Dragon Age: Origins
Moderátor: Baneshee
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dragon Age: Origins - duchovní nástupce Baldur's Gate...
btw hra ma celkem zasadni bug ve hratelnosti coz ji srazi dolu
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- shadow
- Středně pokročilý

já jsem to ještě nehrál, ale jak to tady občas čtu, tak mi připadá, že na hře nacházíš zatím jen samá negativaNordir píše:btw hra ma celkem zasadni bug ve hratelnosti coz ji srazi dolu
show must go on..
- Liqid
- Začátečník

Tak jsem se opet zasekl. Jsem v Orzammaru. Dal jsem se k H. a mam jako 2. ukol najit a zabit Jarviin. Tak jsem sel dolu a tam mi typek v shopu rekl ze vchod je naproti nemu, ze se mam poradne divat. Koukal jsem tam asi 20min a nic. Poradi nekdo?
- Frostys
- Začátečník

-
Jen tam choď a promluv si se všema. Už si to nepamatuju, ale prostě tam nějak dojdeš. Jsou to myslím dveře nalevo od ohniště. "Podezřelé dveře" nebo tak něcoLiqid píše:Tak jsem se opet zasekl. Jsem v Orzammaru. Dal jsem se k H. a mam jako 2. ukol najit a zabit Jarviin. Tak jsem sel dolu a tam mi typek v shopu rekl ze vchod je naproti nemu, ze se mam poradne divat. Koukal jsem tam asi 20min a nic. Poradi nekdo?
Nordir: Holt dokonalá hra neexistuje a existovat nebude, ale zajímalo by mně co máš na mysli. Samozřejmě musím uznat, že jsi docela hnidopich co se téhle hry týče a asi i hledáš problémy a chyby tam, kde nejsou
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jo je to tak cekal sem preci jenom vice a tohle je zklamani tak me neberte tak vazne ... predstavoval a cekal sem to jinak nez jen kotor ve fantasy.shadow píše:já jsem to ještě nehrál, ale jak to tady občas čtu, tak mi připadá, že na hře nacházíš zatím jen samá negativaNordir píše:btw hra ma celkem zasadni bug ve hratelnosti coz ji srazi dolu(asi vzhledem k tomu velkému očekávání)
Jenze ty chyby tam jsouFrostys píše: Nordir: Holt dokonalá hra neexistuje a existovat nebude, ale zajímalo by mně co máš na mysli. Samozřejmě musím uznat, že jsi docela hnidopich co se téhle hry týče a asi i hledáš problémy a chyby tam, kde nejsou
1) Znalosti specializaci postav jsou permanentni. Kdyz koupite knizku a tim si specializaci zpristupnite, potom muzete hru loadnout a usetrite penize. Stejne tak kdyz chcete hrat za dobraka a presto mit krvavyho maga - staci si nejprve specializaci u ducha odemknout, potom nacist hru a na dohodu nepristoupit.
Musis do Prachova (Silenej preklad) vejdes do dveri uplne napravo tam te prepadne banda, ziskas znamku strcis to dveri nalevo a ses tamLiqid píše:Tak jsem se opet zasekl. Jsem v Orzammaru. Dal jsem se k H. a mam jako 2. ukol najit a zabit Jarviin. Tak jsem sel dolu a tam mi typek v shopu rekl ze vchod je naproti nemu, ze se mam poradne divat. Koukal jsem tam asi 20min a nic. Poradi nekdo?
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam sice postavu zatial na nejakej 8urovni, ale hra ma dost bavi. Hra je to nepochybne kvalitna, takze nebudem vypisovat kvantum plusov len vyberiem zopar veci ktore sa mi nepacia.
1. Prve minusko sa tyka grafiky, ja viem ja viem u RPG o grafiku nejde, bla bla bla... necakam od toho Crysis, ale nato, ze to bezi na Aurora engine rovnako ako Witcher udrie do oci sterilnost niektorych prostredi. Napriklad taky les posobi strasne jednoducho, clovek aby v nom hladal lupou steblo travy, naproti tomu taky Witcher mal nadherne detailne baziny a vegetaciu, este navyse kombinovanu dazdom. No naopak postavy vyzeraju velmi dobre.
