MSI X600 039CZ - názory?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

MSI X600 039CZ - názory?

Příspěvek od Stoobi »

Zdravím,

po 3 letech, kdy jsem pracoval na Asusu A6M, rozhoduji se, že bych si pořídil něco novějšího. Nepotřebuji však nějaký obrovský výkon, spíše něco za rozumnou cenu, co bude splňovat všechny moje požadavky.

Ty jsou přibližně následující - chci HDMI, jelikož vedle notebooku mám 32" LCD televizi, takže škoda nevyužit té možnosti.Pak bych chtěl něco lehčího a se slušnou výdrží. No ale samozřejmě i na výkon a úložné prostory je třeba koukat. Nemám PC, v podstatě pracuji pouze na zmiňovaném Asusu nebo na cestách na MSI Wind U100, který mi velmi vyhovuje.

A právě proto mě zaujal MSI X600, jeho design je velmi zajímavý a rozměry, váha i výdrž slušné. Jen mám trochu strach z procesoru, který je tam osazen, jedná se o Intel CeleronM ULV723 1.2GHz. Bohužel jsem teď trochu ze znalosti procesorů vypadl a proto bych rád slyšel názor povolanějších, co si o něm myslí? Jinak si myslím, že 4GB ram a 320GB disk mi dostačovat bude. Jako systém plánuji určitě Windows7. Absenci DVD-RW jsem teoreticky schopen překousnout, protože stejně DVD použiju tak jednou za rok a případně bych si později pořídil externí mechaniku - ta je přeci jen při mém využití praktičtější.

Prosím tedy o názory na konkrétně tento model X600: http://www.mironet.cz/msi-x600039cz--in ... y+dp96778/

Zároveň ještě zvažuji, zdali by nebylo efektivnější si pořídit nějakého drobka v podobě HAL3000 s IONem za nějakých 5tis. a k tomu třeba 22" LCD. Notebook nepřenáším tak často, jelikož na cesty mám zmiňovaný netbook. Co by jste doporučili? Co bude výkonější?

Díky
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Re: MSI X600 039CZ - názory?

Příspěvek od CyberDeath »

Ten celeron na tom bude vykonostne velmi podobne jako Atom
Pokud by ti nevadila oneco vyssi cena rozhodne bych se podival po dvoujadrovych Acer Timeline.
13,3" Timeline s dovujadrem vyjde asi na 14 litru , 14" a 15" vzdy asi jeste o litr vic nez mensi model.
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Building - 7945hx+48gb RAM+7800XT , ITX all on Air
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Ten celer natom ale spotrebou nebude zdaleka tak ako Atom je podstatne vyssia.Ani konstrukcia podobneho booku za vela nestoji nehovoriac o servise...(navyse je aj pomerne horuci)
Timeline je o nieco lepsie riesenie.

Preco vybzeras podobny book ked uz na cesty mas Wind ? (Potrebujes dalsie lachko prenosne zariadenie )
Nebol by lepsi klasicky PC alebo normalny plnohodnotny notebook ?
'Cause life is like a game sometimes
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

no upřímně - chtěl bych něco, co jde občas pohodlně i přenést, ale právě zvažuji, jestli nebude lepší opět zabrousit mezi standardní 15" Asus, kde mám jednou takový výkon za cenu kolem 10tis. Případně pak opravdu volit nějaké PC...chtěl jsem hlavně znát názor na to MSI jako takové a ten procesor.

Každopádně Acer mi do baráku nesmí... :evil:
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

Stoobi píše:no upřímně - chtěl bych něco, co jde občas pohodlně i přenést, ale právě zvažuji, jestli nebude lepší opět zabrousit mezi standardní 15" Asus, kde mám jednou takový výkon za cenu kolem 10tis. Případně pak opravdu volit nějaké PC...chtěl jsem hlavně znát názor na to MSI jako takové a ten procesor.

Každopádně Acer mi do baráku nesmí... :evil:
A EEEčko s Atomem 330 by ťi nevonělo,k tomu ještě s IONem?
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

To je mu zbytocne.
A vecsina ACERov je na tom prevedenim podstatne lepsie ako asusi...
'Cause life is like a game sometimes
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“