5.1 repro k pc

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Mexxy
Začátečník
Začátečník

5.1 repro k pc

Příspěvek od Mexxy »

Potreboval bych poradit jake repro k pc.
Libej se mi tyto

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P424686E7CAB48DBBC1257155002830E5.html
V teto cenove kategorii vim ze nic extra dobryho nesezenu, ale potreboval bych vedet jaky za tuto cenu do 1500 by byly nejlepsi. Ale podminkou je 5.1. Ale kdyby byli 2.1 lepsi tak by to nevadilo. Diky
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Re: 5.1 repro k pc

Příspěvek od Mexxy »

presneji jso to tyhle

Kód: Vybrat vše

http://expresobchod.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=129970
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

Já doporučuju Genius SW-HF 5005 Black wood 150W za 2k
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

V testech vychazel set Redstar RS-501 dost dobre.
Piddas
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piddas »

já bych osobně doporučil logitech x-540 5.1 poslední dobou celkem podražili :(
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Protože recenzenti audia jsou banda neznabohů, a porovnávaj jeden xindl s druhým. Kdyby ten Redstar měli otevřený, tak by tolik nemektali. Redstar je pánové, ještě o kousek horší, než genius.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Já ti nedoporučím ani genius ani redstar. Vlastně nedoporučím nic. Snad jen kdybych měl stejný rozpočet jako ty tak bych si koupil tyhle anebo tyhle. Jak tenhle creativ tak ten genius jsem slyšel a spíš investuj do creativu, genius nehrál dobře a hrát nebude. 2.1 mi přijde jako stereo s TUC TUC bednou pod stolem. 5.1 se dá okecat alespoň na filmy.

PS>I kdybych měl stejný rozpočet tak bych nekoupil ani jedno :) Radši bych si sehnal staré stereo od tesly s gramofonem a připojil k PC.(pamětníci znají a ví jak to vypadá a hraje)
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

Diky za nazory. Ty repro presne nejsou pro me. Ale jeden muj znamej chce na vanoce nejaky. Tak sem se ho jeste jednou ptal a rikal ze netrva na tom ze to musej byt 5.1 ale posloucha takovou muziku ze chce aby mu to co nejlip basovalo. A pry cena ma byt kolem tech 1500 +- 200 neva ale vic uz asi prej ne. Tak teda co by bylo nejlepsi pro ty jeho ucely ? Moc diky
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Na ty účely je lepší jít s mladou na dobrou večeři.... Každopádně jinak v téhle ceně snad jen nějaké větší 2.0. Nic víc nemá smysl.
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Myslim ze spousta ctenaru na zdejsim foru hleda odpoved na svoji otazku, ale odpovidajici odpovidaji na neco zcela jineho.
Rozpocet je proste slaby, za ty penize se daji koupit stereo bedynky s cistsim zvukem a slabsimy basy, nebo set se subem, pak bude zvuk znatelne zkreslenejsi, ale zato silnejsi basy, je na zajemci co si vybere.
Pokud zajemce netrva na bedynkach, tak se jako dobra alternativa v dane cene jevi solidni sluchatka.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

crashPC píše:Protože recenzenti audia jsou banda neznabohů, a porovnávaj jeden xindl s druhým. Kdyby ten Redstar měli otevřený, tak by tolik nemektali. Redstar je pánové, ještě o kousek horší, než genius.
hele hele, doufám, že z toho soudku vynecháváš mě :) já to dělal vždycky poctivě, možná až moc...a ano, redstar je ještě větší shit, než genius...

a co se týče porovnávání shitu s shitem...za to ani tak nemůžou recenzenti, jako spíš to, co trh nabízí v oblasti bedýnek k pc...to je prostě zlé obecně, všechno...a když jsem se jednou dvakrát pokusil porovnat to se svými monitory, tak to dopadlo tak zle, že se mi i lidi divili proč to dělám...a já se teď divím docela také, ale jako referenční vzorek mít něco lepšího, je prostě třeba...protože kdo neslyšel nic lepšího než genius, redstar, logitech, asi mu to přijde fajn...

jinak se mi zdá, že se tu stále množí tisíckrát zodpovězené dotazy na způsob "poraďte repro k PC"...lidi by si měli nejdřív něco přečíst, prohledat fórum a jen v té největší tísni postovat takovéto (stejně stále stejné) dotazy...
Naposledy upravil(a) Jindy dne sob 28. lis 2009, 05:45, celkem upraveno 1 x.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

GulDucat píše:Myslim ze spousta ctenaru na zdejsim foru hleda odpoved na svoji otazku, ale odpovidajici odpovidaji na neco zcela jineho.
Rozpocet je proste slaby, za ty penize se daji koupit stereo bedynky s cistsim zvukem a slabsimy basy, nebo set se subem, pak bude zvuk znatelne zkreslenejsi, ale zato silnejsi basy, je na zajemci co si vybere.
Pokud zajemce netrva na bedynkach, tak se jako dobra alternativa v dane cene jevi solidni sluchatka.
ty otázky jsou prostě pořád stejné...."chci 5.1 set levně, který bude hrát dobře"...odpověď většinou bývá "kup 2.0 set, bude hrát líp"...a tak pořád dokola, do nekonečna...lidi by se měli naučit hledat nejen na tomhle fóru, ale i na netu, dělat research, analýzu, sami, ne to nechat dělat jiné, to je moc sviňská pohodlnost...já už bych ty duplicitní témata s dotazem "poraďte jaké bedny k pc" normálně mazal, je jich tu už několik...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Můžu potvrdit jen slova Jindyho. Přece nebudu radit někomu na základě jeho špatné utkvělé představy. Je to jako "ahoj, chci auto, ale musí bejt hodně silný a taky rezavý". Přece ho v tom nebudu nadále podporovat! Napíšu mu, ať si takový nekupuje, ale ať si koupí jiný, slabší, ale hlavně nerezavý :D