Nejde len o tu grafiku, ale ta sterilnost sa obcas prejavi aj na atmosfere, v Zaklinacovi clovek vosiel do krcmy a fakt tam bolo rusno, vsetky stoli boli obsadene, mlatili sa tam medzi sebou rvaci, tu hrac vojde do hostinca a je tam sice pocut hudbu ale za stolamy ani noha pricom servirka sa stazuje ako je tam rusno
. BTW hudbu co tam hra museli ukradnut zo Zaklinaca
2. Dalsi detail su tie obmedzenia a neviditelne steny, na zaciatku ked postava sa zastavila pred vstupom do vody mi to nevadilo, mohla byt hlboka napriklad, no trosku vtipne posobi mala mlaka vody uprostred mesta o ktoru sa postava zasekne a je nutne ju obchadzat.
3. No a asi poslednym zaporom je malo predmetov ktore sa daju zbierat a slaby loot, preskumavanie prostredia je slabo odmenovane takisto ako aj porazanie nepriatelov. V Zaklinacovi bol loot tiez slaby za celu hru hrac len parkrat ak vobec vymenil zbran za nejaku lepsiu, no tam ma vzdy potesilo ak som nasiel silny alkohol na vyrobu elixiru, nejaku potrebnu prisadu alebo knihu ktoru som si mohol precitat. Inak aj Risen ma slaby loot, vzdy som mal preplneny inventar haraburd ktore len zavadzali.
Toto su take vady na krase ktore som si zatial vsimol, inak ma hra zaujimavy dej, rozhovory s clenmi druziny a zabavne takticke suboje ktore su naozaj vyzvou. Skoda vsak tychto drobnych zbytocnych chyb, hra je to vyborna no z hrania mam zatial pocit ze vyvojari jej jednoducho nevenovali tolko lasky ako polsky CD Projekt svojmu prvemu mutagennemu dietatku.Uvidime co prinesu v buducnosti DLC a expanzie. Zatial by som hru ohodnotil na 85%.
1. Prve minusko sa tyka grafiky, ja viem ja viem u RPG o grafiku nejde, bla bla bla... necakam od toho Crysis, ale nato, ze to bezi na Aurora engine rovnako ako Witcher udrie do oci sterilnost niektorych prostredi. Napriklad taky les posobi strasne jednoducho, clovek aby v nom hladal lupou steblo travy, naproti tomu taky Witcher mal nadherne detailne baziny a vegetaciu, este navyse kombinovanu dazdom. No naopak postavy vyzeraju velmi dobre.
Nejde len o tu grafiku, ale ta sterilnost sa obcas prejavi aj na atmosfere, v Zaklinacovi clovek vosiel do krcmy a fakt tam bolo rusno, vsetky stoli boli obsadene, mlatili sa tam medzi sebou rvaci, tu hrac vojde do hostinca a je tam sice pocut hudbu ale za stolamy ani noha pricom servirka sa stazuje ako je tam rusno
2. Dalsi detail su tie obmedzenia a neviditelne steny, na zaciatku ked postava sa zastavila pred vstupom do vody mi to nevadilo, mohla byt hlboka napriklad, no trosku vtipne posobi mala mlaka vody uprostred mesta o ktoru sa postava zasekne a je nutne ju obchadzat.
3. No a asi poslednym zaporom je malo predmetov ktore sa daju zbierat a slaby loot, preskumavanie prostredia je slabo odmenovane takisto ako aj porazanie nepriatelov. V Zaklinacovi bol loot tiez slaby za celu hru hrac len parkrat ak vobec vymenil zbran za nejaku lepsiu, no tam ma vzdy potesilo ak som nasiel silny alkohol na vyrobu elixiru, nejaku potrebnu prisadu alebo knihu ktoru som si mohol precitat. Inak aj Risen ma slaby loot, vzdy som mal preplneny inventar haraburd ktore len zavadzali.
Toto su take vady na krase ktore som si zatial vsimol, inak ma hra zaujimavy dej, rozhovory s clenmi druziny a zabavne takticke suboje ktore su naozaj vyzvou. Skoda vsak tychto drobnych zbytocnych chyb, hra je to vyborna no z hrania mam zatial pocit ze vyvojari jej jednoducho nevenovali tolko lasky ako polsky CD Projekt svojmu prvemu mutagennemu dietatku.Uvidime co prinesu v buducnosti DLC a expanzie. Zatial by som hru ohodnotil na 85%.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Bucho95
- Začátečník

