Risen (nástupce G3 od Piranha Bytes)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Re: Risen (nástupce G3 od Piranha Bytes)

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Právě že neokrad :D Je to obyč quest, ale to kouzlo zkusím. Zrovna tam mám cestu po zabití šefa gnómů.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
HackTomi
Nováček
Nováček

Příspěvek od HackTomi »

Tak jsem to taky dohrál s 28lvl, 35/50AB splneno a hra mě velice mile překvapila. Senzační grafika, venkovní fauna je nádherně propracovaná do posledního detailu :) i zvuky se velice dobře podařili jak při boji tak třeba hukot potůčku.. Hru jsem dohrál za dona a musím říct že to bylo dost těžké na hard jsem v první kapilo před některýma zvířatama utíkal :-D Doporučuji si udělat kovářství a alchimii. Ukoval jsem si dva unikatni meče které byli rozdělené na dvě čáasti a umístěny různě po světě a taky mi zustalo přes 50lahviček healu od každého druhu, plus to že jsem nazbíral všech 20-Hero's Crown a udělal si potiony kteté trvale přidají +5síla celkově jsem měl sílu 215 :).

Co mě sklamalo bylo to že po dokončení všech Q v bažině a v městě bylo jen co bych na prstech spočítal Questů vedlejší po světě... Myslim že jediné které se nevztahovali na hlavní linii byli, když jsem pro tildina syna zabijel kostliveLordy a jednomu lovci jsem pomohl zabit nejakou bestii. Plus nejake male Q na farmach.. Taky od 3Kapitoly kdy jsem vstoupil do chramu me hra zacala trochu nudit protoze az do konce hry je to porat stejne jesteri a kobky, coz me velice rychle omrzelo... a to nemluvim o zaverecnem boji jsem se tesil na nejaky super boj a titana jsem si predstavoval jako nejakeho velkeho prastareho robota ale tenhle vypadal spise jak alien :D
CPU-AMD Phenom II X3 720 2600Mhz@3500Mhz 1,344V, MB-Gigabyte-GAMA790X-UD3P, RAM-2x2GB A-DATA DDR II 800MHz 5-5-5-15, GK-NVIDIAGeForce GTX 275 896MB
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Já hraju taky za bandity a jsem už ke konci hry, ovšem level mám oproti tobě teda o hodně slabší. Mám 22 a sílu jen 86 :D, ale jsem taky lučistník. Luk mi dává 70 dmg. Některé souboje jsou hodně problem, např. nemrtvá bestie v chrámech kde hledám kusy zbroje. Hra je to ovšem parádní.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak jsem pár dní zpět začal taky hrát. Z dvojice Dragon Age a Risen to nakonec vyhrál druhý jmenovaný a musím říct, že hra mě rozhodně nezklamala. Už z dema jsem z toho měl dobrý pocit. Kdo hrál někdy předchozí díly série, hlavně G1 + G2, tak tu musí být jako doma, jen je vše tak trochu vylepšeno, od grafiky až po drobnosti jako deník, nebo inventář.

Zatím cca level 4 nebo 5, teď nevím přesně, vypadá to, že se dám k banditům, jsou mi tak nějak sympatičtí :)
Goldnoob team proud member!
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Taky jsem konečně rozehrál, ta atmosféra a ten svět = úchvatná dokonalost! Piraně v tomhle ohledu naprosto NEMAJÍ konkurenci.Jsem teprv na začátku, ale fakt mě to chytlo.Na DAO se taky těším ale.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já zatím plním úkoly u banditů a jsem z té hry nadšený. Boje jsou proti starším Gothicům vylepšený a je to zábava.

EDIT

Mám problém, sehnal jsem Oskarovi všechny části meče, jenže Rachel se mnou nechce mluvit a já s tak nemůžu dostat k Donovi :(
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Vypytaj si od Oskara ten mec naspat. Alebo sa to dalo spravit aj tak ze si povedal Rachel ze ho mas a dostal si sa tak za Donom ale v rozhovoroch sa da tomu vyhnut a dat mu ho nemusis.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ahá, já ten meč musím mít u sebe. Já jsem myslel, že stačí říct, že už jsem ho sehnal a má ho Oscar. Thx.
Tomekkk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomekkk »

