Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od Gorelord »

6 tisic je skoro malo za dobryho vodnika, ale da se to. Na cerpadle bych urcite nesetril..vzal bych z alphacoolu toho slabsiho 11w lainga+xspc top s expou, nebo i bez TOPu pokud sezenes levnou expu v bazaru. Po blokach bych se podival taky po bazarech, aukru atd, pokud chces levny novy vykony, tak omrkni muj stixion i-300 nebo wroom blok. Bazar bude ale v tvem pripade asi lepsi volba. Na grafiku je idealni fullcover, taky klidne z druhy ruky..Pokud ti nejde o ticho tak nejaky huste zebrovany radiator osazeny ventilatorem s vyssima otackama, to uz by ti poradil mawa

P.S.: hlavne si dat pozor aby nebyo v kontaktu s vodou nic z hliniku..
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Woyta píše:Na vzduch ti bude stacit polovina.
Nejake zazraky v OC necekej.
to sice jo, protoze vzduch za 6k se poridit neda...a se vzduchem za 3k bude mit teploty ve full load a hodne pretaktovane 70 nebo 80 stupnu uplne klidne...s vodou za 6k da o neco vetsi pretakt a s tim CPU se, pokud to neni extra blby kus, v zatezi pres 55 stupnu nedostane...takze rozdil bych tam kazdopadne videl...

a ty odkazy...
EK VGA Supreme http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=e ... %2bsupreme
EK Supreme http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=e ... b-%2bplate
Alphacool radiatory na dva nebo tri fany http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=a ... treme%2bII
hadice 3 metry http://www.alphacool.cz/produkt/Hadice_ ... ml?arg1=01
fitinky 8ks http://www.alphacool.cz/produkt/Sroub_1 ... 1-8mm.html
ac fluid http://www.alphacool.cz/produkt/AC_Flui ... ml?arg1=01
pumpa agb station http://www.alphacool.cz/produkt/Eheim_A ... ml?arg1=01
nebo pumpa laing http://www.alphacool.cz/produkt/Laing_D ... _12_V.html + TOP a expa http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_La ... +_TOP.html

:wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

FiS95 píše:jo, rád bych i odkazy.
to jste mi nasadili pěknýho brouka do hlavy. každej řikáte něco jinýho, tak položim trochu jinou otázku.
vyženu E6850 a 8800GTS 640 MB vejš se vzduchem za 6 litrů nebo vodou za 6 litrů?
E6850 pokud bude dobrej kus křemíku 3,6 G když bude moc dobrej kus křemíku tak 3,8 G a na to nepotřebuješ vodníka ,GTS dostaneš max 10%nahoru .když to na aukru prodáš a dáš si k tomu tvých 6 papíru tak koupíš nový CPU,GPU které pujdou taktovat někam jinam a výkon bude taky jinde.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

tielka píše:E6850 pokud bude dobrej kus křemíku 3,6 G když bude moc dobrej kus křemíku tak 3,8 G a na to nepotřebuješ vodníka ,GTS dostaneš max 10%nahoru .když to na aukru prodáš a dáš si k tomu tvých 6 papíru tak koupíš nový CPU,GPU které pujdou taktovat někam jinam a výkon bude taky jinde.
si delas prdel ne ? 3.8GHz JENOM ? tenhle CPU zvladne hodne pres 4GHz pokud mas dobry kus nebo alespon lehce pres 4GHz pri smule...vse na vode. vzdyt i mnohem vice topivy a nize taktovany quady dostanes na 4GHz...v podstate vzdy.

a imho pokud ma smysl neco na jeho sestave upgradovat tak je to spis ta grafika. procesor je myslim ze vice nez dostatecny...a pokud by koupil nejakou normalni grafiku, mohl by dost usetrit i za blok na VGA, protoze kvuli te 8800GTS by se musel koupit ten drahy Supreme...jinak by stacil blok za polovinu...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

