Albatron PX865PE Lite (Pro)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
wendycz
Začátečník
Začátečník

Albatron PX865PE Lite (Pro)

Příspěvek od wendycz »

Základní deska Albatron PX865PE Lite (Pro) P4 3,2GHZ socket 478 čip sady i848P

Chtěl bych se zeptat zdali tato deska je shopna utáhnout 2GB ram... píší že má 3sloty DDR DIMM tak nevim abych jí nějak nepřetížil

http://www.albatron.com.tw/English/Prod ... tion&no=71
Naposledy upravil(a) wendycz dne sob 21. lis 2009, 21:19, celkem upraveno 1 x.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Albatron

Příspěvek od kotas »

Budou ti 2GB ramek fungovat, nijak ji "nepřetížíš" ;-) .
wendycz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendycz »

kotas píše:Budou ti 2GB ramek fungovat, nijak ji "nepřetížíš" ;-) .

Kolik by tak měla vydržet bez nějakého rapidního přetížení a přehřátí ???

Ja jsem měl naní 512 a 256 256Mb ve třech slotech ram o frekvenci 400MHZ ted jsem tam dal 1GB 512 512 také o frekvenci 400.. a v programu everst home fungují mé RAm správně a mají opravdu stejné hodnoty kromě velikosti MB. ale když se podívám má pc 1,5GB což mi nepříjde 1024+512+512 by mělo byt 2048MB=2GB a nevim kde se nachazí 0,5GB :-D ... tak jsem vyndal tu jednu 512 a stejne tam mam 1,5GB.. tak bych se chtěl zeptat jestli v tom třetím slotu je teda zapotřebý když mi to nepřičíta MB.. což je otazka týkající se původního tématu.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

No a pokud tu jednu 512 vyměníš za druhou tak máš stále 1.5Gb nebo ne? Je možnost že si deska s tou jednou pamětí nerozumí nebo tak pamět je nějak vadná...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
wendycz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendycz »

Maddogg píše:No a pokud tu jednu 512 vyměníš za druhou tak máš stále 1.5Gb nebo ne? Je možnost že si deska s tou jednou pamětí nerozumí nebo tak pamět je nějak vadná...

No jedna 512 byla moje a ta jedna 512 a ta 1gb jsou obě od kámoše no ja tam ted mám Tu jeho 1Gb a původní mojí 512. a to jede bez problemu a ukazuje 1,5GB a kdyz jsem k tomu dal jeho 512 nebo moje stare 256 tak to nepricetlo zádne MB.. a ty pameti 256 jsem mel dotedka a ty sly... no zkusim zitra tam dat tu jeho 512 + GB a vyndat mojí zdaly to bude ukazovat stejne nebo jen 1GB ze by byla vadná .. Takže v brzké době budu informovat

Predtim jak jsem tam mel tu jeho 1GB 512 a mou 512 tak ta jeho ramka pískala ale prý to dělala i jemu... a několirat se mi restartoval pc proto jsem jí vyndal... a nechal jsem tam 1GB + 512 mojí a napsal jsem na forum o rady..
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Zkus ještě update BIOSu na novější verzi, pokud to je možné..Taky je možné, že si deska nerozumí korektně s danou pamětí.
Ono byl vždy prolém na starší desce mít plné všechny sloty na paměti.
wendycz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendycz »

kotas píše:Zkus ještě update BIOSu na novější verzi, pokud to je možné..Taky je možné, že si deska nerozumí korektně s danou pamětí.
Ono byl vždy prolém na starší desce mít plné všechny sloty na paměti.

1)No a je to bezpečné ta instalace novéch biosu ?... ... A ta se pak instaluje jak ? jako ve windous nebo vnějakém základním nastavení instale jako je když přeinstaluje winy ? .. dik

2) sem se díval to těch svích biosu a mam tam v jedné sekci.. možnost k procesoru ram a grafice defaultd (V) napajení... možnost navíšit +0.1V 0.2V 0.3V 0.4V kčemu je to vubec dobré když treba navíšim procesor Napajíení ?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Zvýšení napětí se využívá při přetaktování na to bych být tebou nesahal :). Zkoušel jsi to s tou druhou pamětí? Ona tahle deska má druhý a třetí slot nějak sdílený (share). Nevím co přesně si pod tím představit, ale klidně je možné že tam 1024+512+512 nedáš i když by měla podporovat 2GB. Jinak update biosu hledej na stránce desky, měl by tam být jak případně nový bios tak návod jak se to provádí...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“