Reinstall notebooku s rozbitou CD mechanikou

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jakub25
Nováček
Nováček

Reinstall notebooku s rozbitou CD mechanikou

Příspěvek od Jakub25 »

Dostal jsem se do svízelné situace. Známý ke mě donesl starší notebook (jakýsi Acer) s tím, že mu nechce bootovat. Chybí nějaký systémový soubor. Problém je, že mu nefunguje CD mechanika. Je to starší kousek, takže instalace z flash disku nebo ze sítě nepřipadá v úvahu (v biosu je možnost jen USB floppy).

První, co mě po tomto zjištění napadlo, bylo že bych jeho disk mohl vrazit do mého notebooku a nakopírovat na něj instalaci XP, všechny moje notebooky už ale mají SATA disky. Ten jeho je IDE.

Potřeboval bych to mít opravené co nejdřív, objednávat a čekat na redukci z 2.5" na 3.5" IDE se mi nechce. Napadá někoho jak tento problém co nejdříve vyřešit? Nešla by třeba taková redukce nějak podomácku ubastlit?

EDIT: Ještě mě tak napadá... Ta mechanika normálně funguje, svítí a točí se, jen se pořád tváří jako že v ní není CD, i když tam je. S tím doma asi nic neudělám, že?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Reinstall notebooku s rozbitou CD mechanikou

Příspěvek od X-COM »

Půjč si od někoho externí USB DVD mechaniku.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
wladymir350
Nováček
Nováček

Příspěvek od wladymir350 »

Mám velmi podobný problém, jenže nejde mi instalovat ani z externi mechaniky.. chtěl bych se zeptat jak jste vyřešil tento problem. Děkuji za odpověď
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Já jsem ho vyřešil nákupem nové mechaniky. :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
wladymir350
Nováček
Nováček

Příspěvek od wladymir350 »

jenomže na tento notebook se už stejné optické mechaniky neprodávají :-(
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69889 by měla sedět.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69886 tahle má i fotku konektorů a je to přesně ten potřebný - starý ATAPI.

Podobnou jsem kupoval do toho notebooku a pasovala. A pokud nic, tak tu mám slim DVDRW resp starou 10ti rychlostní CDROM.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“