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pravopis
Zdravim,
o chybach v clancich bohuzel vime, ale neni momentalne v nasich silach to resit. Snazim se clanky den pred vydanim vzdy prochazet (sefredaktor dela to stejne) a chyby opravovat, bohuzel vsak mame i spoustu dalsi prace. Vim, ze to neni omluva a i ja sam bych byl pro korektora vsemi deseti, to mi verte, narazi to ovsem na jeden problem. Ten se jmenuje penize
Snad se neco podari sehnat casem, zatim to vsak bohuzel jiste neni
o chybach v clancich bohuzel vime, ale neni momentalne v nasich silach to resit. Snazim se clanky den pred vydanim vzdy prochazet (sefredaktor dela to stejne) a chyby opravovat, bohuzel vsak mame i spoustu dalsi prace. Vim, ze to neni omluva a i ja sam bych byl pro korektora vsemi deseti, to mi verte, narazi to ovsem na jeden problem. Ten se jmenuje penize
Snad se neco podari sehnat casem, zatim to vsak bohuzel jiste neni
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- gejmer
- Začátečník

-
Jsme jenom lidi no
Ale zas tak strašný to není a vetšinou se to číst dá.(To říkám já,který měl z češtiny za 3,někdy i za 4!)
Spíš bych se většiny redaktorů zastal.
Naopak imbecilita některých "přispěvovatelů" na fóru je do nebe volající
(škoda že nejde blicí smajlík přes celou stránku)
Snad člověk,který dokončí alespoň 2 třídy pomocný školy by to napsal líp.
Ted' mě napadá třeba retard "Hopani" z fóra na CZC.Malá ochutnávka:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P2 ... l#ansid428
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PA ... ml#ansid22
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... ml#ansid93
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... ml#ansid94
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P7 ... l#ansid131
Spíš bych se většiny redaktorů zastal.
Naopak imbecilita některých "přispěvovatelů" na fóru je do nebe volající
Snad člověk,který dokončí alespoň 2 třídy pomocný školy by to napsal líp.
Ted' mě napadá třeba retard "Hopani" z fóra na CZC.Malá ochutnávka:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P2 ... l#ansid428
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PA ... ml#ansid22
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... ml#ansid93
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... ml#ansid94
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P7 ... l#ansid131
- Mastodont
- Černá karta

-
Jak jenom lidi? Pokud chceš pracovat v oboru žurnalistiky, tak musíš umět česky, popř. mít za zadkem korektora. Jinak si najdi práci někde, kde se nemusíš slovně vyjadřovat.
- gejmer
- Začátečník

-
Jo představ si,že jenom lidi!
Trvat striktně na pravopisu je hovadina a úchylnost prvního stupně.Pokud člověk napíše dobrý článek tak to bohatě vynahradí svou odborností.
Trvat striktně na pravopisu je hovadina a úchylnost prvního stupně.Pokud člověk napíše dobrý článek tak to bohatě vynahradí svou odborností.
- zombux
- Odborník PCT

sebeodbornější článek s pravopysnýmy chibamy se prostě nedá číst.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- gejmer
- Začátečník

-
No dobře,ale toto je opravdu velmi hrubá chybazombux píše:... s pravopysnýmy chibamy...
- zombux
- Odborník PCT

nojo, však já taky čárky sázím jak mě zrovna napadne, ale i/y je vždycky do očí byjýcý 
- bubanek
- Středně pokročilý

O nové službě od Googlu s názvem Wave jsou již možná slyšeli.
...na kterých byla tato představována.
Platformu úzká skupina testerů zkouší července.
Maso...
...na kterých byla tato představována.
Platformu úzká skupina testerů zkouší července.
Maso...
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
opravil jsem, s autorem poresim, diky
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Filosof
- Nováček

-
Ano, toto je přesně to, co si tvrdím také. Jakmile se někdo chce prezentovat veřejně za nějaké médium (myšleno informační), je pravopis nutností a ne jen nějakým bonusem. Na osobním blogu si češtinu przněte, jak je libo. Jsem ochoten přehlédnout překlepy a podobné drobnosti, ale hrubky rozhodně ne. A protože s tím nemohu absolutně nic dělat, rozhodl jsem se za hrubky odebírat prémie. Když nás bude víc, snad se někdo zamyslí.Mastodont píše:Jak jenom lidi? Pokud chceš pracovat v oboru žurnalistiky, tak musíš umět česky, popř. mít za zadkem korektora. Jinak si najdi práci někde, kde se nemusíš slovně vyjadřovat.
- Filosof
- Nováček

-
Nuž, to že jsi z mateřštiny prospíval, jak jsi prospíval, vysvětluje, proč ti chyby nevadí. To, že něco nezvládáme sami, by nemělo být důvodem to vyhlásit jako společenský etalon a nutit zbytek světa, aby se s tim ztotožnil...gejmer píše:Jo představ si,že jenom lidi!
- zombux
- Odborník PCT

konkrétně tohle nemusí být nutně gramaticky špatně... já bych to zas tak dramaticky nehrotil, nebo snad všichni pročítáte články pod lupou, abyste pak v komentářích mohli autora pořádně zdrbat? pokud jde o vyslovené hrubice, je to samozřejmě špatně, ale vypichovat kdejakou volovinu...bubanek píše:...na kterých byla tato představována.
- bubanek
- Středně pokročilý

