uTorrent 1.8.4
- Pavel740
- Začátečník

uTorrent 1.8.4
Zdravim
Mám takový problem v tomto programu když stahuju mi dole píše
Nepřipojený.
Firewal nebo rounter omezuje váš sítový provoz. Je potřeba otevřít port aby se k vám ostatní uživatele mohly připojit.
Poradil by mi nekdo jak otevřít ten Port nebo jestly nejak jinak tak pls napište. dik
Mám takový problem v tomto programu když stahuju mi dole píše
Nepřipojený.
Firewal nebo rounter omezuje váš sítový provoz. Je potřeba otevřít port aby se k vám ostatní uživatele mohly připojit.
Poradil by mi nekdo jak otevřít ten Port nebo jestly nejak jinak tak pls napište. dik
- bubanek
- Středně pokročilý

Re: uTorrent 1.8.4
Tady si najdi svůj router, potom program a postupuj podle návodu.
http://portforward.com/
Předpokladem je, že máš veřejnou IP adresu a přístup k nastavení svého routeru.
http://portforward.com/
Předpokladem je, že máš veřejnou IP adresu a přístup k nastavení svého routeru.
- Pavel740
- Začátečník

Ten program sice stáhnu a nainstaluju ale když pak chci dat to UpdateRounter tak mi tam nabehne neco že si to mam asi koupit... De to nejak obejít nebo to musím koupit?
- GulDucat
- Začátečník

-
uTorrent 1.8.4 a ikona stavu připojení
MikroTorrent je zdarma, sam upozornuje na to ze nemate v zadnem pripade nikomu za tento program platit.
Me to taky ukazuje cervenou kulatou ikonku a hlasi ze nejsem pristupny pro ostatni uzivatele, ale upload normalne funguje, primo v programu je karta kde se ukazuje graf prubehu odesilanych i prijimanych dat, tam uvidite jestli se skutecne nic neodesila, nebo to normalne funguje.
Me to taky ukazuje cervenou kulatou ikonku a hlasi ze nejsem pristupny pro ostatni uzivatele, ale upload normalne funguje, primo v programu je karta kde se ukazuje graf prubehu odesilanych i prijimanych dat, tam uvidite jestli se skutecne nic neodesila, nebo to normalne funguje.
- bubanek
- Středně pokročilý

Červená ikonka neznamená že nefugnuje upload.
Znamená, že se nikdo nemůže připojit na vás.
Vzal bych to popořadě.
Pavel740: máš veřejnou IP adresu? Máš přístup k nastavení modemu/routeru?
Znamená, že se nikdo nemůže připojit na vás.
Vzal bych to popořadě.
Pavel740: máš veřejnou IP adresu? Máš přístup k nastavení modemu/routeru?
- GulDucat
- Začátečník

-
Jenze oni se pripojuji prave za ucelem stahovani dat ode me, tedy se jedna o upload, byt pozadavek je vyvolany jimi, a hlavne to je jedno, protoze i pres to to jede, kdyby se nemohl nikdo pripojit, tak by nemohl stahovat moje data, ale to bezi.
- bubanek
- Středně pokročilý

To není pravda.
Že oni se nemůžou připojit k tobě přece ještě neznamená, že ty se nemůžeš připojit k nim.
Oni se k tobě připojují jak za účelem uploadu, tak i downloadu.
Ty prostě potřebuješ vytvořit spojení. A to jde jenom když je na druhé straně veřejná IP adresa a otevřený port.
Že oni se nemůžou připojit k tobě přece ještě neznamená, že ty se nemůžeš připojit k nim.
Oni se k tobě připojují jak za účelem uploadu, tak i downloadu.
Ty prostě potřebuješ vytvořit spojení. A to jde jenom když je na druhé straně veřejná IP adresa a otevřený port.
- GulDucat
- Začátečník

-
To jsem take nepsal, ja rikam ze ONI stahuji ma data, jak to mohou delat kdyz se ke me nemohou pripojit?
NEjde o jednostrannou komunikaci, provoz je obousmerny i kdyz program hlasi ze se udajne ke me nikdo nemuze pripojit, tak normalne odesilam stovky MB, ostatne ta ikonka se meni zcela nahodne od zelene, pres zlutou, az po cervenou, i kdyz se nemeni zadne nastaveni, a na provoz to nema vliv, ani na jeho rychlost, nejspis jde o chybu programu.
NEjde o jednostrannou komunikaci, provoz je obousmerny i kdyz program hlasi ze se udajne ke me nikdo nemuze pripojit, tak normalne odesilam stovky MB, ostatne ta ikonka se meni zcela nahodne od zelene, pres zlutou, az po cervenou, i kdyz se nemeni zadne nastaveni, a na provoz to nema vliv, ani na jeho rychlost, nejspis jde o chybu programu.
- bubanek
- Středně pokročilý

Opakuji znovu, pokud je ikonka červená, znamená to, že se k tobě (na tvůj počítač) nemůže nikdo připojit.
- GulDucat
- Začátečník

