S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Moderátor: Baneshee
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
a můžu je nějak dostat zpátky ty savy?
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- Krteq
- Čestný člen

-
Downgradem na nižší/původní verzi ze kterého jsou ty savy. Ale zase nebudeš moct hrát s Complete MODem.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Díky, to mi nevadí, ale já sem ten complete mod odinstaloval, a ty savy tam pořád nejsou, a hlavně vůbec nevim, kam to ten stalker ukládá ty save games....měl sem předtim patch 1.0006
//Uf, děkuju všem za rady s tim AA, docela se divim ale že nefunguje zapnutí AA ve hře, ale hlavně že sem našel savy a jsou celý uuufff.
Nevíte někdo jak je to s tim úkolem se zbraní člena povinnosti?
//A opravdu ty savy nejsou kompatibilní? mě napadlo, protože ty savy se ukládaj s každym patchem do jiný složky, zkopírovat do složky, kde je ukláda novej patch, akorát nemám potuchy, kam ukládá savy stalker s complete modem...
//Jo tak si odpovím sám, jde to, problém s kompatibilitou není žádný, jen jsem zjistil, kam se co ukládá a pak nakopíroval savy a jedu, grafika se opravdu zlepšila, korát je tam znatelný pokles FPS, aspoň o 20 průmerně, škoda no, na GTS250 mívám na louce s trávou mezi stromy i 30FPS a už ta neplynulost není znát, občas 50-60FPS to je paráda, jenže ono to furt skáče, škoda že nejde 60stálých, jedině, že by pomohlo snížit rozlišení, na AA už radši ani nemyslim..
//Uf, děkuju všem za rady s tim AA, docela se divim ale že nefunguje zapnutí AA ve hře, ale hlavně že sem našel savy a jsou celý uuufff.
Nevíte někdo jak je to s tim úkolem se zbraní člena povinnosti?
//A opravdu ty savy nejsou kompatibilní? mě napadlo, protože ty savy se ukládaj s každym patchem do jiný složky, zkopírovat do složky, kde je ukláda novej patch, akorát nemám potuchy, kam ukládá savy stalker s complete modem...
//Jo tak si odpovím sám, jde to, problém s kompatibilitou není žádný, jen jsem zjistil, kam se co ukládá a pak nakopíroval savy a jedu, grafika se opravdu zlepšila, korát je tam znatelný pokles FPS, aspoň o 20 průmerně, škoda no, na GTS250 mívám na louce s trávou mezi stromy i 30FPS a už ta neplynulost není znát, občas 50-60FPS to je paráda, jenže ono to furt skáče, škoda že nejde 60stálých, jedině, že by pomohlo snížit rozlišení, na AA už radši ani nemyslim..
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- Swat
- Mírně pokročilý

Nevykládej si to špatně,ale od GTS 250 nemůžeš očekávat zázraky.I když je Stalker starší hra,tak ale pořád dokáže zatopit,hlavně s Complete módem,ve kterym jsou implementovaný zcela nový efekty.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a tak ono to běhá dobře, ještě se mi při přestřelce nestalo, že bych byl omezen méně,než 30-40fps, odhaduju, že tobě to s 8800GTX musí chodi taky tak že?
Jinak se mi teď po dokonční úkol laboratoře x18, a začal se mi míchat český dabing s anglickým, necháípu proč, dojud ke splnění úkolu, mluví česky ale jak dojde na kecy typu "tak jak se vede stalkere" tak to řiká anglicky (What's up?) a ten co byl v baru adřív řikal "řikám poď sem nestůj tam tak!" teď řiká něco jako "Dont stay here!" - asi takhle se mi ten dabing mísí, nejde to nějak spravit? takhle to vypadá že sou tam všichni ultravzdělanci mluvící 3mi jazyky

