Formatovanie hdd,ktore boli v RAID 0
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Formatovanie hdd,ktore boli v RAID 0
Ahojte, viem ze je to primitivna otazka, ale radsej sa spytam ako na to doplatim.
Mal som pc a v nom 2x 500 GB hdd v raid 0. pc som predal a hdd mi tu teraz lezia na stole. mozem dat do druheho PC jeden-formatovat a potom druhy-formatovat? Nestane sa s nimi nic,kedze "su" v raid 0?
Mal som pc a v nom 2x 500 GB hdd v raid 0. pc som predal a hdd mi tu teraz lezia na stole. mozem dat do druheho PC jeden-formatovat a potom druhy-formatovat? Nestane sa s nimi nic,kedze "su" v raid 0?
Nothin´
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Formatovanie hdd,ktore boli v RAID 0
"Su" v RAID0 pro bývalý řadič, disky samy o sobě o tom nevěděli, neboť je to ani nezajímalo. Ano, zformátuj je a budeš hotový.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Diky moc, jen nechapu proc pri pripojeni do jineho PC ani jeden z disku v Tomto Pocitaci nevidim, ale v HDtune sou:(
Nothin´
- zombux
- Odborník PCT

asi proto že je nejdřív potřeba odstranit z nich bordel po RAID0, vytvořit normální oddíly a pak teprve naformátovat - tj přes Správce disků
ignorelist: kremrole a dezoláti
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No jen bohuzel uz mam jen jeden z nich. Jak to udelam pres spravce disku,kdyz je v tomto pocitaci nevidim? A pocas toho jak je pripojeny k Pc mi celej pc seka?:(
Nothin´
- zombux
- Odborník PCT

pravým tlačítkem na Tento počítač, Spravovat, Správce disků
ignorelist: kremrole a dezoláti
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- poluxtroj11
- Začátečník

-
No asi ti trochu špatně poradili kluci.Já jsem musel nejdříve zrušit Raid 0 pole(protože se raid vytvoří přímo na HDD),než jsem je chtěl naformátovat zvlášť a pak je normálně naformátoval.Jinak je dobré použít nějakou utilitu pro disky.Mam WD,tak jsem jsi stahl utilitu přímo na stránkách WD na testování a opravu HDD.Tam disky byly viditelné(i když je systém neviděl) a šly naformátovat na FAT32.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak samozřejmě že se to pole musí v BIOSu nejdříve rozpustit...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no diky kluci,kamos mi to pomohl vyresit. nesel moc zrusit raid,pac to byl gigabyte raid a mam tu jenom Asus desku s Nforce raidem:D
Nothin´