MaWa píše:
Woyta píše:Na vzduch ti bude stacit polovina.
Nejake zazraky v OC necekej.
to sice jo, protoze vzduch za 6k se poridit neda...a se vzduchem za 3k bude mit teploty ve full load a hodne pretaktovane 70 nebo 80 stupnu uplne klidne...
Vsadime se? :) Za vzduch taky muzes utratit hodne penez. Par Thermalrightu, par vetraku od Noctua a tlumici boxy. Kdyz se chce tak se pres 6k jde dostat snadno. :)

Na 45w topicim dvoujadru 80st? Vzdyt to skoro nehreje.
S Accelerem by mel na VGA kolem 60st.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

kdyz vezmu ifx-14, t-rad2, dva noctua fany (jeden 140mm a jeden 120mm) a silentmax box na hdd tak jsem sotva na 4.5k. vic me nenapada, co by tam mohl vrazit. mozna odhlucnovaci hmotu, ale to je spise kontraproduktivni imho...

a ten 6850...jo, na default to nehreje, ale zkus tomu pritopit pod kotlem, jak frekvenci tak napeti a pust nejaky stress test a povime si ;) tech 80 stupnu je moc, to uznavam, ale pokud to vyzene pres 4GHz tak i s ifx-14 teploty v load pres 70 budou, na to dam krk. s vodou by mel 50 a na grafice 35 :)

a to uz pak proste zalezi na kazdem si zvazit, jestli mu ta investice za to stoji nebo nestoji.

ale jak tu nekteri porad tvrdi ze s vodou neni skoro zadny rozdil, tomu se opravdu musim smat...teploty jsou uplne jinde a pretakt to same...mozna pokud ma nekdo zkusenosti s big waterem a podobne, tak to pak jo... :roll:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tak misto 45w hreje 55w. Porad je to pro soucasne chladice maly vykon.
Podobnej procesor mam doma. A taky ho nesetrim. Momentalne 4ghz pri napeti 1,376v.
Vodnika mam podobneho tomu co navrhujeme (OK mam o rad vic)
Presnou teplotu ti nereknu strasne mi kecaj cidla. Ale v plne zatezi to je vlazne.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Woyta píše:Tak misto 45w hreje 55w. Porad je to pro soucasne chladice maly vykon.
Podobnej procesor mam doma. A taky ho nesetrim. Momentalne 4ghz pri napeti 1,376v.
Vodnika mam podobneho tomu co navrhujeme (OK mam o rad vic)
Presnou teplotu ti nereknu strasne mi kecaj cidla. Ale v plne zatezi to je vlazne.
no kdyz myslis :) tohle muzem reesit donekonecna :)

ono kdyz mas 2 rady a takhle nizkou voltaz, tak mas hodne vysoky chladici vykon a asi hodne dobry kus CPU...pridej mu na 1.5V a vypni vsechny fany az na jeden (abys "simuloval" vykon vzduchovych chladicu) a uvidis, co to udela :wink:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pro 45nm je maximum 1,45v. Default 1,25v. 1,5v max je pro 65nm.
Je fakt, ze mi tyden nebezeli fany ma QP-320 a ja si toho ani nevsimnul. :)
Vem si jak se chladili Toleda (X2 939) ci Q6600 topici 130w+ a i se vzduchem jsme se drzeli pri burnu na teplotach kolem 70st.
A co to je pro takovy chladic 55w v plne zatezi?

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pokud chces vic pres 4GHz tak je 1.5V v podstate default :) vic uz je to imho o drzku ale 1.5V je jeste ok. a prave kdyz pridas voltaz tak to teprve zacne poradne topit...

q6600 se vzduchem v nejakem opravdu narocnem testu, ktery vytezuje vsechna jadra, na 4GHz a do 70 stupnu ? neverim :) mozna v nejake chladnejsi mistnosti a za idealnich podminek a se super kusem CPU, ale to pak neni realita...

no kazdopadne nechme OT...myslim, ze uz jsme trochu mimo tema. takze ja koncim :)
FiS95
Nováček
Nováček