Jinak se mi teď po dokonční úkol laboratoře x18, a začal se mi míchat český dabing s anglickým, necháípu proč, dojud ke splnění úkolu, mluví česky ale jak dojde na kecy typu "tak jak se vede stalkere" tak to řiká anglicky (What's up?) a ten co byl v baru adřív řikal "řikám poď sem nestůj tam tak!" teď řiká něco jako "Dont stay here!" - asi takhle se mi ten dabing mísí, nejde to nějak spravit? takhle to vypadá že sou tam všichni ultravzdělanci mluvící 3mi jazyky
- Swat
- Mírně pokročilý

Tohle vychytat nejde,to je bohužel mix cz verze a eng Complete módu,ale to mě netrápí...Jinak jo,na 8800GTX když to spadne hodně dolů,tak na 35 fps,což je pořád hratelný,jinak to jede těch 50+,se vším na plný koule v 1680x1050 bez AA samozřejmě.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem hledal ty tlumiče, a ty dva (kordón a smetiště) jsem našel, ale ten třetí na nějaký střeše??v agropromu nemám páru, co myslíš tou střechou? ten druhej východ jak vyjdeš po těch točícíh se schodech nahoru a pak tam někde? nic sem tam nenašel.
A jinak s complete modem jsem si všiml změny, že si u obchodníků (nebo jenom u barmana?) můžu nechat opravit zbraně a obleky, ale tlumič se tam koupit nedá...
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://files.gsc-game.com/st/bench/stkc ... -setup.exe
novej benchmark call of pripjat:
muj vysledek:
preset "extreme" in 1920*1200:
averages:
day - 78
night - 86
rain - 94
sunshafts - 24 (brutal)
on c2d 3.16ghz, gtx 280 and winxp (dx9).
novej benchmark call of pripjat:
muj vysledek:
preset "extreme" in 1920*1200:
averages:
day - 78
night - 86
rain - 94
sunshafts - 24 (brutal)
on c2d 3.16ghz, gtx 280 and winxp (dx9).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- MIZ
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jedná lamerská, děkuji: Hraju "jedničku" a nikde jsem nenarazil na žádného obchodníka kromě toho prvního, co je na samém začátku. Je to normální nebo mi něco uniká?
Posbíral jsem už dost artefaktů, ale už je musím zahazovat - vracet až na začátek se mi pořád nechce. Už jsem před vchodem do podzemí.
Kromě tohoto totiž hraji jen strategie, takže zde jsem vlastně total začátečník.
[Hra je orig CZ, jdu na nějakou hodně lehkou obtížnost, mod mám na lepší zvuky a ještě možná na pár drobností, hraji max. jednou týdně.]
Kromě tohoto totiž hraji jen strategie, takže zde jsem vlastně total začátečník.
[Hra je orig CZ, jdu na nějakou hodně lehkou obtížnost, mod mám na lepší zvuky a ještě možná na pár drobností, hraji max. jednou týdně.]
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard Gigabyte MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis; UPS APC Back RS 1500
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
- Fenous
- Začátečník

-
Ten prvni obchodnik ti mel barmana, druhyho obchodnika, oznacit na mape a poslat te k nemu s ukolem ziskat nejaky dokumenty mam pocit. Nejvic plati za artefakty vedec v Jantaru, tam te zase posle barman.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem tu hru dohrál, a docela dost mě překapily asi 3 nebo 4 konce
zahrál sem si teda všechny verze konců. Jsem se někde dočetl, že by ve hře měly být zbraně jako P90 atd..ale já tam nic takovýho neviděl..vůbec P90 nikde nebyla..si řikám, jestli ten complete mod neovlivňuje hru náhodou i jinak než graficky a přidanou váhou a upravovacímy utilitami, grafiku to zlepší krásně, celkově je to super, ale docela by mě zajímalo, jaký všechny zbraně tam teda maj být? a taky jestli je normální, že hra má asi 3-4 typy zakončení?
nevíte někdo?
- durod
- Středně pokročilý