Nordir: Ten tvůj trik jsem se specializací jsem moc nepochopil, je nesmysl, že by si načetl starší save a tam by to bylo (to odporuje zákonům fyziky
) a neznám skoro žádné RPG co by nemělo sem tam chybu v první verzi....
Navíc přesvědčení tu neexistuje a pro krvavého mága musíš udělat prasárnu aby se to odemklo...
Jinak málokterá hra měla tolik dialogů vedlejších a zbytečných postav - maximálně tak Planescape....Shale a holubi
Nejvíc mě dostala diskuze dvou občanů na téma, že celý ten jejich svět může být vymyšlený pro zábavu nějaké kosmické bytosti s nesmírnou mocí (
- a nejsme taky....?
)
MichiGen: s tím slabým lootem souhasím, ale u mně to bylo jen ke konci hry (shale od jejího thaigu chodila stále s tím stejným...)
Jinak málokterá hra měla tolik dialogů vedlejších a zbytečných postav - maximálně tak Planescape....Shale a holubi
MichiGen: s tím slabým lootem souhasím, ale u mně to bylo jen ke konci hry (shale od jejího thaigu chodila stále s tím stejným...)
- Frostys
- Začátečník

-
Pokud tam ty chyby vyloženě hledáte a chcete jich zneužívat, tak proč ne? Ale nemusíte si tu na ně stěžovat 
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak zatial na urovni 9 vcera som zazil asi zatial najtazsi suboj, v podzmenych chodbach na ceste za Tesakom, po prehladani jednej miestnosti som mal na vyber nechat flasku napokoji alebo ju skusit vziat. Ten prizrak ktory z nej vyliezol bol dost drsny, najskor som mu neubral ani 10% z HP, ale ked som dal Shale ohnive krystaly slo to o nieco lepsie, bez podpory Shale by som ho asi urcite nedal. Pri konci suboja po vypiti asi vsetkych potionov Shale padla a dorazil som ho 2 bombami vybuch ducha a potom blesky, skoda ze loot z neho bol absolutne o nicom, nejaky ubohy obycajny stit, prazdny papier a potion.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Frostys
- Začátečník

-
Jo ty skleněné lahvičky jsou docela trapné. Ve hře jich ja aspoň tak 5 a pokazdé v ní poletují temné stíny nebo co
Dotkneš se ji, sklo praskne a objeví se oranžovej přízrak 
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- huhla
- Začátečník