Příspěvek od FiS95 »

zvažoval jsem taky zalman http://www.mironet.cz/zalman-reserator- ... i+dp72998/ co si o něm myslíte. šlo by s timhle taktovat na ty 4 GHz? je totiž dělanej primárně na ticho
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

s tim budes mit problem tu sestavu vubec uchladit. navic je to hlinik. za dva roky to bude na vyhozeni :(
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

FiS95 píše:zvažoval jsem taky zalman http://www.mironet.cz/zalman-reserator- ... i+dp72998/ co si o něm myslíte. šlo by s timhle taktovat na ty 4 GHz? je totiž dělanej primárně na ticho
Ty si teda umis vybrat :) Od tehle "levnych" kompletu ruce pryc, kdyz pisu ze nema byt v okruhu zadny hlinik=zadne aluminium a je jedno ze ma ochranu..Sestavu co ti nabizel mawa je 10x lepsi
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
FiS95
Nováček
Nováček

Příspěvek od FiS95 »

jasně
m4t3y
Nováček
Nováček

Příspěvek od m4t3y »

Cauky,
potreboval bych poradit zdali tento wc setup je ok. Jde mi hlavne o maximalni chladici vykon a dobry pomer vykon/cena pri zachovani rozumne kvality dilu. Nejde mi o vzhled a nepotrebuju mit to nejlepsi za neumerne vyssi cenu. Ticho pro mne taky neni uplne prioritou ale fany pouzivam tak do 1500ot, pak uz to i na mne moc huci. Je to tak rok az dva co jsem se o vodni chlazeni nejak intenzivnejc zajimal a tak uz nejsem moc v obraze co dnes frci. Dokonce jsem do tohoto vlakna uz prispival, ale to byl jen takovej nastrel co by kdyby jelikoz nebyly penize. Ted se mi tu naky korunky sesly a tak mne napadlo obnovit myslenku vodniho chlazeni. Zatim bych chtel chladit jen cpu a gpu, pokud by se casem pridavalo i chlazeni desky (NB, SB, mosfety) tak bych na to mozna udelal nakej mensi oddelenej okruh. Teda pokud by mne nekdo nepresvedcil ze to nema cenu a muzu to dat do jednoho (coz se asi nestane). Kazdopane na vodni chlazeni mobo ted nebudou penize, takze maximalne prepastim stavajici chlazeni na desce.

HW compu do kteryho ten vodnik pujde
e8500 (ted na 3,83GHz pri 1,275 bios, TRUE se dvema fany)
ep45-ud3r (ted jedu na p35-ds4 ale asi vemu tu ud3r z druhyho compu pac je o dost chladnejsi a ma vic moznosti v biosu pro oc, takze pri oc ktery mi snad vodnik umozni to bude lepsi volba)
grafiku sem mel donedavna 4870, ale ted je v reklamaci, pravdepodobne ji nahradi 5850
4x1GB A-Data Vivesta EE 1066MHz
PSU mam Chieftec 620W (planuju Corsair HX750, ale pokud pujdu do toho vodnika, tak to asi bude muset pockat...tu 5850 to snad utahne)

vic asi netreba psat, disky chladit nechci, mam case Sharkoon Rebel9 Value se trema 120mm fanama za prednim mesh panelem a za nima po cele vysce casu sou 5.25 pozice ve kterych jsou v redukcich hdd. Jejich teplota pri ofuku AC vetrakama 1000ot je u tech novejsich i o 2 stupne nizsi nez teplota v mistnosti, takze nepotrebuju nic lepsiho.
Pokud to nenacpu do Rebel9 tak asi poridim Rebel12 kam by se to po par modifikacich mozna i veslo dovnitr (otazka estli i ten 360 rad, dyztak pujde nahoru zvenci na case). Este se na nej musim nekde podivat a promerit, par veci mi tam prijde hur resenejch nez u Rebel9, tak se este uvidi. Kazdopadne s airflow nebude problem.

