ATI HD3850 AGP - problém v ní nebo někde jinde?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
LukeC
Nováček
Nováček

ATI HD3850 AGP - problém v ní nebo někde jinde?

Příspěvek od LukeC »

Ahoj,
během hraní ne nijak náročné hry (Football Manager 2010) se mi zasekl počítač a po restartu nenaběhl windows a objevila se modrá obrazovka s hláškou, že soubor ati2dvag je v nekonečné smyčce. Naformátoval jsem disk a přeinstaloval windows. Windows už běží, ale jakmile chci nainstalovat ovladače (i ty nejnovější ze stránek výrobce) ke graf. kartě, tak to opět spadne a jsem tam kde jsem byl. Navíc od začátku (před formátem i po něm) je rozházenej bios (nezobrazuje se korektně) a stejně tak písmo při instalaci windows. Nemá někdo zkušenost co s tím. Do počítačů moc nedělám a nerad bych kupoval novou grafárnu, když nevím, jestli je chyba v ní. V počítači mám Pentium 4, 3 GHz, 1GB Ram, ATI HD 3850 AGP. Dík moc za rady. Pro ilustraci přidávám pár fotek. http://leteckaposta.cz/267324741
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: ATI HD3850 AGP - problém v ní nebo někde jinde?

Příspěvek od JirkaH »

Prosím o další údaje:
Před popisovanou událostí PC běželo bez problémů? Jak dlouho? Hrálo se na něm něco? Byly problémy-jaké? Dále přesný typ základní desky, nejlépe i rovnou jaká je čipová sada (není to náhodou VIA?!). Zkus se i zamyslet, jaké ovladače pro desku i GK byly použity při původní instalaci (nové ovladače a programy na starším HW nemusí být nejlepší-bezproblémové).
LukeC
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukeC »

Asi půl roku se stávalo, že PC spadnul, ale to jsem připisoval přehřátí a nijak moc neřešil, zas tak často se to nestávalo. Moc her se na něm nehrálo, max. dvě a poslední byla CoD Modern Warfare. Základní deska je tahle: Albatron PX865PE Lite Pro. Tu čipovou sadu netuším. Při původní instalaci tam byly nainstalované ovladače dodané v krabici.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Popis desky je zde http://www.motherboard.cz/mb/albatron/PX865PELite2.htm , čipová seda Intel 848P+ICH5.
Asi bych zkusil nainstalovat Win s použitím starších ovladačů, ale pokud je tam nějaká nekompatibilita, ani to nepomůže. Aby se vyloučila nestabilita počítače, doporučuji vyzkoušet PC pomocí Memtestu+ a ve 2D Win i třeba Prime.
Ke graf. kartě - je známo, že AGP GK ATI občas neoplývají kompatibilitou, sám jsem se přesvědčil, že karta Sapphire HD 3850 AGP 512MB na desce Shuttle s VIA KT 333 nešla vůbec nainstalovat. Ale pozor - pokud v PC při instalaci byla PCI zvuk.karta Audigy, WinXP včetně všech ovladačů se dalo nainstalovat a problém nastal až ve 3D. Na Epoxu 8RDA3+ s nForce2 chodila výborně. Kartu jsme s kamarádem v zákonné lhůtě vrátili, k mému šoku nám technici CZC sdělili, že o problémech na VIA vědí (proto jsem se ptal na čipovou sadu)
Asi bych zkusil dotaz na technickou podporu nějaké firmy nebo výrobce, jestli o nějakých problémech nevědí, kde byla karta koupena není třeba udávat. Další možností je kartu vyzkoušet v jiném PC, nejde-li o závadu karty.
Já vím, určitě jsem nepotěšil, tak se nezlob.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Intel by tímhle trpět neměl ...
jinak nainstaluj ovaldač AGP (aso bude v Intel inf utilitě) a taky hotfix
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... otfix.aspx
... AGP je peklo - ani se Nvidii nedivím že se se na to vyflákla :)
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
LukeC
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukeC »

Díky za všechny rady, ale nakonec to je grafikou. To toho moc nevydržela, odešla chvilku po záruční době. Co byste mi poradili za novou? Do 1500Kc.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Docela problém, na výběr toho moc není.
Pokud chceš na PC občas i něco hrát, asi ti nezbude nic jiného než znovu zkusit ATI, nevím odkud jsi, ale zcela určitě bych obchodníky velice moc vyzpovídal, zda to bude chodit. Pro hry ti totiž zbývá jen R3850 nebo asi lépe R4650, mrkni třeba sem www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath ... CAGP%5CATI nebo www.alza.cz/graficke-karty/dle-rozhrani ... 843654.htm , cenově je to i tak 2000,- (+) Kč. Pokud hry oželíš, pak v podstatě cokoli z nabídky. Obchod si samo vybereš dle bydliště. Pokud by to bylo únosné a budeš kupovat novou kartu, pak bych si ji možná nechal nainstalovat a zprovoznit včetně předvedení ve hrách. Podavači zboží jsou schopni tvrdit o čemkoli, že funguje vždy, všude a zcela bez problémů.
Rozhodně by stálo za úvahu zkusit sehnat i něco "jetého" s nVidií (7800GS), tyhle karty chodily zcela bez problémů, chladič se dá ev. vyměnit. Já jsem měl kdysi MSI 7800GS, chladič byl regulovaný a ve 2D nebyl slyšet, po kalvárii s AGP R3850 jsem kartu přenechal kamarádovi a jede stále bez problémů. Na nejnovější hry v plných detailech to určitě není, pro občasné hraní dostačuje.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“