Problém se stabilitou, že by RAM???

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém se stabilitou, že by RAM???

Příspěvek od Martin Veselý »

Ahoj všem,
potřeboval bych poradit. Ať mám na PC XP nebo Win7, tak mám problémy s nestabilitou systému. Buď mě padá FF, nebo hry, nebo PC spadne do modré smrti - děje se to velmi nepravidelně. Zkusil jsem Memtest(verze 4.0) a stím výsledkem, že tam mám několik chyb. Viz:
http://martas07.rajce.idnes.cz/nastenka/#chyba1.jpg

Znamená to, že jsou paměti v háji nebo to může být něčím jiným(zdroj, deska.....). Mám Dual-Core E5300, 2x 1024MB DDR2 800Mhz Zepellin, ATI 3850, ASUS P5Q SE PLUS, zdroj Foltron 350W.

Zde jsem se dočetl v diskuzi, že se mám pokusit zvednout napětí pro paměti, zvednul jsem to na 1,9V a počítač vydržel stabilní asi tak 10s.

Díky za rady
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problém se stabilitou, že by RAM???

Příspěvek od Mr. Dirk »

Zkusil bych ještě tu verzi co se spouští při bootování, ale pokud to vykazuje chyby tady tak s nejvyšší pravděpodobností bude problém právě v RAMkách.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Díky za tip. Zkusil jsem spustit memtest z CD a tam se mě žádná chyba neobjevila. Tak fakt nevím :(.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Zkus ramky otestovat po jedné, a zkus zvýšít napětí na 2.1V.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Martin Veselý píše:Díky za tip. Zkusil jsem spustit memtest z CD a tam se mě žádná chyba neobjevila. Tak fakt nevím :(.
Jak dlouho? Mě se při testovaní objevují chyby nekdy až třeba po 5h, 6h se uvádí jako dostačující, méně ne.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Paměti“