Dily vodnika ktery sem vybral : (pokud by jste doporucovali neco jineho, tak prosim napiste proc s nakym rozumnym duvodem, ne jen ze je "lepsi" ale treba vetsi chladici vykon, mensi restriktivita apod. Mam na to cca 10 000,- max je tak 12 000,- pokud to bude pod 10 tak tim lip, ale nechci prehnane setrit na ukor vykonu ani kvality)

Laing DDC 12V DDC-1 Plus, 600L/h, Výstupy: 2x 3/8" hadice 2225,-
XSPC Laing DDC Expanzka + TOP, Výstupy: 2x 1/4" 750,-
EK Water Blocks EK-CoolStream XT 360 Radiator - 360mm, Závity: 2x 1/4" 1463,-
EK Water Blocks EK-Supreme HighFlow Universal - Plexi, Výstupy: 2x 1/4" 1689,-
Alphacool Hadice 11/8mm průhledná - 1m 54,- 2x
Primochill Anti-Kink Smart Coil 11mm - Clear White - 1m 125,- 2x
Alphacool Noise Destructor v1.1 - tlumici podlozka pod pumpu 172,-

+ pokud klesne 5850 na normalni cenu do tak pulky unora kdy bych to chtel porizovat (po statnicich ;o)
EK Water Blocks EK-FC5850 CF 2284.-
EK Water Blocks EK-FC5850/5870 RAM Backplate - Nickel Plated 405,-

dohromady tedy cca 9984,- (a treba to este do unora o trochu klesne)

pripadne pokud je to potreba (radsi bych to na zacatku vypustil z duvodu omezeneho rozpoctu) nebo neco podobneho
Innovatek průtokový teploměr pro 10/8mm hadici 512,-
Innovatek Flow-Meter PRO Rev 3.6 1142,-

s timhle uz 11638,-

+ fitinky, ty jsem zatim neresil, tak pokud ma nekdo nakej tip....radeji naky stainless steel nebo tak neco aby to nerezlo. Maximalne este na tom EK 5850 bloku sou ty fitinky steel tak mozna ty vymenit pokud by byly naky lepsi

pripadne naky filtry do okruhu, ale to nevim estli ma nakej vyznam. Videl sem na alphacool.cz dva a jeden mel tak velky sitko ze to asi nic nezadrzi (nepocitam ze by mi tam lital takovej bordel) a ten druhej mi zas prisel moc jemnej a nevim estli by to nebylo moc restriktivni.

este sem koukal, ze treba do resu od EK jde poridit takova anti cyclone prepazka, ale nevim zdali by to pasovalo i do toho xspc restopu kterej si pamatuju ze tehdy vychazel v Martin's Liquid Lab jako nejlepsi volba, nebo jestli je neco podobnyho do nej, pripadne estli to jde nak zbastlit. Navic teda snad u toho hrantyho topu nebude to vireni takovy jako u toho kulatyho, tak nevim estli je to vubec nutny/k necemu dobry.

doufam, ze hlinik v tom nikde neni, melo by to bejt vse medeny...aspon myslim

este se v tech fitinkach a hadickach moc nevyznam, tak prosim o kontrolu...myslim, ze to vsechno ma zavity G1/4" ...coz je doufam dostacujici...3/8 asi moc komponent nema, takze tim by se moc zuzil vyber. Tlustci hadicky nez 11/8 asi nema smysl kdyz stejne finiky budou uzsi, ale jak rikam, v tom se moc nevyznam. Ta pumpa ma teda 3/8 ale predpokladam, ze po montazi toho restopu se to predela taky na 1/4

este nakej tip na takovy ty distancni srouby M3 ktery by mi zvedly rad nad case tak aby mezi casem a fanem na spodni strane radu bylo aspon tak 5cm (na alphacool maj jen moc kratky...asi to pujde sehnat v nakym zelezarstvi, minimalne ty srouby urcite, jen nevim estli i ty valecky nekde sezenu)

bohuzel Martin's Liquid Lab uz skoncilo a tak pro tyto dily neni mozne presneji odhadnout prutok a tlak s mne znamymi zdroji. Stejne tomu teda az tak nerozumim, tak pokud nekdo ma zkusenost s podobnym setupem, tak prosim par chytrych slov co si myslite.

