2,5G RAM misto 3,2G RAM
- Hanzito
- Nováček

-
2,5G RAM misto 3,2G RAM
Ahoj chtel bych poprosit o radu. Mam 4G RAM na XP 32bit. System mi ukazuje jen 2,5. Na forech to ostatnim jede na 3,2 co jsem se tak docetl. Memory reump mam na enabled a procesor 64bit. Dekuji moc za odpoved
- heroik
- Začátečník

Re: 2,5G RAM misto 3,2G RAM
32b systemy podporuji pouze 3.2 GB RAM, víc ti to nevezme. Pokud ti to ukazuje i tak jen 2.5 tak bych zkusil prehodi pameti ze slotu do slotu (zkratka je promichat) nebo proste zkontroloval jesli nejsou povytazene nebo tak neco. pomo uz jedine zkusit programy ktere ti to ukazou jestli se to tam zobrazi, napr everest nebo treba i ccleaner.
- Mastodont
- Černá karta

-
64bit systém vyřeší tvé problémy. To co tu popisu zandhapper ti nepomůže ani kdyby ses snažil sebevíc. Důvod, proč vidíš jen 2,5GB ram je ten, že si tvůj hardware mapuje místo do paměti (odzadu), jelikož celkový prostor který může využít jsou 4GB (limit 32bit).
- Hanzito
- Nováček

-
Takze jestli jsem to dobre pochopil tak muj HW si bere 1,5G a ostatních 2,5 je na system a aplikace. A neda se tomu HW nejakym zpusobem ubrat?
- Mastodont
- Černá karta

-
Přesně tak. Ubrat se tomu nedá.
//edit Wilik - promaz OT
//edit Wilik - promaz OT
- zombux
- Odborník PCT

a pořád dokola a pořád dokola a pořád dokola, obden ten stejný problém. myslím že by bylo na čase tady vytvořit jednoúčelový sticky FAQ thread zabývající se tímhle fenoménem, hodně z nás by si oddechlo - co ty na to, pane moderátore? 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Nevím jestli by ten thread něco řešil ale klidně to založte ( případně upravit tento thread )
Jinak v FAQ je toto:
Jinak v FAQ je toto:
FAQ píše: Q: Mám v PC 4GB RAM, ale systém ukazuje pouze 3.25-3.75GB nebo méně?
A: Pro plné využití 4GB RAM je nutný 64bit operační systém, pokud se tento problém vyskytuje u 64bit OS aktivovat funkci Memory Remap Feature ( název se může lišit na různých deskách ) a pokud to nepomůže, tak přeflashovat bios na nejnovější.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Lokomotiva
- Začátečník

Hanzito píše:Ahoj chtel bych poprosit o radu. Mam 4G RAM na XP 32bit. System mi ukazuje jen 2,5. Na forech to ostatnim jede na 3,2 co jsem se tak docetl. Memory reump mam na enabled a procesor 64bit. Dekuji moc za odpoved
Jenže nemáš 64-bitový OS.
Memory Remap zakaž, ten je k použití jen v 64-bitovém OS.