Applebred 1,6GHz - nevím jak zapojit L2 cache přes můstky

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
LoWang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Applebred 1,6GHz - nevím jak zapojit L2 cache přes můstky

Příspěvek od LoWang »

Taxem si koupil Durona 1,6GHz a po nějaké době testování a taktování jsem se rozhodl spojit poslední L2 můstek a aktivovat cache. Nejdřív jsem to začmáral tužkou. Neprojevilo se to. Možná je to tím, že mám onu verzi s můstky pod plastem (hnědý obal) a tak se do té díry ta tuha nenacpala dostatečně. Vyšťoural jsem to špendlíkem a kápl tam vodivý lak. Zase nic! Tak mě napadá, jestli to nebude tím, že mám přepálený kromě posledního můstku i první! V různých schématech se uvádí že 64kB cache je: spojen,spojen,spojen,rozpojen. 128kB je spojen,spojen,rozpojen,spojen a 256kB jsou všechny 4 spojené. Já mám ale teď spojené poslední tři a ne ten první. Mám ho tedy zkusit taky spojit? Nemůžu tím něco zkazit, když už byl přerušený od výroby?
Those that are last, may yet be first...
Appleseed: Core2Quad Q6600 @3.7GHz+AC Freezer 7 Pro, 4GB RAM, GeForce GTX275, 2x750GV Samsung, Vista 64bit home
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ak chces mat 256KB L2 musis mat spojene vsetky L2...........
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Pokud máš rozpojený první a poslední můstek,spoj pouze ten poslední.První můstek se spojuje jen v případě,že jsou zbylé 3můstky spojené.Jinak tady máš tabulku,kde máš velikost cache podle můstů L2(je to sice palomino,ale Thoroughbred a Applebred je stejnej)Teď se nabízí 2 možnosti.Buď máš CPU vyroben v 39.týdnu 2003 nebo vyšším a v tom případě je zamčený a nebude na změnu můstků L2 reagovat.
Druhá možnost je,že jsi pořádně neoškrábal piny na můstu.Už jsem to párkrát dělal a ve většině případů nestačí jen kápnout lak do té prohlubně po laseru.Chce to oškrábat laminaci právě z těch pinů a lak nanést přez ně.
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Tady je ta tabulka http://fab51.fc2web.com/pc/palomino/athlon-e5.html Tady vidíš,že spojení prvního můstku je zbytečný
sir.morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sir.morpheus »

Jestli chs vedet vic zkus FAQ je tam spousta zajimavych veci a softwaru co ti reknou vice!!! :-D
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
Ballrock
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ballrock »

www.overclocking.cz tam vse jak mas zapojit mustky.
kuges
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuges »

uuuuu píše:Pokud máš rozpojený první a poslední můstek,spoj pouze ten poslední.První můstek se spojuje jen v případě,že jsou zbylé 3můstky spojené..

ua , presne tohle jsem hledal , ale jeste si to overim
dlouho jsem nevedel co s tim
http://www.sweb.cz/Illuminator/amdap/ap002.jpg
[/url]
barton2500+@3200+;nforce2;gforce 6600GT;
1024 ram400 ;80gb maxtor;160gb barakuda;+-dvdrw;case q1
www.sweb.cz/illuminator/illuminator.html
kuges
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

2 sir.morpheus

Příspěvek od kuges »

jakto , ze mas stejnyho xichta ?
barton2500+@3200+;nforce2;gforce 6600GT;
1024 ram400 ;80gb maxtor;160gb barakuda;+-dvdrw;case q1
www.sweb.cz/illuminator/illuminator.html
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: 2 sir.morpheus

Příspěvek od Dr Meduza »

kuges píše:jakto , ze mas stejnyho xichta ?
mas si delat vlastniho a ne to ztahovat to pak neni voriginalni :lol:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“