Laser z DVD mechaniky/Sony DW-G120A

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Lukas1212
Nováček
Nováček

Laser z DVD mechaniky/Sony DW-G120A

Příspěvek od Lukas1212 »

Ahoj všichni měl sjem doma nefungční DVD mechaniku Sony DW-G120A zkusil jsem z ní vyndat laser a zapalovat s ním sirky atd. ale mám problém ten laser je nějaký slabý nedokáže ani zappálit sirky prostě nic. Mám ho připojený na napětí 12V a díky odporu 65 ohmů mi tam proudí proud 150mA laser jsem vložil do optiky ze zaměřovače z nějaké pistole na kuličky. Nevíte proč je tak slabý?
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Laser z DVD mechaniky/Sony DW-G120A

Příspěvek od Mastodont »

Možná by ti poradil Luke Skywalker nebo Yoda. IMHO to co se snažíš udělat je docela životu nebezpečné.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Mastodont píše:Možná by ti poradil Luke Skywalker nebo Yoda. IMHO to co se snažíš udělat je docela životu nebezpečné.
nech ho, třeba pak bude ve zprávách :mrgreen:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salamander »

http://www.youtube.com/watch?v=GORP4byi ... re=related
ale pochybuju, ze by to fungovalo tak dobre :D
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Lukas1212
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas1212 »

jj vím že je to nebezpečné a asi sjem vyřešil ten problém, ten laser je už asi opotřebovaný někdo stím měl totiž taky problém
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

hledej inspiraci na http://www.danyk.wz.cz/

mimochodem, vyndal jsi ten spravnej laser? (jsou tam 2) jedan "pálicí" a druhej "svíticí"

presun do modHW
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Mastodont píše:Možná by ti poradil Luke Skywalker nebo Yoda. IMHO to co se snažíš udělat je docela životu nebezpečné.

nevím co vidíš na "leasrech" životu nebezpečné ? 8-)

ja mněl ruzné od 50 Miliwatu do 1 watu a zatím žiju :) a navic ony taky existují i silnější někde jsem viděl prodávat i 10 20 watu ale ta cena :(
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

viky58 píše:nevím co vidíš na "leasrech" životu nebezpečné ? 8-)
Záleží na interpretaci... já radši budu koukat normálně, než že budu mít v oku vypálenou tečku.. :)

viz. nedávný ruský incident.. :) IR lasery bez ochraných brýlí jsou hodně nepříjemný, pze při dopadu laseru na oko ani nebudeš hmouřit, protože si toho prostě nevšimneš..
Wannabe dickface... :]
Lukas1212
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas1212 »

z té mechaniky jsem vyndal laser je kulatý má tři zlatavé vývodi špička je stříbrná vypadá jak tady na těch stránkách http://www.danyk.wz.cz/laser.html, pak tam byl ještě jeden ale ten je tvaru obdélníku a svítí míň ten jsem testoval přes kameru na mobilu.

Když si s laserem neposvítím do očí tak se mi nic stát nemůže?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

IR laserum bych se vyhnul protoze jejich vykon okem nepostrehnes

laser ve viditelnem spektru je z tohodle hlediska bezpecny, bacha na nahodne odrazove plochy

ma osobne laser z DVDromky pri 140mA svitil az ouvej...

