Taktoval jsem Pentium 4 a mám DOTAZI, Problém ?? !!!
- Skim
- Začátečník

-
Re: Taktoval jsem Pentium 4 a mám DOTAZI, Problém ?? !!!
Když je na chladiči nanesena dobrá a dobře "zahořená" pasta (myslím třebas Arctic MX2) a je dobře a především efektivně vyřešen dobře airflow ve skříni, tak není problém na vysokých frekveních (při rozumné hlučnosti a otáčkách - cca do dvou tisíc) uchladit ani žravku 90 nm Prescotta, mluvím z vlastní cca 5-ti leté zkušenosti.. a to mám jještě nevíc topící nejstarší revizi C0.. ale chce to trochu kutění a hlavně přemýšlení, to je pravda
spíš bych se u taktění bál stability systému stran základní desky. Btw, ikdyž už jsme u toho, je zajímavé, že vždycky, když procesor přetaktuju cca právě nad těch zmiňovaných 3.36 GHz, tak mi Wxpčka Homy zahlásí při spuštění chybu (něco ohledně změny HW nastavení a zkrátka se do nich jako systému nedostanu..) když ale CPU přetaktuju míň (rozumný strop je z hlediska poměru frekvence FSB a rychlosti pamětí při defaultním napětí na CPU (které deska neumí měnit) cca 3.29 GHz, tak už vše šlape v pohodě a je to zcela stabilní (myslím z hlediska mrkvosoftího systému, testy jsou úplně v pohodě).. Na příčinu jsem ještě nepřišel, ale jestli někdo tušíte, kde může být pověstný pes zakopán, tak pls poraďte, pač je to fakt divný a občas, hlavně při kompresi vidí v reálném čase, by se těch 200 MHz navíc (+ rychleji běžící ramky) šiklo.. Díkes
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)