na P90 potrebujes mod.sam_217 píše:Tak sem tu hru dohrál, a docela dost mě překapily asi 3 nebo 4 koncezahrál sem si teda všechny verze konců. Jsem se někde dočetl, že by ve hře měly být zbraně jako P90 atd..ale já tam nic takovýho neviděl..vůbec P90 nikde nebyla..si řikám, jestli ten complete mod neovlivňuje hru náhodou i jinak než graficky a přidanou váhou a upravovacímy utilitami, grafiku to zlepší krásně, celkově je to super, ale docela by mě zajímalo, jaký všechny zbraně tam teda maj být? a taky jestli je normální, že hra má asi 3-4 typy zakončení?
nevíte někdo?
Myslim, ze koncu je 7
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Swat
- Mírně pokročilý

Některý zbraně jsou tam dost vzácný,je potřeba hledat.Jinak hra má zakončení celkem sedm,Complete 2009 žádný zakončení hry neupravuje,takhle Stalker vyšel,se sedmi možnými způsoby zakončení.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hra má sice 7 konců, ale jen jeden je ten správnej : ).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Thellwin
- Administrátor

Otázka je, jestli se o nějakém konci dá říkat to, že je správnej 
Goldnoob team proud member!
- Krteq
- Čestný člen

-
Ano, ten jeden co odkrývá všechno a dává šanci dalšímu dílu 
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale teda musim říct že docela těžký s nepřatelema, na nejvyšší možnou obtížnost, jinak se nedali zabít než do hlavy, mutanti snad nesmrtelný, snorkci se skoro nedali - a na to byla nejlepší G36, jenže tu sem měl až pozdějš
, na kterou sem si dal tlumič z toho kordónu nebo smetiště
A taky se mi zdá divný, že sem snad nikde nepotkal žádnýho poltergeista - pokud to teda nebyli ti neviditelní oranžový troubové, který vytvářej ohnivý koule, akorát nemaj ten xicht jako v PDAčku, protože sou jen oranžová běhající šmouha..
JJ, ten jak všechny ty vědce rozstřílí v těch pacích komorách, jak tam dojdete postupně pomocí těch teleportů po celym černobylu tenhle konec myslíte že jo? nevadí to snad doufám že tu rozebírám konce
jestli někoho připravuju o příběh...
nevim ale kde se těch 7 vzalo? já dohrál snad jenom 3, 1. byl že sem skončil u plniče přání, ten střelec si ve videu přál peníze, a tak na něj začal padat strop a on měl halucinace že je to zlato a umřel v zavalinách...druhej bylo, že sem se dostal až k tomu supervědomí, který mi všecko vysvětlilo, co sou stalkeři jak vznikla zóna kdo jsem - že sem dostal omylem úkol zabít sám sebe a nakonec sem si vybral že se k nim přidám a tam sem skončil teda v tý komoře napojenej k ostatním, a na potřetí sem si vybral, že jim pomáhat nebudu, prostřílele sem celej černobyl s teleportama a skončil sem u videa, kde lehnul spokojen do zelený trávy, že to zvládnul
Ale co ty další 4 konce? kde se vezmou, a jak končej? a jak se k nim dostanu? jestli se můžu zeptat
A taky se mi zdá divný, že sem snad nikde nepotkal žádnýho poltergeista - pokud to teda nebyli ti neviditelní oranžový troubové, který vytvářej ohnivý koule, akorát nemaj ten xicht jako v PDAčku, protože sou jen oranžová běhající šmouha..
JJ, ten jak všechny ty vědce rozstřílí v těch pacích komorách, jak tam dojdete postupně pomocí těch teleportů po celym černobylu tenhle konec myslíte že jo? nevadí to snad doufám že tu rozebírám konce
