Problem s pretaktovanim C2D 6550 2,33

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem s pretaktovanim C2D 6550 2,33

Příspěvek od Jirry »

cau, nevim jestli to davam do spravne sekce, pripadne presunte..mel jsem stabilne pretaktovany cpu C2D 6550 2,33 na krasnych 3,33 bez zvednuti napeti..teploty v zatezi max 65stupnu(ale to jen zridka..vetsinou do tech 60),proslo to nekolikrat Prime95 i Orthos, ve hrach taky naprosto stabilni a jelo to tak asi 2,5roku naprosto bez problemu. Jenze nedavno jsem si vsiml,ze pri zapinani pocitac divne zapiskal a nenaskocil,pak se restartoval a vse bezi v poradku, ovsem na zakladni frekvenci. Jakmile sahnu na FSB tak se situace opakuje a zase to spadne na to puvodni FSB, ikdyz v biosu je nastavene FSB 477x7 a frekvence 3,33..zkousel jsem ruzne menit FSB ale pri kazde zmene to udelalo to same a zase to skocilo na tu default..ani zvedani napeti nepomohlo,vse nastalo po naistalovani Windows 7,muze tam byt nejaka ochrana nebo tak..nechce se mi tam davat zpatky XP a nebo odchazi deska pripadne CPU? vsechny ostatni zmeny v biosu se normalne provedou,jen to fsb ne...desku mam GA p35 ds3l..stari komponentu +- 2,5-3roky..ma nekdo nejakou radu,jak to vyresit,pripadne odhalit kde je problem?nemam nikoho v okoli,ze bych testnu CPU v jine desce nebo naopak..diky moc za rady
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s pretaktovanim C2D 6550 2,33

Příspěvek od Jirry »

nikdo se nesetkal??:( dal jsem tam zpatky XP, protoze si sedmicky nejak nerozumnely s moji grafarnou a problem porad setrvava..preflash biosu taky nepomohl..myslite,ze to bude deskou nebo spis procesorem?
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OsirisII »

Skôr to bude doska. Píšeš, že všetky ostatné zmeny sa prejavia. Aké napríklad? A baterka bola menená? A skús bližšie určiť "divne zapiskal" tj. ako pískal - dlho, krátko, viackrát za sebou?
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
Jirry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirry »

OsirisII píše:Skôr to bude doska. Píšeš, že všetky ostatné zmeny sa prejavia. Aké napríklad? A baterka bola menená? A skús bližšie určiť "divne zapiskal" tj. ako pískal - dlho, krátko, viackrát za sebou?
vsechny ostatni zmeny jako je zmena napeti, zmena delicky pameti, boot zmeny apod..vic jsem toho snad nezkousel, baterka menena nebyla a zapiskal dlouze a neprerusovane..pak se resetl a vypadalo to,ze funguje,ale nenaskocil obraz..ten naskocil az po mem restartovani..po flashy to uz nepiska,ale vypada to,jako by se nekolikrat restartoval a pak naskoci zase se spadnutym fsb na default, ale ja uz restartovat nemusim..ted najede sam..

Edit: ted jsem zjistil,ze stari komponentu je lehce pres 2 roky a deska by mela byt jeste skoro rok v zaruce..myslite,ze ma cenu zkusit reklamovat, prece jen dela to pri zvedani FSB..
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“