na zaver:
myslite si, ze to cpu nataktim vyrazne vys nez se soucasnym vzduchovym chlazenim? O zvyseni cpu mi jde asi predevsim (kvuli x3tc s hodne modama..tam me to cpu brzdi a taky kvuli planovane 5850). Vim, ze by asi bylo vyhodnejsi este setrit a investovat do nakyho i7 upgradu ale za soucasne ceny se mi do toho nechce a vodnik co sem sestavil pujde i na socket 1366 takze nic neprijde vnivec pri pripadnem upgradu nekdy v lete kdy snad budou mnohem nizsi ceny (jak z duvodu zlevneni starim dilu tak z duvodu cenovych trendu v obdobich behem roku)

to cpu se mi nepodarilo na nakym rozumnym napeti (do 1,4) vyhnat na 4GHz. Uz nevim co presne sem do toho nejvic poustel, mozna to bylo jen vyrobcem doporucenych 1,36. Soucasne teploty cpu mam idle tak 35-37 (pres leto mozna 40), v burnu tak 55-60 (v lete max tak 65-67...jsem na pude a ambient mi vyleze i pres 30). 4GHz se mi nak nepodarilo dosahnout stable ani pri celkem vysokym napeti oproti tem 3,83 na 1,275 takze sem to uz nehnal pac uz to pak hralo vic nez se mi libilo.

Pokud by jste doporucovali neco zmenit, tak prosim vybirejte na ceskejch shopech. Vim, ze v zahranici je mozna treba lepsi nabidka radiatoru a ruznejch blbosti jako ty meraky a tak, ale co sem ted koukal, tak se nabidka u nas zlepsila od ty doby co sem zkousel nakej wc setup sepsat nekdy zacatkem 2008 a s tim co sem ted vybral bych nemel asi zadnej problem ze bych se bal ze je to nakej sunt.

sorry za tak dlouhej post, ale snazil sem se vam usetrit cas a navic prece jen mam naky pozadavky z vlastnich poznatku ziskanych ctenim na netu ktery tenhle setup snad splnuje
Naposledy upravil(a) m4t3y dne pon 28. pro 2009, 16:07, celkem upraveno 1 x.
e8500@3834MHz (1,275v bios); hd4870 (790/950, w/Chillfactor); 4x1GB A-Data Vivesta EE 1066MHz 5-5-5-15; Samsung hd401lj, hd501lj,hd642jj,hd753lj,hd753lj; Gigabyte P35-DS4 rev 1.0; Thermalright Ultra 120 Extreme w/2x120mm fan & Chillfactor, Chieftec 620W, Sharkoon Rebel9 Value (3x120mm fan za prednim mesh panelem a za nima disky), Samsung 2243BW, Win7 Ultimate 64bit
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

k tem komponentum - vynechal bych primochill, podle me je to zbytecnost, ta hadice se ti nezlomi a pokud by se ti zlomila tak tomu nejaky primochill nezabrani :roll:
a za druhe vynech ten noise destructor, v baleni te pumpy uz jeden je. sice mnohem uzsi, ale podle mych zkusenosti zcela dostacujici.
a pokud budes kupovat ten blok na grafiku, tak bych asi vynechal ten backplate. i mnohem topivejsi karty jsou bez pridavneho chladice ram a funguji... :)
jo a hadice mozna radeji 3 metry...
fitinky klasicke 1/4" na 11/8mm hadici...
na filtry kasli...zbytecnost...
prutokomer...teoreticky smysl ma, pro jistotu, ale zalezi na tobe. zakladni info o funkcnim okruhu budes mit z kabelu od pumpy, ale samozrejme muze se stat ze pumpa bude ukazovat ze bezi ale pritom to bude nekde ucpane a tedy kapalina proudit nebude...

