Notebook a předinstalované Visty basic

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
john.l
Nováček
Nováček

Notebook a předinstalované Visty basic

Příspěvek od john.l »

Zdravím, mám dotaz, koupil jsem Notebook s přednainstalovaným systémem windows Vista home basic 32bit, pomocí programu co byl v pc jsem vypálil na dvd zálohu instalace, která jde vypálit jen jednou (a zabírá na disku D: zbytečně několik giga) nyní bych chtěl celý notebook zformátovat abych získal i to místo na disku D. Je vám asi jasné že ty windowsy co v tom jsou mají v základu hodně všelijakých programů o které nestojím, (office, norton virus 30-denní atd...). A teď nevím jestli instalovat visty z toho zazálohovaného dvd (s tím že se tam asi zase nainstalujou všechny ty zbytečné programy) a nebo mi bylo řečeno, že mohu použít instalační dvd na Windows Vista Home Premium - 64bit (mohu si ho zapůjčit), a po nainstalování když zvolím registraci a uvedu svůj kód ze šťítku se systém automaticky předělá na Visty home basic 32 bit. Je na tom něco pravdy? nebo co radíte má někdo takovouto zkušenost? Díky všem a případně se omlouvám jestli tady podobné téma již bylo.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook a předinstalované Visty basic

Příspěvek od LiveBomb »

Prehodi ti to na VHB x86-64 misto VHB x86
Jinak Vista ma DVD celkem dve - jedno nese vsechny x86 edice, jedno vsechny x86-64 edice.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

samozřejmě jde celý disk v notebooku přeorat, odstranit všechny oddíly včetně rescue-oddílu výrobce, vytvořit oddíl(y) podle svého, a použít standardní instalační DVD. nesmíš ale zapomenout na to nejdůležitější - ovladače k zařízením v notebooku, eventuelně podpůrné programy (třeba program pro rozchození přídavných tlačítek, atd.). takže před reinstalací si vše připrav - někteří výrobci dávají k některým notebookům CD s ovladači, ale je to spíš výjimkou než pravidlem, takže se musíš spolehnout na web výrobce, případně na nás experty tady ( :mrgreen: ), kteří ti s chybějícími ovladači jistě poradíme.

jinak v tom nehledej problémy, kód na štítku lze použít pro 32bit i 64bit verzi systému. jak píše kolega nade mnou, Visty mají na jednom DVD všechny edice dané verze, a k výběru správné edice dochází automaticky když někde na začátku instalace zadáš kód ze štítku, takže nemusíš mít strach že použiješ špatné DVD.
ignorelist: kremrole a dezoláti
john.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od john.l »

Díky moc, už jsem z toho začínal mít hlavu jak to udělám, jestli to takhle půjde :) když bude problém určitě se sem na vás obrátím ještě jednou díky.
john.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od john.l »

Tak jsem se pustil do formátování, nainstaloval jsem Visty Basic z dvd home premium 64-bit, všechno šlo zadal jsem klíč a nainstalovali se fakt Basic. Ale teď po instalaci koukám do vlastností PC a objevilo se tem že ty Visty basic jsou 64-bit. A aktivační kód je vlastně neplatnej a mám je jen na 30 dní zkušebně, na výběr je zadat jinej klíč a nebo koupit novej klíč, jde to nějak vyřešit? A nebo musím provest instalaci z DVD z 32-bitovým systémem? Díky
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Aktivovat pres automat po telefonu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak, zadals kód z Visty Basic, cos čekal že tam bude? "aktivační kód je vlastně neplatnej" znamená co, že to nejde aktivovat?
ignorelist: kremrole a dezoláti
john.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od john.l »

No čekal jsem, že zadám aktivační kód na vista basic 32, ale místo toho tam je 64bit basic, nabízí mi to možnosti připojit na net a aktivovat, ale obávám se, aby mě to pokud to zadám do téhle verze nebralo jako že mám nelegální systém. Vůbec nevím co mám tedy teď, dělat pochopil jsem totiž z článku výše, že to bez problémů rozpozná na 32-bit systém. vyfotil jsem co mi to nabízí za možnosti. Poraďte díky

http://pictureup.cz/picture/verejny/184 ... 001032.jpg
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

LiveBomb píše:Aktivovat pres automat po telefonu.
john.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od john.l »

Tak jsme to nakonec vyřešil, našel jsem na netu návod jak to z tý 64 předělat na 32 a už to šlape. :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ano, udelat nejakou cipovinu podle buhvijakeho navodu je snazsi, nez na 2 minuty telefonovat......
john.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od john.l »

jj uznávám, že přes ten telefon to šlo udělat taky, ale radši jsem si to v klidu vyčet, i tak díky.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Me jen desi, co z toho muze bejt za system. Nebo v cem ta uprava zpociva :-)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“