Nelze zprovoznit net na dvou PC..

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Kings
Nováček
Nováček

Nelze zprovoznit net na dvou PC..

Příspěvek od Kings »

Zdarec,
už nějakou dobu tu bojuju s propojením dvou PC (není to tak úplně PC a PC, ale PC a Xbox 360, je to ale stejný..).. Tak k věci..

Před nedávnem jsem si nainstaloval Win7 a s radostí jsem koukal, když už byla v síťových připojeních i "Připojení k místní síti" (U XPček jsem musel instalovat drivery z CD). Klasicky jsem tedy propojil PC s Xboxem LANkou a nastavil IPny.. Připojení se zdařilo.. Problém nastal ve chvíli, když jsem chtěl sdílet internet. Připojení k netu mám přes ADSL modem, který je v síťovejch připojení taktéž. Po nastavení sdílení mi systém oznámil, že změní IP z 192.168.0.1 na 192.168.137.1, čehož jsem se trochu lekl, ptže u XPček to šlo jednoduše.. Změnil jsem tedy údaje i na druhé straně (Xbox), ale tentokrát se už připojení nezdařilo... Ale jakto, když údaje jsou na obou stranách stejné.. Když jsem změnil IPny v "Připojení k místní síti" na 192.168.0.1, tak propojení opět fungovalo, ale bez připojení k internetu. Nakonec jsme zkusil i stáhnout nějaké ty ovladače, ale výsledek je stejný..

Mohl bych to sice zprovoznit přes XPmod, ale ten nefunguje bez aktualizace systému, kterou jsem musel odinstalovat, protože se děsně sekal PC. Takže toto řešení jsem musel zamítnout..

Budu moc rád za každou radu, protože už bych si rád zahrál, díky :)
wed05
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze zprovoznit net na dvou PC..

Příspěvek od wed05 »

Když nastavíš sdílení internetu na jedné síťovce napíše to, že nastavil sám nějakej rozsah na druhé kartě, nacháš to tak jak si to nastavil sám a na xboxu nevyplňuješ žádné ip necháš to tam automaticky, windows mu přidělí ip adresu sám funguje jako dhcp.
Q9400@3,2;4GBram;GA-EP45-DS3L;9800GT;WD1TB+WD500GB;win7 x64
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“