Jindy: tvoje recenze se poslední dobou hodně lepší. Je vidět, že na sobě pracuješ, že se občas poradíš na audiowebu, a nemám nic, co bych ti jako člověku mohl vytknout. Jde spíš o tu recenzi. Stále bývá taková nemastná, neslaná. Jednoduše poskládaná "user review". Chybí mi tam další měření, v kvalitní recenzi by mělo být provedeno třeba i rozbor a měření kabeláže, otevření bedniček, skonstatování kvality zpracování elektroniky, posouzení kvality PCB a součástek, odměření TS parametrů jednotlivých měničů.
Asi tuším dva protiklady - jeden jako já, který ti nadává, jak ta recenze je k ničemu, a pro takového člověka je informace skoro "nula", a druhý, který by to nevyužil, a recenzentovi za takovou snahu stejně nepřihodil peníz. Ani vedení by to snad neocenilo. Je to škoda. Dnes si prostě člověk musí udělat všecko pro sebe.
Každopádně přeji hodně úspěchů a další profesionální růst. Tímhle tempem se tě budu za rok ptát co a jak :-)
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

tak dekuju za vase rady :)
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

crashPC: tak bohužel předně mi už asi tři měsíce nic nevyšlo, ale vyjde...je hotov nějakou dobu můj první test zvukovky (já to ani moc nechtěl, testovat zvukárnu za litr fakt není krása, ale radši jsem to vzal, aby to alespoň nějak vypadalo), kde jsou kompletní výsledky měření RMAA (přes loopback do 1212m) a to jak asi víš, je docela obsáhlý výsledek...a víš, že lidi co čtou PCT na to budou stejně jen koukat a nic jim to neřekne...ony tyhle grafy beztak neřeknou reálně nic skoro nikomu...víš co, já mám něco naposloucháno, slyším co jak hraje a dokáži o tom napsat, ale superdetailní rozbory každého šroubku ať ode mě nikdo nechce, nemám na to kvalifikaci...

jinak musim dodržovat určité zásady, v každém médiu kam píšu je to podobné...prostě interní dohody a směrnice...například pro PCT to nemůžu zase až tak hrotit, PCT neni o profi audiu a já bych ani na recenzování profi audia neměl, kdybych to chtěl dělat pořádně...většina těch, co to recenzují, na to nemá, ale stejně to dělají a pak to tak vypadá...znám svoje meze...no, a ten trh PC bedýnek je úplně mrtvej a špatnej, nějak vymýšlet nějaké superrecenze nemá moc smysl, někdy mi přijde, že se víc snažím s tou recenzí, než se výrobce snažil při vymýšlení toho kterého šuntu...

to měření akustiky - víš jak to je, já tu mrtvou komoru nikdy mít nebudu a tak to zůstane jak to bylo, prostě graf z obyčejného pokojíkového studia bez akustických úprav...na jednu stranu je to hnusnej graf, ale na druhou to ukazuje, jak to bude hrát obyčejnému člověku, který nemá doma na stěnách jehlany a v rozích basové pasti - prostě to hraje hůř, než může, s mraky odrazů...tak jsem si řekl, že ty grafy tak nechám, že to zlé je k něčemu i dobré...

na měření kabeláže občas zapomenu, to už pro příště mám na mysli, vím, že to je chyba...a fotky mám blbý, to vim, ale nebyl lepší foťák, teď už zase je...
a vždycky už u repro přidávám měření odběru ve wattech...snažím se na tyhle drobné věci už nezapomínat...

otevírat ty bedny nechci, já se prostě bojim, že to třeba poškodím a budu muset platit, nechci se do toho pouštět (nevim, asi to není pojištěné pokud vím - kdyby bylo, nebojím se tolik)...a pouštět se do rozborů vnitřní elektroniky..no na to nemám znalosti, elektrotechnika mi nikdy moc nešla, ačkoliv něco vím...moje mínus, ale fakt nechci kázat o něčem, co jsem viděl jen z jedoucího vlaku...v zásadě do těch textů dávám jen to, o čem jsem si na 100% jistý a myslím, že jinak by se to dělat nemělo...že to tak dělají jiní, z toho si příklad brát určitě nebudu...

to all: sorry za OT, ale můj názor jsem už řekl - toto téma bych normálně smáznul nebo sloučil s x dalšími stejnými, které tu už jsou, protože jde o multiplicitní dotaz...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Naprosto s tvými argumenty soucítím, co také jiného. Ale přijde mi víc než komické, když ani recenzent nerozebere daný produkt moc hluboko, a pak tu slyším plno lidí s plnou hubou keců vyprávět o tom, jak je ten a onen reproduktor strašně kvalitní. Nikdo tady neví vůbec nic, a statečně se o tom diskutuje. To samozřejmě nepřisuzuju Tobě. To vůbec ne...
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

já bych nešel do plastu...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

No, a myslíš si snad, že to co prodává Genius, Logitech, nebo snad zde opěvovaný creative, je dřevo?
Je to lisovanej papír....
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

Tomson.cz píše:Já doporučuju Genius SW-HF 5005 Black wood 150W za 2k
co mam já je dřevotříska, a logitech je plast
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Jo tys myslel satelity. Jo, to jsou plasťáčky, ale není to jejich největší slabina. Tou je nevhodný výběr měničů do nich.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“