Sony Vegas 9.0c low memory problem

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Joseph.cz
Začátečník
Začátečník

Sony Vegas 9.0c low memory problem

Příspěvek od Joseph.cz »

Zdravim, potreboval bych poradit s timto problemem - sestrihal sem jedno svatebni video na cca 28minut a kdyz chci dam "render as...", vyberu format wmv, 4.8 Mbps HD 720-24p Video a dam save, tak se mi vzdy po par vterinach ukaze hlaska "The system is low on memory. You may be able to reduce memory usage by closing other applications." Na internetu sem se to snazil vyhledat, ale nenarazil sem na zadny reseni. Na disku, kam video ukladam je misto vic nez 60gb. Pamet je pri renderovani zatizena na cca 3gb. Moje PC je - Core2Q, 8gb ram, ati4890 a win 7 64bit.. nainstalovany mam sony vegas 9.0c. Zkousim uz vse mozny, dokonce sem jak idiot dokoupil dalsi 4gb ram v domeni, ze se to vyresi. Drive sem to zkousel v sony vegas 9.0a 64bit a prave s 4gb ram, a tak sem stahl 9.0c 64bit a dokoupil ty ramky a porad to nejde. Kdyz v renderu vyberu 3mbps a upravim si rozliseni na 1280x720 (ktereho chci dosahnout), tak to stejne nejde. Uz si s tim opravdu nevim rady, nemohl byste mi prosim nekdo pomoct? btw. windows 7 mam cerstve preinstalovane (i predtim to neslo)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Sony Vegas 9.0c low memory problem

Příspěvek od Dzin »

A nastaveni ve Vegasu kolik má spotrebovat RAM máš jak? Zkus to renderovat do jineho formatu, co to udelá.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Takova rada nepotesi, ale zkusil bych jiny program na video, treba Nero Recode, tam ma clovek k dispozici lepsi kodek - h.264 a alespon starsi verze pri kompresi mela jen male vytizeni pameti.
Nebo VirtualDub + DivX/XviD.
Jerryfi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerryfi »

Ahoj,
měl jsem ten samý problém, řekl bych i skoro stejné prostředí jako Ty. Nejsem žádný expert, ale poslední možnost byla - zapojení disků do RAID 0, jak mi poradili IT kolegové. A ejhle, problém byl vyřešen. Nejdříve jsem si hrál s nastavením stránkovacího souboru, ale marně. Vtížení ramky jsem měl cca 2,5 GB z4GB ....
.... dal jsem dvě pětikila a zapojil do RAID 0 (vznikne 1GB) a systém se hodně zrychlil a teď už stříhám v plném rozlišení fullHD. Výsledný soubor pak ukládám na ext. disk, to kdyby náhodou jeden disk odešel.
Nyní se vlastně zapisuje na dva disky střídavě (jinak se tváří jako jeden), tím se vlastně disky zrychlily a stíhají zapisovat . Pokud Ti RAID 0 umožňuje deska, jdi do toho, nebudeš litovat! Dneska už ceny menších disků celkem ujdou.

držím palce, napsal jsem to možná trochu zmateně, ale snad Ti to pomůže.

J.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“