/to ze si postavis laser ktery by byl schopen te popalit na kuzi neberu v potaz, to DVD ROMka nezvladne, ani nic podobne vykonnyho
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Sakriš lidi!Vy jste sebevrazi!
Jinač
www.ufonet.ic.cz
lasery.kvalitne.cz/
pokusy.chytrak.cz
pandatron.cz
http://laser-shop.cz/ (drahé jak sviň,ale kdo neumí ten to zaplatí :-D )
Jinač skus 4kV a 120mA :-D fakticky to je dneska národ.Blahopřeji ti,odpálil jsi ji.Čím jsi ji chladil?byla v tom kusu hliníku nebo jen tak samotná dioda? a vo tom to bude 8-) Jinač bacha na oči,ale to už mimo téma,a i po zasahu laserem máš ,,šanci" se vylečit ale to nevím přesně :nervous: I odraz od stěny a dále podobně (bílá stěna) tak se ti může poškodit zrak,nehovořme a roviném skle atd.Ten neviditelný byl asi ir odhaduji buď kolem 800nm či 1000nm +-100nm....Kup si ir filtr nebo ho vykuchej z webkamery.jinač v gme si kup f-laser a vytahni odtamtuď diody a hoď tam svoji,pozor na statickou elektřinu prevít.Ten kolimator/kolimační čočka co ta je dosti kvalitní.Celou tu věc hoď do hliníku či mědi.Udělej si stabilizační zdroj s lm317 (když to zvladne pa.ko jako já proč ne ty) nápajej asi 3v a 50mA.Křivka svítivosti laseru vypadá tak že se zvyšováním přikonu svití víc a víc,potom klesne svítivost a po době zvyšování se znovu někde zvýší a potom prd.Tys asi udělal to prd :sad: Jinač zajdi do pc obchodu a požebrej o nějakou nefunkční mechaniku.Když dáš ir filtr i to ti nezachraní 100% od přímeho pohledu,ale máš větší šanci že budeš vidět.Jinač běž na http://www.laserforum.ic.cz/ a tam se ptej xD
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Já jsem zkoušel Laser z DVDRW, napájeno proudovým zdrojem vlastní konstrukce, asi 180mA.Dosvit asi 6km.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Skvělej kousek.Vše má svou životnost a většina lidí šáhne po ,,staré" vypalovačce ze šrotu či která už nepracuje.Každý kousek laserové diody má své maximum,tudiž se může stávat,že některá snese větší napěti.Teďkom tě petře zklamu bohužel jsi nám nenapsal ,,světelný výkon".Takže teďkom to je spekulativní kolik že to svítí..Momentalně se zabývám přesnějším měřením světelného vykonu a nic mě inteligentního nenapadá.Když někdo má napad pište lépe na @mail.Většinou se počítám s učiností 20%. Takže máme U=3v I=0,3A W=U.I=3x0,3=0,9W 20%=0,2 0,9*0,2=180mW což je dosti dobrý výkon.Na vše ale nespěchat a vše promyslet a udělat to pěkně,tak to dělám já po jedné neblahé zkušenosti :oops:

Dvě stejné diody z totožně stejné vypalovačky stejné serie se mohou svým MAXIMEM.to jsem chtěl říct :)

//SRNA: sloucen dvojpost
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

stím poškozením zraku to zase akutní není :) . tedy pokus si nebudeš svítit leasrem do oka několi minut nebo sekund zaleží na výkonu leasru a na jeho zaostření !!! a ty odrazy od předmětu skla a podobně pokud ti bliskné leaser do ok tak sice mužeš vidět tečky fleky beravné kraviny atd ale to za chvili přejde do max par minut ! ale zase plati poškodit si zrak mužeš opakovaným svicením a nebo blískaním leasru do oka čím vice tím huře atd !

a na to abys sis poškodil trvalé zrak by sys musel posvitit do oka leasrem z dvdrw a to pěkně z blizka cirka 3mm asi tak ale to samozřejmně nic nemnění na to abys sys svitl do oči atd nebo někomu plalil oči atd

oční leasry které používají k oparacim maji zaprvé trochu větší výkony a jsou daleko lép přesnějí zaostřeny !!!

ja osobně si hraji dost často z leasry a už několikrát jse si posvítil do oka i když odrazem a to nebyl leaser z nakým vykonem 150mw ale 1watovy a ještě stale dobře vidím :) checht " otazka je jak dlouho ještě budu vidět " to posledni byl forek

si myslím že jsem toho řekl dost, hrejsi a nezaplat za to zdravím a ani penězy (moje pravidlo )
Naposledy upravil(a) viky58 dne pát 27. lis 2009, 23:54, celkem upraveno 1 x.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

řešil jsme pproblém bezpečnost,když jsem přišel do obchodu řek:,,Potřebuji ir filtr aspoň na 808nm" tak na mě čučely...Všechno to je drahý a potom se divý že lidi jsou potom slepý xD
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

do který drogerie jsi to vlezl? :-D
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Pracovat v DM, tak tě taky pošlu do háje.. :D
Wannabe dickface... :]
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Jenom objednavat ir a dále podobné filtry ze zahraničí.jenomže když máš laser 402+532+635nm tak se to trochu prodraží :D Jsem v Praze tak když jdu kolem nějaké pekárny tak se vždycky zeptám :twisted: Jednou mi chlap nabízel ochrané brýle proti rychle letoucím pevných častic a chtěl za to 1200Kč :lol: Já jsem jenom řek ,,dobrá cena" otočil se a šel :D Když nějaký amatér dostane do roky 150mw laser za 200Kč tak samozřejmě nebude chtít koupit ochrané brýle za 400-800Kč xD
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“