HD 4670 Ultimate (pasiv) - samovolné vypínaní monitoru

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
zblamak
Začátečník
Začátečník

HD 4670 Ultimate (pasiv) - samovolné vypínaní monitoru

Příspěvek od zblamak »

Zdravím, můj problém je, že po chvilce hraní se vypne monitor a musím restartovat komp. Abych to upřesnil - občas hraju Call of Juarez - Bound in blood a cca po 15 minutách se vypne monitor( vypíše hlášku, jako když je vypínán(Power Saving Mode)). Následovně PC nereaguje a musím restart. Ne však vždy - někdy vydrží klidně hodinu a více bezproblému. Teď jsem malýmu bráchovi nainstaloval NFS - Undercover a to zapnu a ani ne po 10s ve hře se monitor vypne stejně jako u Call of Juarez. Pamatuju si však, že jsem NFS UC hrával bezproblému již dřív na stejné grafice. Pamatuju si, že tohle mě dělalo i u Oblivionu (na ATI2600XT 51Mb). Teď mám:

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K0BT0BVMKY

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008O0V41NLMTG
+ samozřejmě nejnovější ovladače na grafiku 9.8 a OS mám Win 7 32-bit
Dávám i zdroj, kdyby třeba nezvládal grafiku. Za jakoukoli pomoc předem děkuji:-)
Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 22. lis 2009, 16:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun tématu z hlavní sekce
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Grafika se vypíná

Příspěvek od Don »

karta se ti neprehriva? vycistil jsi chladic?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Mozny problem je opravdu prehrivani, otevri bocnice skrine, vycisti vetrak na chladici karty a popripade podtaktuj.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
zblamak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zblamak »

Tak jsem ji vyčistil- ikdyž byla čistá (celkem často čistím komp). A snížil jsem takty. A UC vydrželo 5 minut v pořádku. Teď jen pár otázek:
1, Jak moc mám snížení taktů vliv na výkon grafiky??
2, Je CCC schopný na snížení taktů, nebo třeba Ati Tray Tools dokáže lépe a učiněji nastavit grafiku (takty)??
3, Mám teď postupně navyšovat takty a zkoušet, kdy už to bude moc a GK se vypne??
4, Jaký je rozdil vlivu teploty mezi pamětí a jádrem? Respektive, jestli když zvýším takty pamětí, tak to nemá třeba takový vliv na teplotu jako zvýšení taktu jádra a opačně?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Každopádne pokud to hodne prezenes, tak jde vykon spise dolů :-)
Dej to na default a pust nejaky testovaci program na artefakty a monitoring teploty, pak zvysuj a budes videt hned.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Enigma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Enigma »

Napadá mě ještě jedna věc, což takhle nastavit možná nepříliš populární vertikální synchronizaci. U her, které nejsou příliš náročné na grafiku to může pomoct, nač se má karta přetěžovat s vykreslováním zbytečných snímků, které ani monitor nezpracuje.
Přidám sem svoji zkušenost. Mám sestavu s ATI HD2600XT 256 MB GDDR4 a 19" LCD, bez problémů si na tom zahraji BioShock na plné detaily. U BioShocku či Mirror's Edge jsem se s problémem přehřívaní grafiky nesetkal. Ovšem při hraní BloodRayne 1 nebo 2 k přehřívání docházelo, po nastavení vertikální synchronizace se problém zřejmě vyřešil.
Piddas
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piddas »

a co takhle takty nechat, a nad ten pasiv umístit nějaký fan, který by mu to ofukoval ? popřípadě vyměnit chladič komplet, já už odjakživa nevěřím pasivnímu chlazení na grafikách...
mě to dělalo to samé na mé bejvalé grafice, byla to X1950Pro s aktivním chlazením, např po hodině hraní se mi taky takhle vypl monitor, po čase, kdy mě to naštvalo, sem na PCB (na rubovou stranu) položil 80mm fan, zreguloval sem otáčky a bylo po problému...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“