problémy se zvukem

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
ko.mi
Nováček
Nováček

problémy se zvukem

Příspěvek od ko.mi »

Ahojte, mám problémy s kombinací win7 a repro 5.1...
Zvukovku mam integrovaneou na desce ASUS M2N-E.
Vyzkoušel jsem hromadu ovladačů, aby mi šlo 5.1 u muziky a ne a ne se zadařits stále hraje stereo. Když pustim filmek přes media center, tak repro hráli ok. Hráli říkám proto, že při posledních ovladačích ani tam už 5.1 nehraje, opět jen stereo.

Zkoušel jsem ovladače z asus support i přímo z realteku a nic. Jsem z toho tak zmatenej, že ani už nevim pořádně jak to nastavit v zvukových nastavení ve win. Protože jednou se mi povedlo, že jsem zaškrtl, že v sestavě chybí subwoofer a pustil jsem muziku z media plajeru a sw jel v pohodě, ale filmy ne.. :-D

jestli někdo ví, sem s radou, páč to je jedna jediná věc co mě na 7 štve.

//edit Wilik - presun z Win7
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: problémy se zvukem

Příspěvek od crashPC »

No, pokud deska není Win7 kompo, tak problém. Já mám M2N-MX, a je to zlo, hlavně nejde nainstalovat ten soft na ovládání zvukovky, takže pokročilé nastavení a slušnej EQ nas*at :-(
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
ko.mi
Nováček
Nováček

Příspěvek od ko.mi »

tákže mi chceš povidat, že sem v pdeli, jo? :-D
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

este mozes skusit pockat, co vyrobca dosky, ci za nieco stoji jeho support a nieco spravia.
A nabuduce si lepsie vyberat, od koho kupujes dosku.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

podle mě velký ho.... Taky to teď řeším, a kdyby se něco změnilo, dám vědět...
Stiefell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stiefell »

To samé, akorát se mi párkrát podařilo že hrálo opravdu všech 5.1, což byl zázrak, jenže pak sem zapojoval sluchadla a pak to zase nešlo, to fakt nechápu, přitom na obalu od desky je Windows 7 supported :) mám Asus P5Q-E, opravdu toho nechápu...
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

mam stejny problem. repraky pri testu (jak ve win, tak v ovladacich) fungujou vsechny - po kliknuti na reprak se ozve zvuk z repraku na ktery klikam. ale ve videu nic, mp3 taky nic. zajimave je, ze pokud pustim film z DVDcka, tak 5.1 funguje! a to i kdyz ho prehravam v defaultim windowsackem media playeru, stejne jako jsem zkousel jine videa, ktere nefungovaly (stahnul jsem i kratke video s testem DTS, abych si to opravdu potvrdil).
problem muze byt teoreticky opravdu v tom, ktere repraky/sluchatka jsou zapojene ve kterych konektorech... na jednom anglickem foru jsem nasel:
I fix a problem... You only need to set blue jack as center/subwoofer speaker, red as side speakers and green/black as front speakers and it will work
takze zkusim az dojdu domu... zadne "osvedcene" reseni na tenhle problem zatim asi neni :( kdyby nekdo mel nejaky napad, sem s tim...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Asi jsem našel co je potřeba. Mě to valí skoro bez chybky. Zvuk i se SW pracuje jak má, jen to není ten starý dobrý, ale nový, přetechnizovaný SW, pro hloupé usery.
http://windows7forums.com/windows-7-dis ... ndmax.html
ko.mi
Nováček
Nováček

Příspěvek od ko.mi »

Tak jsem sosl SoundMax pro Win7... Nainstaloval, spustil... Nastavil repro 5.1, v testu to hraje OK.
Pustim DVD - ok, pustim AVI (díky nastavení kodeků) - ok, pustim WinAmpa 5.1 edition test -ok, pustim normal mp3 - NIC! Prčic!!!
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“