Reakce na chování pana Kočího

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Fragous
Nováček
Nováček

Reakce na chování pana Kočího

Příspěvek od Fragous »

Zdravím všechny co mají chuť se vyjádřit k chování a stylu psaní pana redaktora Kočího. Prosím jen slušné příspěvky.

Proč jsem se rozhodl napsat:
důvod je jednoduchý, nelíbí se mi styl chování pana Kočího, který je čím dál tím více neprofesionální a dost dobře by se dal přirovnat k bulváru. Jeho zaujatost/nezaujatost pro tu či onu firmu nemá smysl rozebírat, dle daných příspěvků a recenzí si udělá představu každý, navíc nikdo není asi plně nezaujatý.

Co však opravdu nedokážu pochopit je to proč se pan Kočí chová tak jak se chová:
- urážlivé narážky na čtenáře
- urážlivé narážky na konkurenční weby
- mazání nevulgárních komentářů, které mají jiný úhel pohledu na dané téma, než autor

Poslední kapkou budiž: http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... elku-karet
- dle systému má být 73 komentářů, zobrazí se jich však 32, trochu drsné skóre ne?
- naštěstí jsou komentáře uchovány v mailu a nepřipadá mi, že 41 příspěvků bylo vulgární nebo jinak škodlivých, kromě jiného názoru než je názor tvůrce novinky
- vyjadřování směrem ke čtenáři má hodně daleko do profesionality

Je tedy normální, aby se takto choval redaktor/autor/přispěvatel redakce PCT? Třeba si myslím jen sám samotinký, že úroveň je na bodu mrazu a chtělo by to asi pár kleští a letlampu aby se kvalita a styl pasní pohnul směrem nahoru.

Frag
axloth
Začátečník
Začátečník

Re: Rakce na chování pana Kočího

Příspěvek od axloth »

Rekl bych to tak:
- uroven novinek je takova, jako "redaktori", kteri je pisi
- uroven redaktoru je takova, jakou si vynuti a zaplati vedeni ci majitel
- vedeni/majitele si zaridi odpovidajici redakci jejich ctenarstvu

Tzn. dokud to lidi ctou (a zjevne to ctou) tak neni duvod cokoliv menit, protoze prachy z reklamy stale plynou. Takto "kvalifikovana" pracovni sila jiste neni ta nejdrazsi, takze se to vyplati. Oni i ctenari kteri se rozcilujou nad kontroverznima novinkama jsou stale ctenari. Je to ten samej princip jako proc je vsude blesk, i kdyz je to zcela evidentne sracka. Nicmene sracka za nizke naklady a s velkym ctenarstvem.

Zkratka to nejlepsi, co muzes udelat pro svoji kvalitni informovanost i potencialne "zmenu mistnich pomeru" je necist PCT a cist neco jinyho, co ti lip sedi. Koneckoncu trzni mechanismy fungujou i u webovejch IT magazinu, takze necti to, co ti vadi, a podporuj to, co ti vyhovuje. Nikdo te cist PCT nenuti.
Fragous
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fragous »

Máš úplnou pravdu, ale čověk by si rád přečetl něco i v rodném jazyce, už takhle čtu 80% v angličtině :(

Prostě mě mrzí, že web který jsem měl rád, mění někteří lidé ve změť ... teď jak to napsat slušně ... textu psaného pro vlastní nahonění ega. Překousnu zaujatost pokud je v rámci slušnosti a možostí, ale čeho je moc toho je příliš.

Když budou všichni držet pusu a krok tak se nic nezmění. Je mi jasné, že změna asi nebude ani když se tu o tom bude diskutovat, ale naděje umírá poslední. Třeba se tu někdo zamyslí a udělá nějaké změny.
cosotraX*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cosotraX* »