Pánové, jak mam vykopat hrob?? Přišel jsem s Petty na njaký hřbotov a ona po mě chce, abych vykopal hrob? Lopatu mám, ale jak jí mám použít? Díky :-D
MB: MSI KT 4V CPU: AMD Athlon XP 2500+ BOX RAM: 2* 256MB DDR PC3200 CL2.5 HDD: 60GB Western Digital CaviarXL 8MB cache 7200 RPM VGA: LEADTEK WinFast A6600 GT TDH (AGP) 500/900@550/1100 DVD-RW: TEAC DV-W516G DL 4x16x16x CD-RW: TEAC CD-W552E 52x24x52 Monitor: LG 19" F900P 30 - 111[kHz] Mouse: Logitech MX510 Optical Mouse, USB/PS2 Power: Fortron 300W/LN/12fan/PFC/P4/24PIN, FSP300-60THN OS: Win XP Pro CZ SP2
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

nekde okolo toho hrobu by melo byt takovy svetlejsi misto (asi hlina) a kdyz si k tomu stoupnes a zmacknes LTM, tak ti zacne kopat...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Některá místa nejsou na pohle daktivní. Teď mě napadá ještě skrýš ve městě v domě, kde je Olf, musí se pohnout obrazem, ale nic na první pohled nenaznačuje, že by byl nějak interaktivní.

EDIT

Mám problém, už jsem splnil všechny úkoly pro bandity ve městě, těch plusovejch bodů pro ně mám určitě víc jak 4 a stejně se nemůžu dostat za Scordem, co s tím ? Prý se má promluvit se Sonyou v bordelu, ale ta v téhle záležitosti žádný dialog nenabízí :(
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jak vejdes do bordelu tak nalevo v mistnosti se koupe zenska a tam je myslim svicen.Musis na nej kliknout a otevrou se tajny dvere.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Svícen myslím že ne, poklikej na ten obraz co tam je a odsune se skříň, která otevře cestu ke Scordovi :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dík, byl to ten obraz :)

EDIT

Tak jsem se konečně dostal do druhé kapitoly a zatím jsem naprosto nadšený, asi nej hra, kterou jsem letos hrál. Ten herní čas, bude u mě určitě mnohem delší, než jak tady někteří psali, jenom v první kapitole jsem strávil skoro 30 hodin. Ale je to tím, že já musím projít, prolézt a prozkoumat úplně vše, co jde, takže nelítám, ale hru si užívám. Po delší době hra, u které jsem se tak zažral, že jí dokážu hrát X hodin v kuse.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

nápodobně, jsem na počátku 3. chapteru, a herní čas mám přes 40 hodin...

Obtížnost soubojů je opět docela vysoko, hraju to na easy a mám co dělat :oops:
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě přijdou v poho. I když dva a více lizardmenů najednou nedám a nebo jenom s obtížemi. Na jakém levelu pro info jsi ? :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

edit: LVL 18
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ja jsem vcera nacal treti kapitolu, level mam momentalne 21 a staty zatim na prumeru. Trochu premyslim, jak se vydat dal. Sword mam na stupni 9, diky prstenu na 10 do toho uz asi nic davat nebudu. Sila cca 75, neco dava amulet a prsten, v batohu mam asi 10 tech lektvaru na permanentni zvyseni a nevim, jestli si mam za zbyvajici body rozvijet luk, kterej by vyzadoval jeste neco narvat do obratnosti a nebo kusi. Jeste je moznost to vsechno narvat do sily.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Ja som daval vacsinou do sily, potom mozes vypit tie na permanentne zvysenie, pretoze nad 100 ti ju uz ziadny trener nezvysi. Luk a kusu som niekedy pouzival na odstranenie nepriatelov ked boli na miestach odkial namna nemohli, a kedze som ho skoro vobec neskilloval tak som do takeho silnejsieho musel vystrielat aspon 50 sipov :lol: .

Ale myslim ze by bolo fajn dat to do tej sily, Ako sam uvidis teraz uz do konca hry bohuzial moc casu na povrchu nestravis, a v podzemi v uzkych priestoroch asi luk nie je moc prakticky.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Doteď jsem luk použil výjimečně, všechno šlo vyřešit pěkně na férovku. Luk už je pro mě v podstatě zabitek, Dexterity + Luk na solidní úroveň dohromady už nedostanu. Ještě mě napadla Kuše, na tu je třeba síla, kterou mám, ale zase je mi líto rvát body do jejího vylepšení :(

Vypadá to, že se na to vykašlu úplně a nechám si jen sword + max. sílu.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“