Kup si Z-2300 a budeš spokojený. Nedávno jsem je doporučil známému, doma poslouchá na nějaké 30 let staré sestavě regálů a zesilovače a ze zvuku Logitechů byl uplně vedle. Pro někoho, kdo neočekává nemožné od sestavy za tyhle peníze, to nemůže být zklamání, protože ten rozdíl oproti sestavám za 2-3k tam prostě je dost velký.
Zvukovku bych snad ani nekupoval. Pokud ta v tvém notebooku není uplně tragická (= máš nějaký novější notebook, třeba v mém Dell D610 je naprostá pohroma), tak bych za zvukovku peníze "nevyhazoval". Rozdíl mezi zvukovkami je totiž opravdu podstatně menší, než mezi reprosoustavami, a těch dalších 1000+ Kč nebude na zvuku adekvátně znát (narozdíl od přidaného litříku za Z-2300 oproti třeba Z-4 či podobným).
Edit: Případně pokud by byl strop 6k, tak už bych nejspíš uvažoval o klasickém stereu. Například Heco Victa 300 či Heco Victa 200 dopadly na měření a poslechu překvapivě dobře - za tyhle peníze je to super koupě. K tomu nějaký starší, ale solidní zesilovač (dobré zkušenosti mám se staršími řadami Denon, další by určitě přidal crash) a měl bys pěkné entry-hifi stereo
Naposledy upravil(a) Exp dne ned 15. lis 2009, 11:29, celkem upraveno 1 x.
eh, ze to vzdycky dopadne takhle kdyz se nekde nekdo zepta na neco levnejsiho...
proste nemam tolik penez a i presto bych chtel poslouchat hudbu... ja vim ze ten zvuk nebude nejlepsi, nebo dokonce ani prumerny, ja chci proste co nejlepsi v dane cenove kategorii (tzn. do 6 tisic se vsim vsudy).
Ten panasonic je další perpetum mobile. Můj zes má 2X80W 4ohmy a při plném výkonu si pápne nějakých 240W.
Ber tu LG, dostaneš k ní něco užitečného, čepici
Ale vážně, osobně bych nebral ani jedno, chceš poslouchat hudbu nebo mít doma přebubřelý mikrosystém u kterého polovinu funkcí ani nevyužiješ? Navíc na jak už tu zaznělo na označení hifi se nedívej, za chvilku ho bude mít i friťák. Můj osobní názor je ten že hifi znamená repro, zesilovač, cd/sacd player, dvd player. To je jako by ses ptal jakou digi zrcadlovku si máš koupit a vybral by sis kompakt.
* Výstupní výkon - přední reproduktor (RMS 10% THD): 130 W x2
* Výstupní výkon – subwoofer (RMS): 90 W
* Výstupní výkon - hudební výkon: 570 W
Krásné parametry. Jen tak na okraj, můj zes který stál 2500 má harm. zkreslení>1Khz, při plném vybuzení 0,07%. To se opět bavíme o sinusovém(trvalém ne hudebním) výkonu 2X80W při špičkové spotřebě 280W z el. sítě. Myslíš že ten soňák bude hrát dobře pokud to "ohulíš"? Mimoto pokud skutečně poskytne 570W hudebního výkonu bude spotřeba při 10% zkreslení odhadem 700W a více. Chtělo by se podívat ve skutečném obchodě na zadní štítek kde by měla být uvedená i spotřeba a zjistit si kolik tohle mini monstrum žere. Podle toho si odhadneš i skutečný výkon. Podle mě to opět vypadá na perpetum mobile.
Taky je to podle mě moc lehké. Můj zes. má 8kg a repro 2X50W sin. má necelých 50kg.
Rada na závěr. Nečti "papírový výkon" vždy chtěj vidět zadní štítek se spotřebou, tady neplatí že "hifi" se spotřebou 100W a výkonem 500W je lepší než opačně. A taky vybírej podle svého sluchu a ne vkusu podle obrázku, k čemu mi je "hifi" která vypadá dobře ale hraje špatně? V tomhle by mohli jít příkladem 5.1 od geniusu a redstaru které hrají jako tranzistorák(ne výkonem, ale kvalitou).
