tv karta - vyber, otazky
- Liutasil
- Začátečník
-
tv karta - vyber, otazky
Potreboval bych poradit...
Planuju si koupit tv kartu do sveho pc. Jenze jsem v tomhle uplny amater, takze skoro nic nvm ...
mam tedy par dotazu:
Je to tak, ze kdyz koupim interni grafickou kartu, dostanu k tomu antenu, pak pres S-video kabel zapojim k monitoru, nainstaluji potrebny sowtfare a mohu se divat na TV?
Pujde to vsechno na me sestave? (MB: Asus P5B, GPU: HD4850 , CPU: C2D E6400, RAM: 4 Gb, Monitor Asus PW-201 )
Jaky je rozdil mezi interni a externi TV kartou (krom toho ze jedna se zapojuje do PCI slotu a druha pravdepodobne do USB - ja ted myslel kvalitou obrazu, silou signalu atd. (nvm cim vsim by mohli )...
Doporucili by ste mi nejakou TV kartu do cca 800 ? (staci jen digitalni, ale aby mela antenu a vse potrebne k pouzivani )....
Dekuji
Planuju si koupit tv kartu do sveho pc. Jenze jsem v tomhle uplny amater, takze skoro nic nvm ...
mam tedy par dotazu:
Je to tak, ze kdyz koupim interni grafickou kartu, dostanu k tomu antenu, pak pres S-video kabel zapojim k monitoru, nainstaluji potrebny sowtfare a mohu se divat na TV?
Pujde to vsechno na me sestave? (MB: Asus P5B, GPU: HD4850 , CPU: C2D E6400, RAM: 4 Gb, Monitor Asus PW-201 )
Jaky je rozdil mezi interni a externi TV kartou (krom toho ze jedna se zapojuje do PCI slotu a druha pravdepodobne do USB - ja ted myslel kvalitou obrazu, silou signalu atd. (nvm cim vsim by mohli )...
Doporucili by ste mi nejakou TV kartu do cca 800 ? (staci jen digitalni, ale aby mela antenu a vse potrebne k pouzivani )....
Dekuji
- jack08
- Středně pokročilý
Re: tv karta - vyber, otazky
TV kartu pouze zasuneš do PCI slotu, připojíš anténu, nainstaluješ ovladače se SW a monitor necháš propojený normálně s GK. Některé TV karty je potřeba ještě propojit se ZK, ale to se týká spíše starších TV karet. Na tvé sestavě to určitě rozchodíš.
- Liutasil
- Začátečník
-
diky ....
(s tim S-videm jsem byl zmatenej jen, protoze u vsech karet, co jsem tak zkouknul, tam byl konektor pro S-video, tak jsem myslel, ze ten monitor musi byt pripojen pres S-video)
Jinak tedy jen, jeslti je nejakej rozdil mezi interni a externi kartou (pokud ne (a +- ani cenove), tak je asi lepsi externi, jelikoz se da pripojit i do jakyhokoliv notebooku/pc a da se prenaset).....
A tedy nejake doporuceni karty (externi/interni) do 800- max. 1000 ale radsi bych min ....
Diky moc...
(s tim S-videm jsem byl zmatenej jen, protoze u vsech karet, co jsem tak zkouknul, tam byl konektor pro S-video, tak jsem myslel, ze ten monitor musi byt pripojen pres S-video)
Jinak tedy jen, jeslti je nejakej rozdil mezi interni a externi kartou (pokud ne (a +- ani cenove), tak je asi lepsi externi, jelikoz se da pripojit i do jakyhokoliv notebooku/pc a da se prenaset).....
A tedy nejake doporuceni karty (externi/interni) do 800- max. 1000 ale radsi bych min ....
Diky moc...
- crashPC
- Mírně pokročilý
To propojení se týká spíše analogu. Digitál s tím už nemá problémky.
Co se doporučení karty týká, mám rád Leadtek. SW sice nic moc, ale vždy mi tyto karty bezvadně fungovaly.
Co se doporučení karty týká, mám rád Leadtek. SW sice nic moc, ale vždy mi tyto karty bezvadně fungovaly.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Liutasil
- Začátečník
-
oki... a nemas primo s nejakou dobre zkusenosti ? (primo nejaky produkt...)
jo a jeste tedy jestli envite jaky je rozdil mezi interni a externi tv kartou. cenovou jsou dosti podobne a ta externi ma navic vyhodu, ze ji pak muzu zapojit i do notebooku, na cesty. Takze jestli treba maji ty externi tv tunery horsi signal nebo tak neco.
Jinak diky mco za rady
jo a jeste tedy jestli envite jaky je rozdil mezi interni a externi tv kartou. cenovou jsou dosti podobne a ta externi ma navic vyhodu, ze ji pak muzu zapojit i do notebooku, na cesty. Takze jestli treba maji ty externi tv tunery horsi signal nebo tak neco.