-
tak mam taky dohrano, 75 hodin na hard
dal bych tomu tak 95%, ale protoze se tahle hra naprosto presne trefila do meho nejoblibenejsiho zanru(fantasy rpg s plne ovladatelnymi cleny party) tak to berte trochu s rezervou
ze me hra bavila je jasne z hodnoceni, povedeny combat system, dobre nacasovane stridani konverzacnich a akcnich casti, takze i pres velky rozsah jsem se u toho nezacal nudit, a i kdyz obcas byli nejake slabsi chvilky, tak hlavni questy na ziskani spojencu jsou opravdu vyborne(akorat elfove me prisli trochu nemastni neslani)
(dal bude par minispoileru)
co me prekvapilo asi nejvic a dal bych to jako jeden z hlavnich plusu hry je jeji velky rozsah, pritom ale stale zachovava detailni propracovanost a hlavne jakousi konzistentnost, treba postavy se chovaji docela logicky, sleduji vlastni cile atp. zkratka jako v dobre napsane knizce, potesi i detaily napr alister je fnukna od zacatku do konce, shale a jeji chovani k ptakum nebo treba muzete narazit na vojaka, ktery premlouva(uspesne) sluzku k oralnimu sexu
, obecne ruzne rozhovory at uz mezi spolecniky nebo nahodne odposlechnute jsou vyborne,
stejne tak kdyz se podivate na design dungeonu tak si reknete ze takhle by to opravdu nekdo mohl postavit (siroke pristupove chodby, snadno dosazitelne skladiste) hra vas sice kvuli ruznym zavalum apod stejne zene krizem krazem, ale je potesitelne ze tu nejsou nesmyslene stavby jako byvaji v jinych hrach
co me naopak zklamalo byla skladba a specializace spolecniku, protoze za urcitych podminek neni skoro zadna moznost volby jak slozit partu
jel jsem alister - tank, morrigen - support(hex)+(mass)crowd control, wynne - heal+buffy, hlavni postava bojovnik s obourucakem, touto volbou hlavni postavy jsem si v postate zablokoval oghreana+stena, protoze ti maji taky specializaci na obourucaky takze prinos do moji party zadny a silne omezil vyuziti psa a zevrana, protoze ti jsou taky na boj na blizko
ze zbylych postav jsem mohl pouzit shale misto alistera coz je ok, bohuzel wynne byla nenahraditelna, lelianu jsem sice obcas bral misto morrigan, ale mel jsem pak docela probelmy s vetsimy skupinami nepratel a bossy, takze nakonec jsem ji sebou bral jen kdyz jsem chtel neco odemknout
ze zpetneho pohledu by asi nejuniverzalnejsi specializace hlavni postavy byl mag-healer, pak je nejvic moznosti jak si slozit partu a muzete si tak vyzkouset vsechny spolecniky a jejich ruzne kombinace
wynne je jinak pripad sama pro sebe, je to asi nejsilnejsi spolecnik, take je to jediny primarni healer ve hre (morrigan specnete na spirit healera nejdriv na 14 lvl), ale kdyz si nedate bacha tak ji muzete zabit misto aby se k vam pridala a nejhorsi je ze se k vam muze pridat relativne pozde, kdyz jsem byl na osme urovni a stale jsem nemel healera (v podstate jsem mohl pokracovat ve hre jen diky dragon armoru a spouste healovacich lahvicek) tak jsem vymek a podival se do prirucky kde je sakra nejaky ten healer, abych to ale shrnul chybela mi alternativni postava maga-healera, pripadne maga be specializace
jeste upozorneni: wynne je hodne kladna postava, pokud planujete byt hodne zli a obtiznost na hard a vys, tak si hlavni postavu specnete na heal nebo morrigan trenujte od zacatku do healu a co nejdriv si odemknete spirit healera
ps. pokud si budete hrat s toolsetem bez precteni navodu a pak se vam posere hra, tak to nepreinstalovavejte(nepomuze to) ale misto toho smazte/prejmenujte adresar "single player" co se vam vytvoril v dokumentech(ta windowsacka slozka)\BioWare\Dragon Age\modules\
dal bych tomu tak 95%, ale protoze se tahle hra naprosto presne trefila do meho nejoblibenejsiho zanru(fantasy rpg s plne ovladatelnymi cleny party) tak to berte trochu s rezervou
ze me hra bavila je jasne z hodnoceni, povedeny combat system, dobre nacasovane stridani konverzacnich a akcnich casti, takze i pres velky rozsah jsem se u toho nezacal nudit, a i kdyz obcas byli nejake slabsi chvilky, tak hlavni questy na ziskani spojencu jsou opravdu vyborne(akorat elfove me prisli trochu nemastni neslani)
(dal bude par minispoileru)
