ma to cenu ?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Arnie_one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ma to cenu ?

Příspěvek od Arnie_one »

V posledni dobe si rikam, ze by mozna stalo za to prejit na novou platformu.

Ma nejakou zasadni cenu zmenit prakticky cely vnitrek PC a prejit z E7200 na Core-i5 750 ?

Pujde pouzit stary chladic Cooler Master Hyper 212 na novy Core-i5 ?

Bude mit tento CPU nejaky zasadni vliv na chod celeho PC (WIN7, apliakce, hry) nebo rozdil oproti E7200 nebude tak znatelny.

Je to hodne laicky polozena otazka, jen proste hledam duvod, proc si udelat radost na vanoce a nejak slusne si ji oduvodnit :)
Skim
Začátečník
Začátečník

Re: ma to cenu ?

Příspěvek od Skim »

Zdravím, no asi nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že bude záležet na tom, co by sis od nového pc představoval (to znamená, jak moc a k jakým činnostem jeho výkon využíváš nyní (jestli jde např. "jen" o kompresi videa), případně k hraní her (či renderování, 3D modelů/ Grafiky), protože výkonový skok v některých aplikacích bude samozřejmě znatelný (přecházel jsem nedávno z PIV 2.8 GHz právě na E7200-ku (mírně přetočenou cca na 3.2 GHz)) a i když hry nehraju a "sílu" pc proto používám na úplně jiné účely, tak i tak se mi ten skok zdál obrovský. Pokud bys aple plánoval hrát hry, tak bych ten přechod rozhodně doporučil, vývoj optimalizace her směrem k vícejádrovým CPU je myslím již dnes patrný a přeci jen nativní 4 jádro je úplně jiné kafe než dvoujádro, nemluvě o stále výkonnějších grafikách, myslím třeba tu nejnovější řadu ze stáje červených, které už by tou 7200-kou mohly postupně být limitované, což by byla škoda. Jenom nezapomeň koupit i jiný chladič, CM212-ku mám také a na i5 ji kvůli jiné rozteči s největší pravděodobností nenapasuješ (potřeba chladič CM212+) leda by měla základní deska i otvory pro socket 775 (i takové se vyrábí..)
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Arnie_one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Ten chladic me trochu mrzi, pokud ho budu muset dat pryc. Sem s nim spokojenej chladi me E7200 pasivne pritom se nedostanu pres cca 42°C. takze co jsem cetl clanek zde na foru (OC i5) tak bych opet volil CM 212+.

Jeste nyni vybiram grafiku (5750 nebo GTS250) takze vuci CPU by to asi nebyla potreba menit.

Jak rikam spis je to takove, tak to zmenim at je to zas trosku nove.

Financne sem na tenhle prechod vytycil cca 10000. (CPU,RAM,DESKA,VGA)
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Osobne by som určite neuvažoval nad prechodom na i5 či i7. Ak ti výkon nestačí tak vymeniť CPU za C2Q, poprípade kúpiť výkonnejšie grafické riešenie.
Arnie_one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

I nad timto resim jsem uvazoval, lepsi vga a zmena cpu na c2Q.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“