ten XSPC top a expu nerozdelas, je to lepene, takze dovnitr nic navic nedas. teda muzes to rozlepit, ale tak hezky uz se to asi nepovede slepit zpatky ;) ale nevadi to, fugnuje to ok.

s tim CPU se nad 4GHz dostanes urcite, hlavne se nemusis s vodou bat pridat i trochu voltaz (samozrejme zas ne moc), tzn nejakych 1.4V bude ok...a pokud nemas nejaky blby kus na taktovani, tak by ses mel dostat nekam na 4.3 - 4.5GHz...s tim, ze na 1.4V budes mit cca stejne teploty jako mas ted s tim vzduchem na 3.8GHz...
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Souhlasím zhruba s tím co napsal MaWa,jenom pár přípomínek..

Možná bych si připlatil za kvalitnější hadice než obyčejný PVC.Klidně alespoň Masterkleer Classic 11/8 Clear.
Určitě bych vzal 3m pro jistotu:)

Ten backplate,no nevím.Pokud by mi zbyli peníze snad bych si ho k tomu i přidal.Ale jde spíš o lepší pocit,no.

Fitinky ber určitě 11/8 s převlečnou maticí,jsou skvělé a dobře se s nima pracuje.

Pozor na ten průtokoměr,je to takový menší podvod a nevěř tomu co tam píšou!!!
Ani neuvažuj o tom,že by jsi ho zapojoval do desky,deska Ti nikdy tak vysokou hodnotu průtoku nezobrazí!!!
Možná nějaký monitorovací panel by to zvládl,ale to jsou opět další peníze navíc.

Jo a blok na CPU vem Stixion od Gorelorda,za necelých 1tis. skvělá investice. http://www.aukro.cz/item866071536_vodni ... i_300.html
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

gejmer píše: Pozor na ten průtokoměr,je to takový menší podvod a nevěř tomu co tam píšou!!!
Ani neuvažuj o tom,že by jsi ho zapojoval do desky,deska Ti nikdy tak vysokou hodnotu průtoku nezobrazí!!!
Možná nějaký monitorovací panel by to zvládl,ale to jsou opět další peníze navíc.
Větráček má otáčky O až 2500 nelívíc
Myslíš že se okruh bude pohybovat v jiných rychlostech??? Laing má průtok 600 l/h takže ti to klidně ukáže. A pokud by byl náký problém tak tento panelAerocool postačí a dá se sehnat za menší částky navíc když se přestane některý z větráčků (čepadel) točit začne pískat a upozorní.
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)
m4t3y
Nováček
Nováček

Příspěvek od m4t3y »

Diky vsem za rady,
psal mi Gorelord s nabidkou sveho Stixion-I300 a taky bloku na ep45-ud3r. Takze diky gejmer & Gorelord za tipy. Diky Gorelordove strance aquacool.cz jsem zas o neco chytrejsi a neco zmenil/doplnil.

Ten Stixion-I300 blok vypada vazne dobre, klobouk dolu. Na pohled vypada koncepci presne jako EK Supreme HF. To vyssi zebrovani s sirsima mezerama je to co jsem hledal. A jelikoz je vykonnost posvecena primo Highlanderem, tak o nem vazne zauvazuju. Sice ten top u EK Supreme HF mi prijde o neco propracovanejsi, ale zas u Stixionu jasne vitezi cena a odolnost polykarbonatu. Prime srovnani v nake recenzi by asi nebylo od veci, tak treba se este dockame. Pokud by vykon byl srovnatelny s tim Supreme HF, tak bych ho vzal. Budu komplet ale porizovat az nekdy v unoru az budu mit po statnicich (jinak bych se asi k uceni moc nedokopal).
Co se tyce ty desky, tak na to v prvni vlne nebudou penize, takze mozna pozdejc. Nebo mozna az s upgradem na i7 (asi s GA-EX58-UD5) tak pokud na to bude Gorelord taky neco nabizet (pripadne EK na to maj uz vse a velmi pekne), to se ale uvidi az jak moc popozenu s vodnikem stavajici cpu, treba to este nakou dobu vydrzim.