Jinak diky mco za rady
- wallot
- Středně pokročilý
-
Stabilni software maji AVERY a hlavne spolehlive funguji i v 64bit systemech vcetne w7
Externi karty maji slabsi vykon pro zpracovani obrazu a hodej se spis pro pouziti na mencich displejich ci mencich rozliseni. A zavlast levne karty do litru asi nebudou nic moc pokud budou externi. Projdi si recenze na karty co te zaujmou.
Externi karty maji slabsi vykon pro zpracovani obrazu a hodej se spis pro pouziti na mencich displejich ci mencich rozliseni. A zavlast levne karty do litru asi nebudou nic moc pokud budou externi. Projdi si recenze na karty co te zaujmou.
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já mám na stolním Ledtek WinFast DTV 1800 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L0W70X0D6G a jsem spokojen, taťka má externí nevím přesně a taky přenos byl OK. takže pokud chceš sledovat i na cestách tak si klidně pořiď externí.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- David Kolibáč
- Začátečník
-
Moc se v tom nevyznám, ale nedávno jsem četl, že ty krámy do USB, které se prodávají na Aukru za čtyři stovky, mají velmi často špičkové čipy.
Banda kreténů tu je. Všude.
- crashPC
- Mírně pokročilý
Liutasil: i já mám s modelem DTV1800H dobré zkušenosti. A právě i tam se mi nelíbí zpracování SW. Každopádně to pracuje skvěle. Pokud by tě zajímalo něco echt, tak koukej taky po značkách Technisat, Haupauge, a vůbec se ptej spíš profíků. Jen cena je pak taky taková "exkluzivní". Já jen vím, že to jsou dobré mašinky. Oni to instalují denně.
David: no, to si poměrně odporuje Fungovat to může skvěle, ale špičkové čipy v tom opravdu být nemůžou
David: no, to si poměrně odporuje Fungovat to může skvěle, ale špičkové čipy v tom opravdu být nemůžou
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ten soft je děsný no. U televize docela v klidu. U rádia čeština je děsná. Teď mi z nějakého důvodu ten soft spadl Ale
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- Liutasil
- Začátečník
-
tak diky . Ja vezmu tu - Leadtek WinFast DTV 1800 Hybrid ...pokud s ni mate dobre zkusenosti, tak i cena neni tak spatna (ja se v tom vubec nevyznam, takze bych asi vybiral jinak zas mesic/dva jak je u me zvykem )
Diky moc vsem ....
Diky moc vsem ....
- Liutasil
- Začátečník
-
Tak k tem kartam......
z internich bych vybiral mezi temito - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43812 - na vase doporuceni ...
a pak se mi zdala celkem slusna jeste tato - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70761 - hlavne je novejsi, sice to nemusi byt zaruka kvality, ale dva roky by se asi na technologii meli nejak podepsat ...... - Takze mezi temito bych rozhodoval (pokdu je znacka nic moc, tka byhc bral 1. variantu )
pak jsem nasel jeste nejake externi (jsem nekde cetl, ze taky muze byt trochu problem s prevodem Digitalniho videa v realnem case pres USB - alespon jsem to tak pochopil ) ...
mezi vybranymi bych bral - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51325 (vyhral nejake testy na SWH - ale uz je celkem drahy )
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66729 (taky byl na 2. miste v testech)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59388 - na czc ho chvali (prevazne) ....
On v blizke dobe bude Tv tuner kupvoat i bratr (do notebooku, takze urco externi) ..... takze pokud by ste z techto nejak dokazali doporucit 1 (u tehc internich) a nebo 1-2 (u tech externich) , byl bych vdecny..... Sice uz melu skoro porad jedno a to samy, ale trochu to postoupilo ....
Diky moc (hlavne za trpelivost )
z internich bych vybiral mezi temito - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43812 - na vase doporuceni ...
a pak se mi zdala celkem slusna jeste tato - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70761 - hlavne je novejsi, sice to nemusi byt zaruka kvality, ale dva roky by se asi na technologii meli nejak podepsat ...... - Takze mezi temito bych rozhodoval (pokdu je znacka nic moc, tka byhc bral 1. variantu )
pak jsem nasel jeste nejake externi (jsem nekde cetl, ze taky muze byt trochu problem s prevodem Digitalniho videa v realnem case pres USB - alespon jsem to tak pochopil ) ...
mezi vybranymi bych bral - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51325 (vyhral nejake testy na SWH - ale uz je celkem drahy )
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66729 (taky byl na 2. miste v testech)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59388 - na czc ho chvali (prevazne) ....
On v blizke dobe bude Tv tuner kupvoat i bratr (do notebooku, takze urco externi) ..... takze pokud by ste z techto nejak dokazali doporucit 1 (u tehc internich) a nebo 1-2 (u tech externich) , byl bych vdecny..... Sice uz melu skoro porad jedno a to samy, ale trochu to postoupilo ....