Nečtu všechny články, zajímal mě jenom jeden, ten o Google Wave.
Při čtení mi ty věty prostě nedávaly smysl a z mého pohledu jsou špatně.
Jestli ti ta věta smysl dává, tak pravděpodobně mluvíš jiným jazykem než já a já ti to neberu. Mě je to šumák
Při čtení mi ty věty prostě nedávaly smysl a z mého pohledu jsou špatně.
Jestli ti ta věta smysl dává, tak pravděpodobně mluvíš jiným jazykem než já a já ti to neberu. Mě je to šumák
- zombux
- Odborník PCT

no, jde o to že v češtině (ale i v jiných jazycích) není problém vynechat informačně zbytečnou část věty, pokud je smysl zřejmý například z předchozí části souvětí. viz třeba:
Doposud tuto platformu mohli spatřit pouze vývojáři a žurnalisté na speciálních konferencích, na kterých byla tato [rozuměj platforma] představována.
- bubanek
- Středně pokročilý

Aha, já zapomněl že jsme se vrátili k archaické češtine, kde se vynechává předmět věty 
Nevím co ti tak vadí, evidentně to byla chyba, protože ji opravili...
- zombux
- Odborník PCT

však mě nic nevadí, já tady nezačal s tím že nerozumím českybubanek píše:Aha, já zapomněl že jsme se vrátili k archaické češtine, kde se vynechává předmět věty
//bubanek - hehe a nerozumíš snad?
- gejmer
- Začátečník

-
Vyndej si svou hlavu od tamtad',kde ji máš a přemejšlej..Filosof píše:Nuž, to že jsi z mateřštiny prospíval, jak jsi prospíval, vysvětluje, proč ti chyby nevadí. To, že něco nezvládáme sami, by nemělo být důvodem to vyhlásit jako společenský etalon a nutit zbytek světa, aby se s tim ztotožnil...
Lidé Tvého ražení,striktně trvající na hovadinách nikdy nic nedokázali.
O nucení zbytku světa by mohli vyprávět idiotští učitelé na školách co jsou zaslepeni sami sebou a tím co "umí".
Lol...
- Filosof
- Nováček

-
Prispevateli do fora gejmer(fakt ne mily), kdyby sis POZORNE precetl me prispevky v tomto vlaknu, zjistil bys, ze me reakce na nikoho agresivne neutoci a drzi se MNOU zalozeneho tematu, a tim je pravopis pri publikovani clanku obecne "jinde nez na osobnich webech". A i kdyz by ti to (schvalne pisu male t) mozna prislo bezva, aby publikoval kazdy, kdo ma "do zadku diru", ja si stojim za tim, ze jsme narodem kulturnim a i v IT oblasti muzeme (spise musime) ctit kulturu jazyka.gejmer píše:Vyndej si svou hlavu od tamtad',kde ji máš a přemejšlej..Filosof píše:Nuž, to že jsi z mateřštiny prospíval, jak jsi prospíval, vysvětluje, proč ti chyby nevadí. To, že něco nezvládáme sami, by nemělo být důvodem to vyhlásit jako společenský etalon a nutit zbytek světa, aby se s tim ztotožnil...
Lidé Tvého ražení,striktně trvající na hovadinách nikdy nic nedokázali.
O nucení zbytku světa by mohli vyprávět idiotští učitelé na školách co jsou zaslepeni sami sebou a tím co "umí".
Lol...
Ohledne tve rady o vyndani hlavy - rad si ji necham tam, kde ji mam, protoze kdybych ji vyndal, mohl bych se velmi zdesit toho, kam ten svet dospel (nedej Boze, ze bych zrovna narazil na tebe). A uz vubec netusim, proc se obouvas do lidi meho razeni (jak naznacujes), kteri jsou s poctivym vysokoskolskym titulem de facto (asi proti tobe) uplne nuly. Mozna jsi chytrej chlap, jestli ano, tak se omlouvam, ze jsem to nepoznal, ale mel by ses zamyslet nad tim, co pises. Myslim, ze ma kazdy moznost se v urcite fazi vyvoje zamyslet. Pratelsky ti radim to udelat.
Venoval jsem ti vic casu sveho zivota, nez si zaslouzis a pral bych ti, aby sis z toho alespon neco odnesl a mou odmenou budiz jen duchaplne reakce pod tvym nickem.
Cao, Filosof
P.S.: Pratele, kamaradi, budme k sobe slusni a vstricni...
P.P.S.: Slibuji, ze pokud nepujde o zivot, do souboje s uzivatelem "gejmer" se nepustim, ale preji mu spokojeny a nikym (to se asi povede) neruseny zivot...
EDIT: Rovnou rikam, nebudu reagovat na nesmysly, vse bylo receno.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Když tak trváš na striktním dodržování norem a kultury českého jazyka, proč píšeš bez diakritiky