Zmizelo mi 54GB místa - Poraďte prosím

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bernesak
Nováček
Nováček

Zmizelo mi 54GB místa - Poraďte prosím

Příspěvek od Bernesak »

Zdravím,
Rád bych se zeptal na jednoduchou věc.
Mám 320GB disk Seagate (myslím, že to je úplně jedno od koho je), a jde o tohle -
320GB disk - to že mám k dispozici 298 GB místa, to mi nevadí.
Ale nějakou záhadou, když označím všechny (vč. skrytých souborů) položky / soubory / složky v C:, tak dohromady dají 144GB. Když kouknu na vlastnosti Místního disku C:, tak je zde napsáno, že je využito 200GB. Proto se ptám, nevíte kde je těch zbylých 54 GB ?..
Vyčištení disku, CCleaner mám. Spybot proti nějakým rozlezlým malwarům mám taky. Takže nevím, kde to místo je. Děkuji za odpovědi.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: Zmizelo mi 54GB místa - Poraďte prosím

Příspěvek od Kamikadze »

To, ze ma tvuj disk fyzikou kapacitu 298 GB misto vyrobcem udavanych 320 je proto, ze vyrobci disku udavaji kapacitu v desitkove soustave, zatimco tve PC pracuje v dvojkove a tedy 1000 ≠ 1024. Z toho vyplyva, ze 320 000 000 000 /1024 /1024 /1024 = 298,02 GB, coz je ona fyzicka kapacita tveho disku.

Co se tyce toho problemu 200/144 GB, je to dane tim, ze pres jednoduche oznaceni vsech slozek se nedostanes ke vsem souborum a slozkam. Velke mnozstvi jich je skryte, systemove atd. a program typu Tento pocitac se k nim nemuze vubec dostat.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Bernesak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bernesak »

To 320 / 298 vím.
Je možnost tyto soubory vymazat, anebo jsou důležité pro chod PC ? :)
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Velka cast jich je systemovych a vymazanim si zrusis cely system. Nicmene je take mozne, ze cast jich je od starych programu, ktere treba jich nepouzivas. Jak je vsak dostat pryc, je otazka. Urcite je na to milion programu, ale mam obavy, aby ti kompletne nezrusily system. Sazkou na jistotu je reinstall OS s formatem disku, ale to neni zalezitost na 5 minut. Osobne jsem neco takoveho nikdy neresil.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Bernesak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bernesak »

Tak na to kaslu. :)) Spokojim se s tema 240GB ve vysledku. Stejne to nezaplnim, vsechno stary mazu, jen me to zajimalo. Dekuji Kamikadze, muzete lock / delete. :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

S tím využitím se mi to nějako nezdá. 54GB je dost. Nenastavil ti někdo nějakou ohromnou velikost alokační jednotky?
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Nejsou to jednoduse body obnoveni Woken? :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Zivan píše:Nejsou to jednoduse body obnoveni Woken? :)
nebo stínové kopie...
ignorelist: kremrole a dezoláti
alienhan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienhan »

Já osobně mám 2 zkušenosti s prázdným nesystémovým diskem, který měl 64GB podruhé jiný disk asi 20GB zaplněno, přestože byl zformátovaný...

format přes příkazový řádek to vyřešil (chkdsk nepomohl)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“