Diky moc (hlavne za trpelivost )
- David Kolibáč
- Začátečník
-
Kvalita obrazu je prý opravdu parádní, citaci teď nedodám, ale nedávno jsem to kdesi četl (linuxtv.org? abclinuxu.cz? ...?). Proč by do toho nemohl ten Číňan strkat povedené (kvalitou výborné → špičkové) čipy?crashPC píše:David: no, to si poměrně odporuje Fungovat to může skvěle, ale špičkové čipy v tom opravdu být nemůžou
- crashPC
- Mírně pokročilý
Protože jenom ten špičkový čip stojí dvě kila samotný. + PCB, ostatní součástky, SMT linka, hala, lidé, dovoz, to všechno se na tom musí zaplatit. Z toho vychází, že to je absolutní kravina. To samé platí pro kvalitní PCB. To že je dobře uřízlé bez otřepů, a má bílou barvu, opravdu neznamená, že je nějaké kvalitnější, a tak podobně.
Mimojiné digitální Tuner by opravdu něměl mít moc hezčí obraz, všichni vědí proč. Ty jedničky už jedničkovatější opravdu býti nemůžou.
Mimojiné digitální Tuner by opravdu něměl mít moc hezčí obraz, všichni vědí proč. Ty jedničky už jedničkovatější opravdu býti nemůžou.
- David Kolibáč
- Začátečník
-
1. "Špičkový" nemusí znamenat "od bohové-vědí-jakého výrobce" a "za hodně peněz". Diskuze o tom je zjevně zbytečná... Třeba já mám doma spoustu hardware nakoupeného přes eBay za několik dolarů a světe, div se! Kvalita je vynikající (oproti "značkovým" krámům nakoupených v ČR v normálních obchodech).
2. Jedničky a nuly jsou pořád jedničky a nuly, jenže se jednak musí odněkud vzít a jednak se musí nějak zpracovat.
2. Jedničky a nuly jsou pořád jedničky a nuly, jenže se jednak musí odněkud vzít a jednak se musí nějak zpracovat.
- Jindy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak já bych vzal radši USB, přeci jen se to dá přenést mezi dvěma PC, je to pohodlnější (resp. pro analog bych vzal PCI a pro digitál USB). Co se týče modelů, tak já jsem vzal nějaký za pár stovek, jmenovalo se to tuším MSI DigiVox II nebo tak nějak. Žádný zázrak, ale dávají k tomu software TotalMedia, který jako jediný u mě funguje i na několik dalších tunerů, chytne to úplně všechno, i kanály, které jiné karty nechytnou. Takže super. A funguje to i pod sedmičkama a vistama. Doporučuji. A rozhodně neradím se u těchto tunerů řídit cenou, levnější může být i lepší, než ten dražší, sám jsem se o tom přesvědčil. Tudíž doporučuji na začátek vzít nějaký nejlevnější model od MSI, ASUS, nebo tak, a když to nepůjde, tak vrátit, když půjde, tak si to nechat. Jiná otázka je pak kvalita obrazu, ale to už musí každý posoudit sám.
- martah
- Nováček
-
Mam ten prvni externi tuner a nemel jsem nikdy zadnej problem ani se SW ani HW. Myslim, ze je dobrej. Nekde jsem cetl, ze ale neni dobry provozovat tyhle USB tunery moc dlouho, protoze tam musi jit stale napeti a tak by se mohli i prehrivat, takze kdyz se zrovna nedivas/nenahravas tak by bylo dobry to vytahnout z PC/ntbLiutasil píše: pak jsem nasel jeste nejake externi (jsem nekde cetl, ze taky muze byt trochu problem s prevodem Digitalniho videa v realnem case pres USB - alespon jsem to tak pochopil ) ...
- crashPC
- Mírně pokročilý
David:
1)Pověz mi jaká kvalita že je vynikající? nechám se poučit, jak má kvalita HW vypadat.U mě to je na materiálové bázi, ale pak třeba i na životnosti, morální životnosti, technické podpoře, atd... Chtěl bych taky vidět, jak tu kvalitu polovodiče sám ověříš.
2) jistě, berou se z digitálního zdroje, a dorážejí opět jako digitální, a zobrazují se zase jako digitální. Proto se ti taky stírá kvalita s nekvalitou. Pokud nebudou technické parametry osazených komponent znatelně horší, vyjde to nastejno. protože jde o ty samé jedničky a nuly běhající méně kvalitními polovodičy a méně kvalitní mědi a laminátu...
Tady jde o kvalitu jinou. Parametry a kvalita spolu tolik nesouvisi.
1)Pověz mi jaká kvalita že je vynikající? nechám se poučit, jak má kvalita HW vypadat.U mě to je na materiálové bázi, ale pak třeba i na životnosti, morální životnosti, technické podpoře, atd... Chtěl bych taky vidět, jak tu kvalitu polovodiče sám ověříš.
2) jistě, berou se z digitálního zdroje, a dorážejí opět jako digitální, a zobrazují se zase jako digitální. Proto se ti taky stírá kvalita s nekvalitou. Pokud nebudou technické parametry osazených komponent znatelně horší, vyjde to nastejno. protože jde o ty samé jedničky a nuly běhající méně kvalitními polovodičy a méně kvalitní mědi a laminátu...
Tady jde o kvalitu jinou. Parametry a kvalita spolu tolik nesouvisi.