Jako další nectnost těchto mini monster vidím v tom že většinou hrají pouze basy a výšky, středy nula. Ale tohle se možná za těch pár let co jsem neobhlížel hifiny v elektru změnilo.
Opravdu poslední rada na závěr. Kup si starý stereo zesilovač a k tomu staré třípásmové repro a budeš chrochtat blahem. Jen se nekoukej na vzhled, neuvidíš tam poslední výstřelky módy jako líbivé oslňující modré podsvícení všeho. Navíc by ses měl vejít do těch pěti šesti tisíc.
Jasne, chapu, ze kdyz z toho vytahnu aspon polovicni vykon, tak budu rad.
Ale na te vezi se mi hlavne libi, ze ma subwoofer, to jsem jeste nevidel.
Taky se mi libi PC vstup, kdyz se jednou za cas divam na film, tak je muzu zapojit k notasu.
Bože, kam až to tady dospělo, to už fakt nechápu...no kdo chce kam...
Každopádně, když si někdo koupí za řečené peníze nějaký ten moderní "hi-fi" systém, nebude to hrát vyloženě špatně, ale zle to hrát z pohledu fajnšmekra určitě nehorázně bude.
Nicméně, bude to asi pohodlné a o to někdy jde (dnešní "hi-fi" je o nevěrném pohodlném poslechu, víme).
Ne každý chce mít doma sice fajn soustavu, ale sestavenou z bazarových sraček, které jsou ušmudlané, osahané, jeté, ale hrají lépe.
Ani bych proti té Sony hi-fi nebyl, nevím jak zvuk, neslyšel jsem to. Ale subjektivně mi přijde špatný subwoofer jako součást setu, který se má umisťovat někam na stůl, humus. To nelze.
Určitě to Sony není z akustického hlediska dobře designované, je to rádoby "boombox" takže to vypadá jako shit, ale asi to poslouží, nevím. Toť můj názor, tedy, že ta Sonka má špatný design a akusticky to bude zlé, ale asi poslouží.
Já říkám - na začátek, pro začínajícího hudebního posluchače, proč ne, proč ne ta Sony? Jistě, lze spekulovat dál, jsou lepší věci, různě po bazarech a tak, ale osobně si myslím, že jemu to bude stačit a bude to pohodlné. A úplný shit to zase není, já měl věž Aiwa za 2500,- a také to makalo v pohodě, před 9ti lety, nahrával jsem na kazety a tak. Víte co, už jenom pokud to má kazety, tak bych to bral, to se dá pak hezky hudba prohnat alespoň přes ten úzkej pás a hned to CD dostane analog nádech a šum, je to fajn. To dokáže jakákoliv tahle shit věž, to se mi na tom líbilo. S těmahle shit "hifinama" se dá i vyhrát, to s nějakým Logitech setem nejde.
Tomson: můžu tě ujistit, že genius majíc sololitové, nikoli dřevěné bedny, osazuje tyto "krabičky" dost nekvalitními reproduktory. Hlavně parametrově, a mechanicky. Mám fotky i měření - stejně jako u logitechu, který je na tom od geniusu o jednu celou třídu lépe. Pokud tedy nemyslíš nějaké opravdu plastové chrchlátka za 500....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
crashPC: no hele u Geniusu je to jednou tak, jednou jinak...třeba tyhle bedny byly naprosto zázračné, za tu cenu - Genius SW-HF1250x
fungoval jsem na nich asi rok a půl a nemůžu si stěžovat, poskytly suprovou službu...na krabici byl nápis "professional studio monitor" a to je sice přehnané, ale svým způsobem to skoro byla pravda (za litr skorostudiové monitory, wtf?)...ale už se nevyrábí, asi tam byly moc dobré součástky, co jsem četl od lidí, kteří to rozebírali a tunili...jo, Genius se poučil, model stáhnul a nástupnické modely mají vše horší - tloušťkou dřeva počínaje, vnitřní elektronikou konče...
ještě je tady mám a vím, jak dobře to hraje a že se to dá ještě vylepšit určitými úpravami...ty nové modely a speciálně 5.1 jsou ale při porovnání úplně tragické...přitom kdyby hoši z Geniusu chtěli, dokáží velké věci hodné respektu, jenže ekonomika vítězí a náklady se tlačí na úplně nejnižší mez, škoda no...