Jinak ty hadicky teda zvetsim na 11/16 pokud G1/4" ma vnitrni prumer 10mm. To posledni co chci je snizovat vykon pouzitim uzsich hadicek pac to je ta nejlevnejsi cast. S tim jsem doufal, ze mi tu nekdo na foru poradi, ale diky Gorelordove strance jsem zas o neco chytrejsi. Jen tam nevidim zadne odpovidajici fitinky. Radsi bych nejake kompresni co maj sroubovaci stahovaci krouzek na hadicku a taky je teda dulezitej ten material. Pokud by ty stahovaci zadny nebyly tak samozrejme radsi vezmu nestahovaci z lepsiho materialu a stahnu nakou sponkou. Ty EK fitinky co tam Gorelord doporucuje na sve strance jsou
EK-10mm (3/8") G1/4 High-Flow Fitting
nebo
EK-12mm (1/2") G1/4 High-Flow Fitting
jde mi o to ktere jsou vhodne pro ty tygon 11/16 hadicky.

Este k tomu Gorelordovu bloku, ty spony je asi nutne zakupovat zvlast jelikoz kazda spona je jen na jeden socket? Chci urcite 775 na soucasny comp a taky 1366 na pozdejsi upgrade.

Jinak par mirroru Martinovejch stranek taky mam nekde ulozenejch, ale jelikoz uz se tam nepridavaj novy veci, tak to neni ono. No snad mame dustoneho nastupce v nasem Highlanderovi. Prece jen Martin ma naky predky v cechach co si pamatuju ze sem nekde cetl, takze zlate ceske rucicky se nezaprou.

Co se tyce OC toho cpu, tak jsem teda doufal, ze s tim vodnikem do toho budu moct pustit spis tak 1,45-1,50 a dostat se nekam k 4,5GHz a vys. Myslim, ze 3,83GHz na 1,275v bios neni zas tak spatny, takze snad jsem nemel az takovou smulu na kus kremiku co jsem dostal v obchode. Ale mozna ze ostatni z toho pri stejnym napeti dostanou vic, nak sem to moc nezjistoval.
Naposledy upravil(a) m4t3y dne pon 28. pro 2009, 16:00, celkem upraveno 1 x.
e8500@3834MHz (1,275v bios); hd4870 (790/950, w/Chillfactor); 4x1GB A-Data Vivesta EE 1066MHz 5-5-5-15; Samsung hd401lj, hd501lj,hd642jj,hd753lj,hd753lj; Gigabyte P35-DS4 rev 1.0; Thermalright Ultra 120 Extreme w/2x120mm fan & Chillfactor, Chieftec 620W, Sharkoon Rebel9 Value (3x120mm fan za prednim mesh panelem a za nima disky), Samsung 2243BW, Win7 Ultimate 64bit
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

k tem fitinkam - ten rozdil ve vykonu u obvykle sestavy chlazeni mezi 11-8mm a 16-11mm je tak maly, ze to zdaleka nevynahradi vyssi cenu hadic i fitinek a mnohem horsi ohebnost...pokud ti pripada 11-8mm malo tak vezmi 13-10, na ktere jsou jeste za slusnou cenu fitinky, ale brat neco vetsiho...no nevim...pokud bys nemel omezeny rozpocet tak pak jo, ale pokud je nejaky financni strop, tak bych ty penize investoval do lepsich ostatnich casti.

jinak ty fitinky EK na 16-11mm hadici jsou 12mm. a co se tyka toho pretaktu - nemame vesteckou kouli, kazdy kus CPU je jiny. jen jsem ti napsal obvykly overclock zakazniku s timto CPU...
Odpovědět

Zpět na „Voda“