Výměna GPU v notebooku - GeForce 7300 za Go 6100

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Zamčeno
dayslypper
Nováček
Nováček

Výměna GPU v notebooku - GeForce 7300 za Go 6100

Příspěvek od dayslypper »

Dobrý den,
mám notebook s GeForce Go 6100 (Acer Aspire 7003)

A a vadný Asus F3TC-AP049 s GeForce Go 7300.

Je možné prohodit nějak tyto grafické karty?

Acer Aspire 7003 je ze série 7000/9300 series
7000: Semprom + Go 6100
9300: Turion X2 + Go 7300

Takže by teoreticky neměl být problém. Alespoň v případě CPU by to nemělo dělat problémy, nicméně ohledně výměny GPU jsem toho moc nevygoogloval a tak si nejsem vůbec jistý.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Výměna GPU v notebooku - GeForce 7300 za Go 6100

Příspěvek od smoula »

dayslypper píše:Dobrý den,
mám notebook s GeForce Go 6100 (Acer Aspire 7003)

A a vadný Asus F3TC-AP049 s GeForce Go 7300.

Je možné prohodit nějak tyto grafické karty?

Acer Aspire 7003 je ze série 7000/9300 series
7000: Semprom + Go 6100
9300: Turion X2 + Go 7300

Takže by teoreticky neměl být problém. Alespoň v případě CPU by to nemělo dělat problémy, nicméně ohledně výměny GPU jsem toho moc nevygoogloval a tak si nejsem vůbec jistý.
Jedan háček by tu přece byl Go 6100 je integrována na desce tudž ji jinak než kladivem ven nedostaneš.
Zkus objednat tudle GeForce.
Naposledy upravil(a) smoula dne pát 13. lis 2009, 08:13, celkem upraveno 1 x.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

smoula píše:Jedan fáček by tu přece byl Go 6100 je integrována na desce tudž ji jinak než kladivem ven nedostaneš.
ty si mi teda poradce. uz si nekdy videl F3T-cko nebo staryho Acer-a s vymennou grafikou?! ja teda jeste ne.

to dayslypper:

mas smulu, neni ABSOLUTNE ZADNA SANCE, jak "graficky karty" (zamerne pouzivam uvozovky, protoze vyraz "karta" fyzicky neodpovida skutecnosti) v tvych dvou boocich prohodit ci vymenit. duvod je prosty - oba booky maj GPU priletovany na zakladni desce, Go6100 je dokonce grafika sdilena.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

-- DiL -- píše:
smoula píše:Jedan fáček by tu přece byl Go 6100 je integrována na desce tudž ji jinak než kladivem ven nedostaneš.
ty si mi teda poradce. uz si nekdy videl F3T-cko nebo staryho Acer-a s vymennou grafikou?! ja teda jeste ne.

to dayslypper:

mas smulu, neni ABSOLUTNE ZADNA SANCE, jak "graficky karty" (zamerne pouzivam uvozovky, protoze vyraz "karta" fyzicky neodpovida skutecnosti) v tvych dvou boocich prohodit ci vymenit. duvod je prosty - oba booky maj GPU priletovany na zakladni desce, Go6100 je dokonce grafika sdilena.

Jo Jo máš pravdu vycházel jsem z předpokladu že GeForce 7300 má svůj vlastní MXM slot.

Edit:Q: Does the new 7-series Go GPU support MXM?
Of course the 7-series supports MXM. The MXM graphics interface reduces the length of the design cycle for notebook platforms, facilitating faster time to market for the latest notebook graphics and enabling multiple configure-to-order solutions and price points.
dayslypper
Nováček
Nováček

Díky moc za odpovědi.

Ldyž už bych chtěl ten Acer nějak vylepšit, tak má mini PCI Express slot, tam by se nějaká grafika dala dát?
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Nedala. Do miniExpresscard muzes dat bluetooth, WiFi, SSD...ale neni takova grafika.

A i kdyby nekdo takovou grafiku vyrobil a vymyslel, jak ji uchladit, tak bys jeste muses donutit ten notebook, aby prestal pouzivat integrovanou a zacal vyuzivat tuhle. Proste zapomen na upgrade tehle grafiky.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Zivan píše:Nedala. Do miniExpresscard muzes dat bluetooth, WiFi, SSD...ale neni takova grafika.

A i kdyby nekdo takovou grafiku vyrobil a vymyslel, jak ji uchladit, tak bys jeste muses donutit ten notebook, aby prestal pouzivat integrovanou a zacal vyuzivat tuhle. Proste zapomen na upgrade tehle grafiky.
to neni uplne tak pravda. do miniPCIexpress existuje redukce na PCI-express, do ktere pak muzes dat klasickou desktopovou grafickou kartu. uz jsem tu jednou postoval odkaz, nicmene jeste jednou - http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=418851 . pak uz ti staci jen Win 7 a muzes mezi grafikama vesele prepinat. je to ale spise takova kuriozita nez obecne pouzitelne reseni, takze s tebou vicemene souhlasim...

trochu jina situace je v pripade notebooku s grafickou kartou v samostatnym slotu. tam realna moznost upgradu existuje (nekolikrat osobne overeno), nicmene se ve vetsine pripadu nejedna o jednoduchou zalezitost typu "...vyndam starou, vlozim novou a za pet minut parim Crysis..."...
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

-- DiL -- píše:
Zivan píše:Nedala. Do miniExpresscard muzes dat bluetooth, WiFi, SSD...ale neni takova grafika.

to neni uplne tak pravda. do miniPCIexpress existuje redukce na PCI-express, do ktere pak muzes dat klasickou desktopovou grafickou kartu. uz jsem tu jednou postoval odkaz, nicmene jeste jednou - http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=418851 . pak uz ti staci jen Win 7 a muzes mezi grafikama vesele prepinat. je to ale spise takova kuriozita nez obecne pouzitelne reseni, takze s tebou vicemene souhlasim...

trochu jina situace je v pripade notebooku s grafickou kartou v samostatnym slotu. tam realna moznost upgradu existuje (nekolikrat osobne overeno), nicmene se ve vetsine pripadu nejedna o jednoduchou zalezitost typu "...vyndam starou, vlozim novou a za pet minut parim Crysis..."...
JOo JOo pravda,navíc ji mají teď skladem.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

konkretne se jedna o adapter PE4H-EC2C (pro upresneni :wink: ). objednal jsem si ho minuly tyden (107USD vcetne postovneho neni tolik) a uz se nemuzu dockat testovani :oops:
kakao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kakao »

jak zjistim jestli moje základovka podporuje mini PCI express?
btw.Pak dej prosim vědět jak dopadlo testování.
dayslypper
Nováček
Nováček

Myslím, že to můžu odpovědět já. Zjistíš to tak, že se podíváš do uživatelského manuálu.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

-- DiL -- píše:konkretne se jedna o adapter PE4H-EC2C (pro upresneni :wink: ). objednal jsem si ho minuly tyden (107USD vcetne postovneho neni tolik) a uz se nemuzu dockat testovani :oops:
Davide,Davídku dej vědět jak to dopadlo,do SZ díky lásko.
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Podobna diskusia je uplne zbytocna grafiky vymenit nejde...(maximalne tak s celou doskou) a na diskusiu ohladne grafiky do miniPCIe ci Expresscard su tu uz prislusne vlakna takze pre prehladnost LOCK.
'Cause life is like a game sometimes
Zamčeno

Zpět na „Notebooky a netbooky“