No, narážel jsem na typickou produkci geniusu, ale jinak souhlas. Nikdo by si neměl myslet, že tahle značka je špatná, a jiná dobrá. Všichni dokáží dělat dobré výrobky. Jenom je opravdu dělat a uvádět. On je taky rozdíl mezi technickou vyspělostí, kvalitou, a pocitem z dobrého zvuku. Nic z toho není absolutně úměrné. Levné reproduktory můžou hrát dobře, a drahé špatně. Občas to tak i je, ne že ne. Je potřeba to ale ověřit i oměřit, aby jsme věděli, co opravdu kupujeme, a aby jsme si potvrdili, že nejsme tak uplně hluší a hloupí. Chvástat se totiž nad něčím, jak hraje skvěle, když je to složeno z bambusu, a veškeré grafy měření vypadají jak Vysoké Tatry umí kdekdo, a přitom neví, že je to kus plečky. Může se to stát i mne, ale proto radši mlčím, dokud měření i poslech nesedí.
Ahoj, tak koupil jsem si tu Sony MHC-EC99. Na moje naroky to hraje super, ale mam problem s tim, kam umistit subwoofer, aby co nejlepe znel? Diky za odpovedi
Taková univerzální rada asi neexistuje. Zkoušej umístění a kde se ti to bude líbit nejvíc, tam ho nech. (Nejen) Bassreflexová ozvučnice by neměla být u zdi, dokáže to udělat třeba i víc než 10dB hrb na basech. Rovněž není dobré dávat ho pod stůl, na stůl už vůbec ne Všechno závisí na tom, jaké možnosti umístění máš. Náčrtek místnosti by se hodil (do něj zahrnout dveře, větší nábytek a samozřejmě aparaturu s poslechovou pozicí).
Malé rady tu jsou - když je málo basů tak ke zdi, když jde o laborování, tak ho umístit tam, kde slyšíš nejvíc, popřípadě nejmíň basů z prvotního nástřelu. Každopádně konečné umístění je třeba štelovat opravdu podle pocitu.
Ahoj, tak jeste posledni dotaz, chtel bych si koupit co nejlevnejsi zvukovku k notasu (kvuli filmum). Jde mi spis jenom o to, abych mohl mit kabel zapojeny do USB hubu, takze externi zvukovka. Na vyber mam ze dvou a to z te nejlevnejsi Creative, co se prodava - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... P0A3000R4B a nebo mam moznost koupit starsi, za podobnou cenu a to - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 6000000BAL
Ktera ma lepsi zvuk? Jde mi jenom o 2.0.
mno nevim jak vy ale ja mam u komplu (vse je v RMS) predni 2X 350W zadni 2X100W a subwoofer JBL 1000W kdybych nebydlel dal od lidi tak bych si to nemohl dovolit zesilit ani na ctvrtku .jinak uz me diky tomu jednou spadl strop ze sadrose :DD vsechny reprobedny jsou vlastni vyroba jinak ty samotny repra me staly kolem 10 tisic jinak ostatni material a vyhybky sem si delal sam
Unnamed píše:Ahoj, tak jeste posledni dotaz, chtel bych si koupit co nejlevnejsi zvukovku k notasu (kvuli filmum). Jde mi spis jenom o to, abych mohl mit kabel zapojeny do USB hubu, takze externi zvukovka. Na vyber mam ze dvou a to z te nejlevnejsi Creative, co se prodava - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... P0A3000R4B a nebo mam moznost koupit starsi, za podobnou cenu a to - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 6000000BAL
Ktera ma lepsi zvuk? Jde mi jenom o 2.0.
ted jenom bokem externi zvukovku za 1400kc 2 nbo 5+1 ted uz nevim ale jde o to ze mela 192khz/24bit coz je moc pekna kvalita a a to nemluvim o kvalite vstupu jak microfonu nbo kytary ktere tam byly
A čemus pomohl? já mám u PC cca dvojnásobek toho co ty, ale že by to tu někomu pomohlo, to asi ne....
Bohužel, zvukovky od Creativr jsou takovej zajmavej mix slušného i odpadu. Jednotlivé modely neznám. Doporučuju prohledat recenze, nejlépe zahraniční...