Notebook na vyhozeni? (bila obrazovka)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
homi
Nováček
Nováček

Notebook na vyhozeni? (bila obrazovka)

Příspěvek od homi »

Ahoj, z niceho nic se mi rozbil notebook. Jednoho dne jsem ho proste chtel zapnout a nerozbehl se. Notebook to je uz starej a zaruka na nej neni. Je to HP Omnibook 6100. Kdyz ho zapnu, tak se jen celej displej rosviti do bila. Neukaze se ani pismenko. Vetraky se roztoci, zacne dokonce "hrabat" harddisk a taky blikne cd-rom, ale nic jineho se nedeje. A pak kdyz chci kompl vypnout, tak to vubec nejde. na nic proste nereaguje. musim vytahnout ze zdroje a baterku. Bojim se, ze bude neco odpaleneho. Treba grafika nebo neco na zakladni desce. Nebo spatny displej? Jinak notebook mi nespadl. Nevite cim by to mohlo byt? Moc diky
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Notebook na vyhozeni? (bila obrazovka)

Příspěvek od smoula »

homi píše:Ahoj, z niceho nic se mi rozbil notebook. Jednoho dne jsem ho proste chtel zapnout a nerozbehl se. Notebook to je uz starej a zaruka na nej neni. Je to HP Omnibook 6100. Kdyz ho zapnu, tak se jen celej displej rosviti do bila. Neukaze se ani pismenko. Vetraky se roztoci, zacne dokonce "hrabat" harddisk a taky blikne cd-rom, ale nic jineho se nedeje. A pak kdyz chci kompl vypnout, tak to vubec nejde. na nic proste nereaguje. musim vytahnout ze zdroje a baterku. Bojim se, ze bude neco odpaleneho. Treba grafika nebo neco na zakladni desce. Nebo spatny displej? Jinak notebook mi nespadl. Nevite cim by to mohlo byt? Moc diky
Deskou.Jde sehnat za pár korun.
Ale je do divný tyhle HP omnibooky 6100 mívali většinou vadu že se po pár minutách sami od sebe vyply,tento to nedělá.
homi
Nováček
Nováček

Příspěvek od homi »

a tech par korun, to je asi kolik tak? a kde bych to popripade mohl sehnat? myslis ze to je opravdu zakladni deskou?
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

homi píše:a tech par korun, to je asi kolik tak? a kde bych to popripade mohl sehnat? myslis ze to je opravdu zakladni deskou?
muze to byt zpusobeny i takovou kravinou, jako je povytazenej konektor datovyho kabelu do LCD. zrovna na HP-cku (nx6110) uz jsem to jednou videl - notebook po zapnuti jen bile rozsvitil LCD a "zmrznul". pricinou byl prave povytazeny konektor datoveho kabelu z LCD. stacilo jen rozebrat LCD kryt a konektor zpatky "docvaknout".

a propo - zkousel si booka pripojit na externi monitor? ukaze se obraz?
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

homi píše:a tech par korun, to je asi kolik tak? a kde bych to popripade mohl sehnat? myslis ze to je opravdu zakladni deskou?
Něco málo přes tisícovku.
Zkoušel jsi doufám externí monitor?
homi
Nováček
Nováček

Příspěvek od homi »

-- DiL -- píše: muze to byt zpusobeny i takovou kravinou, jako je povytazenej konektor datovyho kabelu do LCD. zrovna na HP-cku (nx6110) uz jsem to jednou videl - notebook po zapnuti jen bile rozsvitil LCD a "zmrznul". pricinou byl prave povytazeny konektor datoveho kabelu z LCD. stacilo jen rozebrat LCD kryt a konektor zpatky "docvaknout".

a propo - zkousel si booka pripojit na externi monitor? ukaze se obraz?
Hele tak jsem notebooka pripojil k monitoru a normalne se rozbehl a fungovalo vsechno uplne normalne v pohode. Obraz byl v pohode na notebooku i na monitoru. Tak jsem si rikal ze se to asi zpravilo... Notase jsem vypnul, odpojil od monitoru a delo se tohle: Notas zacal normalne nabihat a obraz byl v pohode, pak jsem ale trosku hejbnul s displejem a pres obraz litaly bily cary a obraz se seknul. Uz nebylo na obrazovce videt ze by windousy nabihaly. Tak jsem zase musel drasticky vytahnout zdroj a baterku abych to vubec vypnul. Po par zkouseni jsem zjistil ze asi bude nekde spatnej dotyk. Kdyz pomackam notase v oblasti (viz. obrazek) tak zacnou litat cary a obraz se zmrazi. Zrovna tak kdyz trosku hejbnu s displejem. Nevite co s tim dal? Mam notebook nejak rozebrat (odkrytovat) a hejbnout se nejakym konektorem? A s jakym pripadne? Moc diky, doufam ze se to zpravi...
hp-omnibook-6100-2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

a zkousel si co se stane, kdyz je book pripojenej na externi monitor a zaroven mu "hejbas s displayem" :oops: ? v tech mistech co si oznacil se s nejvetsi pravdepodobnosti bude nachazet konektor pro pripojeni datoveho kabelu k LCD. vzhledem k tomu to tipuju bud na poskozenej datovej kabel (prelamany zily atd..) nebo problem s kontakty v konektoru a nebo problem v priletovani konektoru k zakladni desce. rozebirani se neboj, staci kdyz demontujes tu listu s tlacitky - konektor bude hned pod ni. pak bych jeste zkusil vypojit kabel z konektoru, pripojit booka k externimu monitoru a zkusit s bookem ruzne "hejbat" - pokud bude obraz stabilni, problem bude bud ve vyse uvedenych trech moznostech a nebo v tom co jsem psal v prvnim postu a nebo v samotnym LCD (respektive jeho elektronice).
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“