co me prekvapilo asi nejvic a dal bych to jako jeden z hlavnich plusu hry je jeji velky rozsah, pritom ale stale zachovava detailni propracovanost a hlavne jakousi konzistentnost, treba postavy se chovaji docela logicky, sleduji vlastni cile atp. zkratka jako v dobre napsane knizce, potesi i detaily napr alister je fnukna od zacatku do konce, shale a jeji chovani k ptakum nebo treba muzete narazit na vojaka, ktery premlouva(uspesne) sluzku k oralnimu sexu
stejne tak kdyz se podivate na design dungeonu tak si reknete ze takhle by to opravdu nekdo mohl postavit (siroke pristupove chodby, snadno dosazitelne skladiste) hra vas sice kvuli ruznym zavalum apod stejne zene krizem krazem, ale je potesitelne ze tu nejsou nesmyslene stavby jako byvaji v jinych hrach
co me naopak zklamalo byla skladba a specializace spolecniku, protoze za urcitych podminek neni skoro zadna moznost volby jak slozit partu
jel jsem alister - tank, morrigen - support(hex)+(mass)crowd control, wynne - heal+buffy, hlavni postava bojovnik s obourucakem, touto volbou hlavni postavy jsem si v postate zablokoval oghreana+stena, protoze ti maji taky specializaci na obourucaky takze prinos do moji party zadny a silne omezil vyuziti psa a zevrana, protoze ti jsou taky na boj na blizko
ze zbylych postav jsem mohl pouzit shale misto alistera coz je ok, bohuzel wynne byla nenahraditelna, lelianu jsem sice obcas bral misto morrigan, ale mel jsem pak docela probelmy s vetsimy skupinami nepratel a bossy, takze nakonec jsem ji sebou bral jen kdyz jsem chtel neco odemknout
ze zpetneho pohledu by asi nejuniverzalnejsi specializace hlavni postavy byl mag-healer, pak je nejvic moznosti jak si slozit partu a muzete si tak vyzkouset vsechny spolecniky a jejich ruzne kombinace
wynne je jinak pripad sama pro sebe, je to asi nejsilnejsi spolecnik, take je to jediny primarni healer ve hre (morrigan specnete na spirit healera nejdriv na 14 lvl), ale kdyz si nedate bacha tak ji muzete zabit misto aby se k vam pridala a nejhorsi je ze se k vam muze pridat relativne pozde, kdyz jsem byl na osme urovni a stale jsem nemel healera (v podstate jsem mohl pokracovat ve hre jen diky dragon armoru a spouste healovacich lahvicek) tak jsem vymek a podival se do prirucky kde je sakra nejaky ten healer, abych to ale shrnul chybela mi alternativni postava maga-healera, pripadne maga be specializace
jeste upozorneni: wynne je hodne kladna postava, pokud planujete byt hodne zli a obtiznost na hard a vys, tak si hlavni postavu specnete na heal nebo morrigan trenujte od zacatku do healu a co nejdriv si odemknete spirit healera
ps. pokud si budete hrat s toolsetem bez precteni navodu a pak se vam posere hra, tak to nepreinstalovavejte(nepomuze to) ale misto toho smazte/prejmenujte adresar "single player" co se vam vytvoril v dokumentech(ta windowsacka slozka)\BioWare\Dragon Age\modules\
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Microsoft VBScript runtime error '800a01a8'MichiGen píše:Novy DLC
Object required: '[undefined]'
/news.asp, line 96
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mne to tiez najskor neslo, treba ist na cesky web dragon age a tam to je v news ako prve, v zahranicnej verzii to este nie je na webe zrejme.
Ale co... precitate si to aj tu
http://www.dragonage-cz.cz/news.php
Ale co... precitate si to aj tu
http://www.dragonage-cz.cz/news.php
- goelr
- Začátečník

hmmm dalsich 135 korun...to teda nevim, wardens keep hodne zklamal...pak sem nekdo napiste, jak dlouho jste ten dlc hrali a zda to stoji za to
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- T1ger
- Začátečník

-
jj, warden's keep nebolo bohvieco. Mne sa skor zda, ze to bolo nasilu vyseknute z hry, len aby podporili este viac predaj originalok. Tak isto ako aj Shale. No nic, dufam, ze ta dalsia bude lepsia. Skor mi to pripada, ze chlapi z bioware nasleduju tradiciu z mass effectu, kde "bring down the sky" este celkom usiel. Ale ten "Pintacle Station" stal za velke Kulove!.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Najlepsie by boli asi nejake priebezne DLC packy ako u Fallout 3 za rozumnu cenu, ako dlho trba prejst Warden's Keep? Pripada mi to , ze hra je za svoju cenu pekne rozsiahla, ale tie balicky samostatne asi budu predrazene.
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Warden's Keep? max hodinka a nic moc
- kondom xxl
- Nováček

-
Dávam 9.5 bodov.....skutočne som nenašiel nejaké väčšie problémy, jedine tak že je to strašne návykové