Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Asus P5B DELUXE - zkusenosti, rady, nazory ...

Příspěvek od zombux »

Mastodont píše:nastavuje to SATA do režimu IDE (kompatibilita) nebo AHCI/RAID (potřeba ovladačů v zastaralých XP + podpora NCQ a hot swap).
myslím že autor měl na mysli spíš první řádek - přepnutí SATA do režimu enhanced/compatible, u obojího pak jde přepnout configure SATA as IDE/AHCI
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Mám dojem, že když to přepneš do compatible, tak ti zmizí ten druhej řádek ne?
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

mal som na mysli cele to nastavenie :) jj a je to tak ked to prepnes na compatible tak ten druhy riadok zmizne :) najskor to mam takto prepnute z dovodu, ze nemam ovladaca ahci cize sata emuluje ide ako tu pisete.oplati sa tam hodit tie ovladace ktorymi budu vyzite hore spominane funkcie, alebo je to jedno na vykone to nic nezneni?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Mastodont píše:Mám dojem, že když to přepneš do compatible, tak ti zmizí ten druhej řádek ne?
aha, už si nepamatuju jak to je u P5B konkrétně. mám zkušenost s milionem asusích desek kde to funguje tak jak jsem psal, a konkrétní chování se liší typ od typu a musí se to zkusit.

jinak jak už jsem psal jinde, jediný skutečný přínos AHCI je eSATA hotswap, takže pokud ho nepotřebuješ, není důvod to řešit.

co se týče P5B DLX, já mám inteláckej řadič normálně v IDE režimu, eSATA port je beztak až na přídavném JMicronu, který se nastavuje jinde, ten pak mám v AHCI.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Máš to prakticky jedno, já používám AHCI.
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

Mastodont: a pozorujes dake zrychlenie oproti IDE?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

basti píše:Mastodont: a pozorujes dake zrychlenie oproti IDE?
rozdíl v rychlosti mezi AHCI a IDE režimem je přesně nula, s kolísající odchylkou spíše ke zpomalení pokud je zapnuté NCQ
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Podle testu na pretaktovanie.sk vychazi AHCI s nižší zátěží CPU.
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

oki thx pani
Papo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papo »

Zdravim vas. Prosim o radu uz neviem kde moze byt chyba. Ked zapojim hociake zariadenie (tlaciaren,usb kluce mam 2 rozne, a ine) do USB tak mi stale vyhodi takuto tabulku
Obrázek

Strasne pomali to kopiruje. Predtym to islo ok a rychlo . Vymenil som len zdroj a vsetko je zapojene ako povodny.Mam XP SP3. Nevie niekto poradit co moze byt chyba ? :(
MB ASUS P5B Deluxe, Intel Core2 Duo E6400 2,13GHz @ 3,2GHz + Arctic Cooling Freezer 7 PRO, Corsair DDR2 2x2048mb 800MHz TWIN2X C4DHX Tech., MSI GeForce NX8800GT T2D512E-OC PCX, Plextor 755A, Samsung S182M, WD Sata II 320GB + WD Sata 160GB, , Thermaltake Swing + 2xNoctua NF-S12-1200, TRACER Highlander 550W Silent, Microsoft Multimedia Keyboard + A4 Tech X7 X-750BF Laser Engine
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Zkoušel si reinstalovat ovladače chipsetu a přeflashnout BIOS? Někdy SW chybou to hází na USB 1, což je samozřejmě děs.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Papo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papo »

Intel Chipset sw som dal uz 3 rozne verzie. Skusil som uz aj Window 7 a mam naspät XP SP3 a v oboch rovnaky problem.. Este idem skusit preflashnut ten bios na najnovsi a potom sa ozvem.

Edit: takze flashol som posledny bios a stale to robi :(
MB ASUS P5B Deluxe, Intel Core2 Duo E6400 2,13GHz @ 3,2GHz + Arctic Cooling Freezer 7 PRO, Corsair DDR2 2x2048mb 800MHz TWIN2X C4DHX Tech., MSI GeForce NX8800GT T2D512E-OC PCX, Plextor 755A, Samsung S182M, WD Sata II 320GB + WD Sata 160GB, , Thermaltake Swing + 2xNoctua NF-S12-1200, TRACER Highlander 550W Silent, Microsoft Multimedia Keyboard + A4 Tech X7 X-750BF Laser Engine
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Už jsem viděl desku a taky to byl ASUS, kde byl podobný problém, kopírovalo to strašně pomalu atd. a chyba byla v BIOSu, bylo tam nastaveno USB 2.0 na disabled :) Mrknio na to, jestli BIOS defaultně nenastavuje USB1.0
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Papo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papo »

v Biose mam nastavene takto:
Bios-Advanced - USB Configuration

USB Function - Enabled
USB WIFI/USB 9,10 - Enabled
Legaci USB Support - Auto
Port 64/60 Emulation - Disabled
USB 2.0 Controller Mode - HiSpeed
Bios EHCI Hand-Off - Enabled

fakt neviem kde uz moze byt chyba. treba mi robit vela veci s tlačiarnou tak to potrebujem dost surne. :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jestli není nějak divnej ten zdroj, posílá do toho divný napětí nebo tak, USB je na tohle dost háklivý... pokud to začalo dělat po výměně zdroje, zkusil bych jinej zdroj
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

Zdarvim, chtel bych se zeptat jestli nema nekdo tuseni zda chipset P965 podporuje hot swap pro esata externi disky. Mam gigabyte P965 DS4 a jelikoz je to deska velmi totozna tedle, tak pisi i sem.
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Podporuje.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

Ahoj , prosím mohl by mi někdo nahrát někam ovladače SoundMax z originálního CD(modré cd)..Ne, neptejte se proč si je nestahnu z asusu ! Mám k tomu důvody.. díky moc..
Dr.Buba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Buba »

Nemám to poruce, zítra, ok?
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

Paráááááda, díky moc chlape !!! :P :P :P
Odpovědět

Zpět na „Asus“