mám následující PC (z popisu) :
MB:Asus Maximus Formula 3 CPU: Intel Core i5 2,66 @3,3Ghz RAM: Zeppelin 2x2GB CL9 1600Mhz DDR3 GPU: GigaByte 9800GTX+ (GV-N98XPZL-1GH) 1GB HDD: Western Digital SATA 160GB + Samsung F1 640GB + Samsung F1 750GB + Samsung F1 1TB PS: 900W Tagan OS: Windows 7 x64 7232
Desku jsem koupil z aukra, byla nová a neotevřená. Koupil jsem ji od člověka, který ji vyhrál na Digitexu přímo u ASUSTeku. Řekl mi, že záruka na ni asi není.
Zbytek je z alfacompu koupené minulý pátek.
1. Otázka trošku OT : Nemá tím pádem deska záruku přímo u ASUSu ?
Pár problémů:
a)
Pátek: Vše zapojím a přecházím k prvnímu spuštění nového PC. PC se rozsvítí, monitor nerozpoznává žádný obraz, PC speaker nepípá... nic se neděje. Po 15 minutách zkoušení jsem přendal pameti do jiných slotu a vše jelo v pořádku.
Otázka:
Proč to nepípalo ?
b)
Problém se kterým si zaboha nemohhu poradit. Integrovaná síťová karta.
Chová se jako kdyby tam byla. Občas když ji "disabluju" v Device Manageru a pak zpět "enabluju" , tak přestane pracovat (žlutý vykřičník) a nepomůže nic, než odinstalovat ji a restartovat PC.
Další a ten největší problém. U mého providera mám fixlý net na 1 MAC adresu (NETBOX) . Zadal jsem providerovi mou novou MAC adresu a zapojil. IP adresa přidělena a vše jakože jede.. ale né. Jediné co jede je ping (např. na google a seznam) a to ještě ne zrovna perfektně (občas na pár sekund vypadne. Skype občas najede, ale nenačte kontakty. Stránky načtou občas Název stránky a většinou vůbec nic. p2p - nic.
Zkusil jsem také u providera zadat jinou MAC adresu a tu pak ve WIN naklonovat. Totéž, bez úspěchu.
Použil jsem starou síťovku v PCI-slotu. Vše jede jak má.
Tak jsem vyzkoušel všechny možné drivery na onu integr, síťovku, ale pořád žádná změna. Stejně se mi ale pořád zdá, že chyba je Softwarová.
Co myslíte? Nějaké nápady ?
Předem děkuji za jakoukoliv pomoc