-
Opakuji - jak nekdo nepripojeny muze ode me ziskavat data?
- bubanek
- Středně pokročilý

Třeba tak, že se ty připojíš na něj?
- GulDucat
- Začátečník

-
To je jasne, ale prave pisu, tady nejde o to ze bych ja uploadoval soubor, ale o to ze ho pouze stahuju/sdilim, tedy pozadavek nevychazi ode me, ale prichazi od ostatnich, kdyby se ke me nemohli pripojit, nevykazoval bych odchozi trafic, a jak uz jsem psal, ikonka se meni zcela nahodne behem prubehu jedineho stahovani, a nema to vubec zadny vliv na provoz.
- Pavel740
- Začátečník

Já mam totiž problém s rychlostí a myslím si že je to kvuly tomu protože když normálne stahuju přes operu tak je rychlost cca 200 - 300 Kb/s v tom Utorrentu nanejvíš 20kb/s a rychlost uploadu je taky kolem 20 Kb/s
- bubanek
- Středně pokročilý

Ano, je to kvůli tomu. Jsi omezen tím, že musíš čekat, než se vytvoří spojení s někým jiným, kdo má veřejnou IP adresu.
Takže jestli chceš poradit, tak nám řekni, jestli máš veřejnou IP adresu (jestli nevíš, řekni nám, jaké máš připojení k internetu) a jestli máš přístup k nastavení modemu/routeru.
//vyděleno OT
Takže jestli chceš poradit, tak nám řekni, jestli máš veřejnou IP adresu (jestli nevíš, řekni nám, jaké máš připojení k internetu) a jestli máš přístup k nastavení modemu/routeru.
//vyděleno OT
- GulDucat
- Začátečník

-
Extremni rozdily v rychlostech jsou u torrentu normalni, chce to soubor stahovat pulden po vystaveni, minuly tyden mi jel utorrent - Down 400kB/s, a Up plne vytizil moje ADSL, a v Opere uz jsem taky jel 14kB/s.
Zkuste tentyz torrent stahnout Operou, pak uvidite cim to skutecne je.
Zkuste tentyz torrent stahnout Operou, pak uvidite cim to skutecne je.
- Pavel740
- Začátečník

Mám ADSL od O2 a rounter ZyXel P-600 series
- bubanek
- Středně pokročilý

Výborně, jsi na tom stejně jako já.
Veřejnou IP určitě máš.
Do webového prohlížeče napiš adresu http://10.0.0.138/ a jako heslo zkus zadat admin nebo 1234.
Jestli se ti podaří dostat do administrace routeru.
Veřejnou IP určitě máš.
Do webového prohlížeče napiš adresu http://10.0.0.138/ a jako heslo zkus zadat admin nebo 1234.
Jestli se ti podaří dostat do administrace routeru.
- Pavel740
- Začátečník

Heslo tam bylo takže tam ted mám nejakou tabulku co dál?
- bubanek
- Středně pokročilý

v uTorrentu klepni na tu červenou ikonku
Network->NAT->Port forwarding
Service name: vyber user define
zaškrtni ACTIVE
service name - tam napiš co chceš, třeba utorrent
start port - vymysli si jaký port chceš, třeba 33333
end port - zadej to stejné číslo, zase tedy třeba 33333
server ip adress - adresa tvého počítače v síti, kdybys nevěděl jak ji zjistit, tak napiš)
a klepni na APPLY
teď to můžeš zavřít.
Nyní otevři uTorrent a klepni na tu červenou ikonku co ti signalizuje chybu ve spojení.
Do kolonky current port zadej číslo portu, které sis vybral, takže zase např. 33333.
Klepni na to tlačítko vedle a mělo by ti to ukázat, že to funguje jak má.
Network->NAT->Port forwarding
Service name: vyber user define
zaškrtni ACTIVE
service name - tam napiš co chceš, třeba utorrent
start port - vymysli si jaký port chceš, třeba 33333
end port - zadej to stejné číslo, zase tedy třeba 33333
server ip adress - adresa tvého počítače v síti, kdybys nevěděl jak ji zjistit, tak napiš)
a klepni na APPLY
teď to můžeš zavřít.
Nyní otevři uTorrent a klepni na tu červenou ikonku co ti signalizuje chybu ve spojení.
Do kolonky current port zadej číslo portu, které sis vybral, takže zase např. 33333.
Klepni na to tlačítko vedle a mělo by ti to ukázat, že to funguje jak má.
- Pavel740
- Začátečník

Když na to kliknu najede mi to na stránku
Mám tam akorád červenej vykřičník a napsano
An error has occurred!
Port 28222 does not appear to be open.
Please see www.portforward.com for more information if you need to map a port.
Mám tam akorád červenej vykřičník a napsano
An error has occurred!
Port 28222 does not appear to be open.
Please see www.portforward.com for more information if you need to map a port.