nevim ale kde se těch 7 vzalo? já dohrál snad jenom 3, 1. byl že sem skončil u plniče přání, ten střelec si ve videu přál peníze, a tak na něj začal padat strop a on měl halucinace že je to zlato a umřel v zavalinách...druhej bylo, že sem se dostal až k tomu supervědomí, který mi všecko vysvětlilo, co sou stalkeři jak vznikla zóna kdo jsem - že sem dostal omylem úkol zabít sám sebe a nakonec sem si vybral že se k nim přidám a tam sem skončil teda v tý komoře napojenej k ostatním, a na potřetí sem si vybral, že jim pomáhat nebudu, prostřílele sem celej černobyl s teleportama a skončil sem u videa, kde lehnul spokojen do zelený trávy, že to zvládnul
Ale co ty další 4 konce? kde se vezmou, a jak končej? a jak se k nim dostanu? jestli se můžu zeptat
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Díkyy, aha tak já měl rating 1750, 1.v žebříčku a 240000ru tak proto to s těma penězma
Nicméně to fakt potvrzuje, že se nedá říct jenom jeden konec je správnej....ikdyž z hlediska správnosti a dobroty je jeden konec nejlepší, ale ten pokud by se stal faktem, tak by to znamenalo konec prostě...zóna by sice zůstala dál a dál by se rozrůstala, ale už by tam nebylo co řešit, právě proto nechápu proč se nakonci ocitl v trávě, když sem monolit zničil a supervědomí rozstřílel...
A taky koneckonců, o tom bude Call of Pripyat, jakej konec byl vlastně správnej, protože jinak umožňují pokračování dalšího dílu všechny konce....klidně to s tou trávou na konci, ikdyž je tam předtim jak je rozstřílel, mohla být právě iluze, ovládli jeho myšlení, tim pádem si myslí, že t zvládnul, ale ve skutečnosti ho zblbli a uvedli do bezvědomí, aby si myslel že nad nima vyzrál, protože ho nezískaj a vždycky po nich pude a bude je chtít zničit...ikdyž nejlepší je dostat se do laboratoře
dostanete odpověď na všechny otázky, ale jinak žádný konec nebrání vzniku dalšímu pokračování podle mě, thellwin má pravdu.
Nicméně to fakt potvrzuje, že se nedá říct jenom jeden konec je správnej....ikdyž z hlediska správnosti a dobroty je jeden konec nejlepší, ale ten pokud by se stal faktem, tak by to znamenalo konec prostě...zóna by sice zůstala dál a dál by se rozrůstala, ale už by tam nebylo co řešit, právě proto nechápu proč se nakonci ocitl v trávě, když sem monolit zničil a supervědomí rozstřílel...
A taky koneckonců, o tom bude Call of Pripyat, jakej konec byl vlastně správnej, protože jinak umožňují pokračování dalšího dílu všechny konce....klidně to s tou trávou na konci, ikdyž je tam předtim jak je rozstřílel, mohla být právě iluze, ovládli jeho myšlení, tim pádem si myslí, že t zvládnul, ale ve skutečnosti ho zblbli a uvedli do bezvědomí, aby si myslel že nad nima vyzrál, protože ho nezískaj a vždycky po nich pude a bude je chtít zničit...ikdyž nejlepší je dostat se do laboratoře
- durod
- Středně pokročilý

SPOILER, i kdyz si myslim,ze kazdy to ma dohrane...
Kdyz jsme u tych koncich, tak mega konec je, kdyz si zelate aby Zona zmizela. Jak jsem to videl poprve a na mne vypulil ty belma, tak jsem skoro spadnul ze zidle. Vyvojari maji smysl pro cerny humor. To je vlastne konec, kdyz hrajete za spravnaka
Kdyz jsme u tych koncich, tak mega konec je, kdyz si zelate aby Zona zmizela. Jak jsem to videl poprve a na mne vypulil ty belma, tak jsem skoro spadnul ze zidle. Vyvojari maji smysl pro cerny humor. To je vlastne konec, kdyz hrajete za spravnaka
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750