Asus P5KPL, malo moznosti v BIOSe

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Einstein
Nováček
Nováček

Asus P5KPL, malo moznosti v BIOSe

Příspěvek od Einstein »

Zdravim, v BIOSe nedokazem najst nikde moznosti ako zvysit/znizit napatia jednotlivych komponentov, FSB frekvenicie, nasobic atd. Rozhodol som sa flashnut BIOS na novsi. Stiahol som Afudos BIOS update tool V2.36 zo stranky ASUSu, ale to mi akurat pridalo pri spustani PC taku peknu obrazovku. Tak som stiahol *.rom subor s BIOSom a zaktualizoval to cez ASUS EZ Flash 2 priamo v BIOSe. Ale nove moznosti to nepridalo.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Asus P5KPL, malo moznosti v BIOSe

Příspěvek od Mastodont »

Co čekáš, když je mATX deska a ještě s G31.
Einstein
Nováček
Nováček

Příspěvek od Einstein »

Takze to mam brat tak, ze toho moc nenataktujem?

EDIT: Tak som v Advanced>JumperFree Cofiguration cez volbu OverClock Profil dal +30%. Samo to taktlo, lebo procak bezi na 2,8 namiesto 2,2GHz.

Potom tam bola este volba menenia frekvencie z 200 do 500. Bola to zrejme FSB, ale kedze som nenasiel polozku z menenim napati atd tak to dopadlo tak, ze sa system nezapol.

Ak by aj cez to vsetko, niekto vedel ako z toho vyzmykat viac tak nech sa pls. ozve.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

V jednom PC máme P5KPL-AM, na taktování to deska opravdu není. Intel CD2160 1,8GHz se mi podařilo taktnout na 2,52GHz, dál ani ťuk. Na GA-X38-DQ6 běžel bez problémů na 3GHz a strop to asi nebyl. Ale něco málo přece jen lze. Prostuduj si důklaně manuál od desky, modelů P5KPL je více, jak se budou lišit nevím. Na mé desce lze napětí pamětí, CPU, čipové sady nastavovat, byť omezeně. Bohužel nejsou přístupné děličky pro paměti. Další informace by měly být zde na fóru, dej si hledat a "p5kpl".
Einstein
Nováček
Nováček

Příspěvek od Einstein »

Po takej dobe som uz odpoved ani necakal, ale dik.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“