bud rad ze nekdo vubec ty recenze a novinky pise. s tim jak zacal delat novinky jejich kvalita a uroven vzrostla. jsem rad ze denne nemusim chodit po 5 webech a vse si prekladat ale ze mam na pctuningu vse co me zajima a v cestine. s jeho nazory taky souhlasim. musim se ho zastat.. chova se slusne a ma pravdu ve vsem co napise. tohle je muj nazor. taky muzu tady diskutovat o vsem co tady napisete ze se mi to nelibi atd..
Time machine: Intel Core i5 750 - 4.01 GHz - 1,3V| ASUS P7P55D | Kingston HyperX T1 2x4GB 1600MHz CL9 | AMD Radeon HD6790 1GB | Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS | Seasonic SS-500ET | Primecooler MeshCase
Notebook: Acer TravelMate 5330 + Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz | 3 GB ram
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Novinka je to jako každá jiná, dobrá a informativní. Já sem si ji rád přečetl a když jsem četl ty komentáře, tak nestačím žasnout, jak se lidi do někoho naváží. Chtěl bych vás vidět, jak napíšete novinku, která bude mít min. takovou čtenost.
Podle mě je to vaše nesnášenlivost Mirka, ona by se vám novinka od Součka atd. četla určitě líp, nechápu proč, jelikož by byla zcela stejná, né-li trošku více vychvalovala ATI, což tato novinka nVidii nevychvaluje... Je to jen o nenávisti a vy to pořád řešíte a to, že si malé děti řeší pod článkem své komplexy a ježíškovi píší o nový radeon, který stejně nedostanou, nechápu...

...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Fragous:
souhlasim, ale cteni v anglictine je jen pro tvoje dobro ;) Negativni ohlasy tu jsou celkem dlouho, takze k nejakymu drzeni pusy a kroku moc nedochazi, ale samozrejme se nemeni nic. Jediny co muze neco zmenit je velkej odliv navstevnosti webu (k cemuz asi nedojde), coz ty neovlivnis.

Pavel.P.:
Nevim proc to mnozny cislo, protoze ja jsem se v novinkach do nikoho nenavazel, autora jsem nijak nekritizoval a fanatickym privrzencem zadne znacky nejsem. Ale hlavne ze mas nakej cil do kteryho se muzes snazit strefovat ;)

Kazdopadne oznaceni vlastnich ctenaru za "zaslepeny paranoiky" mi prijde prinejmensim zvlastni.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Tak já sem na tebe ani nemyslel, když jsem to psal, ale musíš uznat, že někoho prostě naštve, když mu do jeho novinky hned začne nadávat, že je to nesmysl atd. a on sám žere jenom ATI, to fakt nechápu, vemu kartu, která je dobrá a značku neřeším...
Ale ta novinka nijak nevyzdvihuje nVidia a nekritizuje ATi...

...
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Na novince Mirka Kočího nevidím nic závadného. Možná někomu vadí jeho specifický styl psaní,ale to je věcí vkusu a názoru.
Z mého pohledu přinesl několik přínosných informací:Informaci o délce karty a o připravované preview do konce roku.
Dokonce uvedl a jmenoval i zdroj,tudíž to pokládám za věrohodné.
Pokud to je lež,klidně si dám do podpisu třeba "jsem osel" :!: .

O úrovni diskuze si snad nikdo rozumný nedělá iluze.
Ti fanATIci se sami znemožnili v mých očích,nechápu třeba jak mohl dostat nejvíce urážející a osočující příspěvek tolik kladných hlasů.(uživatel TOBiAS02)
Nezlobte se na mne,ale takhle se kultivovaná diskuze nedělá,at se zlobíte sebevíc. :down:
Tudíž plně chápu promazávání diskuze.
Pokud si tito internetoví rambové budou myslet,že jsou nepostižitelní tak to dopadne stylem jakým to dopadlo.
cosotraX*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cosotraX* »

souhlas s obema pany nademnou..
Time machine: Intel Core i5 750 - 4.01 GHz - 1,3V| ASUS P7P55D | Kingston HyperX T1 2x4GB 1600MHz CL9 | AMD Radeon HD6790 1GB | Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS | Seasonic SS-500ET | Primecooler MeshCase
Notebook: Acer TravelMate 5330 + Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz | 3 GB ram
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

Pana kočiho nechajte tak, neberte ho do ust robi si svoju prácu, recenzie su dostačujuce.
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Tak me teda ty newsky rozhodne neutralne psany neprijdou (staci porovnat jak jsou/mohly byt/mely by byt psany pro/proti ati/nvidia ). Pak se nelze prilis divit, ze jista skupina fanatiku se tim necha vyprovokovat a uz vubec se nelze divit tomu, jak reagujou na cenzuru. A domnivat se, ze v zrcadlove obracene situaci by nvidioti reagovali zcela rozumne a umirnene, je dost naivni :roll:
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Nevím co řešíte.Pan Kočí se chová stejně jako ostaní jemu podobní - je dobře že na PCT(f) je jinak by tu byla hyperkorektní nuda.

