UPS ano či ne ?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Johny-115
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

UPS ano či ne ?

Příspěvek od Johny-115 »

mám zdroj "Enermax MODU82+ 525W" a uvažuju o koupi záložního zdroje "APC BE700G-FR 700VA/405W" ... jaké výhody krom zkratového nevypnutí PC při výpadku elektřiny mě to přinese ? mám na mysli ochrany. Bude moje PC nějak lépe chráněno ? jak ? to samotné zkratové vypnutí ... čemu to vlastně může uškodit ?
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: UPS ano či ne ?

Příspěvek od Atapi »

Si přečti např. na stránkách výrobce co všechno to umí (různý ochrany, filtrace,...) podle toho se rozhodni jestli to potřebuješ nebo ne :roll: (btw co je to "zkratové vypnuti"? Jestli se ti někde něco v PC zkratuje, tak proti tomu ti to UPS neochrání)
Obrázek
Johny-115
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny-115 »

Atapi píše:Si přečti např. na stránkách výrobce co všechno to umí (různý ochrany, filtrace,...) podle toho se rozhodni jestli to potřebuješ nebo ne :roll: (btw co je to "zkratové vypnuti"? Jestli se ti někde něco v PC zkratuje, tak proti tomu ti to UPS neochrání)
špatně napsáno :) prostě náhlé vypnutí PC výpadkem elektřiny ... tj žádná přepětí apod. ... ale jestli toto něják vážně může PC uškodit ... či je to nepravděpodobné
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

To by snad nemělo PC udělat nic, největší mínus bude asi ztráta neuložený práce a možná ztráta dat (když se vypne v dobu, kdy se něco zapisuje na HDD)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“