//edit Wilik - promaz OT
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Nvidioti?????
Proboha kde?Žádné jsem tu neviděl ani nepamatuju! :!:
Myslim si,že ty fanatiky nejspíš nadzvedl druhý odstavec,počínaje:
I když ji několik zaslepených paranoiků ihned označilo za podvrh a dílo Photoshopu, realita byla jiná..
A neukázalo se nakonec,že ta realita byla jiná? :oops:
Samozřejmě by to šlo napsat i nemastně a neslaně a více suše.
Fragous
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fragous »

Jen bych rád upozornil, že jsem tu neřešil kvalitu článků, ale chování jako takové. Ano jsou ti fanatici z obou táborů (osobně nepatřím ani do jednoho, v PC na hry mám ATI HD5870 , v druhém PC na práci Nvidia Quadro FX4800) a mazat vulgarity je naprosto v pořádku o tom žádná. Nechápu ale proč musí redaktor klesat na jejich úroveň?
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Kočí je produktivní, pro někoho je to možná debil, někdo mu závidí, někomu to je jedno, protože má vlastní život. Holt se s tím musíš smířit a nebo jít ke zdi nářků a tam se vykřičet a vyplakat.

2Wilik: doufám, že toto už nebylo OT, nerad bych dostal další napomenutí. :thumbsup:

//edit Wilik - upraveno, pokud je to takhle nove k veci, tak neni problem...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

gejmer píše:Samozřejmě by to šlo napsat i nemastně a neslaně a více suše.
Tak pokud si mam vybrat mezi slanosti, mastnosti a vlhkosti redaktora, nebo jeho objektivitou a nestrannosti, tak ja osobne dam prednost suchymu a nestrannymu pred vlhkym a zaujatym. Samozrejme pokud nekoho informace nezajimaji a jde se spis pobavit nad skvelym slohem IT fejetonisty, tak ma asi pohled jinej :roll: Ale nelze se pak divit, ze pokud se nekdo chce dozvedet relevantni a nezaujaty informace (jako treba tuhle Fragous) tak ho takovejhle styl psani zcela pochopitelne sere.

At se divam jak se divam, tak srovnam-li treba novinky o Fermi s novinkou a prejmenovavani GT310, tak zatimco ty o fermi jsou az vyslovene provokativni vuci fanatikum, tak ta o prejmenovani je vylozene strojene apologeticka a psana tak, aby vlk se nazral (newska byla napsana) ale koza zustala cela (nvidia v ni nebyla vyslovene kritizovana). Pritom takova udalost si vylozene rika o tvrdou kritiku v plne sile (a byt to ATI, jiste by to schytala), ale tady mame jen jakejsi alegorickej zblebt, ve kterym zcela chybi tolik zadouci mastnost, slanost a vlhkost :|
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

A nechtěli byste rovnou opět zavést cenzuru jako za komoušů? Vyšlo by to nastejno.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Nejvíc se mně líbil článek pana Jahody a jeho zamyšlení nad zlá nVidia a hodná ATI, měl velkou pravdu, bohužel... článek je pořád k vidění na ExtraHardware.

...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Mastodont píše:A nechtěli byste rovnou opět zavést cenzuru jako za komoušů? Vyšlo by to nastejno.
To bych rozhodne nechtel a urcite jsem ani nikde nic takovyho nepsal. Navic PCT nectu, takze mi je to i celkem fuk. A kdyz uz bych neco chtel, tak by to byla objektivni a nezaujata redakce, abych mel duvod PCT cist ;)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Fragous píše:- dle systému má být 73 komentářů, zobrazí se jich však 32, trochu drsné skóre ne?
hehe, pro zakomplexovaneho banditu nic nepredvidatelneho. ale je to dost drsne.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“