Jaronet - zkušenosti
Moderátor: Don
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
Jaronet - zkušenosti
Ahoj. Celkem se mi líbí nabídka jaronetu ale setkal jsem se s negativním ohlasem na tohoto poskytovatele. Zkušenosti jsou ale staršího data. Máte někdo zkušenost s tímto poskytovatelem?
- Viliem
- Nováček

-
Re: Jaronet - zkušenosti
Dobrý den,
sice píši aji pozdě, ale já osobně nedoporučuji, pokud se chystáte stahovat větší soubory a máte možnost jiného poskytovatele. Důvod je jednoduchý. Jakmile unich začnu stahovat, tak po cca 15 Mb se mi vždy zpomalí rychlost na minimální rychlost ve smlouvě (např. máte tarif s agregací 1:4 tak počítejte stím, že se vám srazí rychlost 4x ). Já mám papírově 5 Mbps a průměrně stahuji tak 200 kb. Graf stahování se podobá dáseříci pravidelné sinusoidě stím rozdílem, že převážně budete kolem vaší nejnižší rychlosti. Také nepočítejte s automatickým navyšováním rychlostí, dá se to jedině udělat tak, že se upíšete na další rok (pakliže budou mít nové tarify). Připadá mi, že ta rychlost ve smlouvě je jen nato, aby meření vypadalo pěkně na oko (dsl.cz a pod. )
Pokud bude někdo namítat, že jsem jim otom měl dát vědět, tak jsem dal a technik mi sdělil, že vše je v pořádku a za to snižování rychlosti může agregace, ale musím uznat, že už nemívám výpadky, jako dřív, ale možná to je jen tím, že bydlím ve městě.
Tady ještě přidávám graf jak vypadá stahování, ale je malej, protože jsem ho vytáhl z miniaplikace:

(ten první vysoký úsek je zhruba těch 15 Mb)
sice píši aji pozdě, ale já osobně nedoporučuji, pokud se chystáte stahovat větší soubory a máte možnost jiného poskytovatele. Důvod je jednoduchý. Jakmile unich začnu stahovat, tak po cca 15 Mb se mi vždy zpomalí rychlost na minimální rychlost ve smlouvě (např. máte tarif s agregací 1:4 tak počítejte stím, že se vám srazí rychlost 4x ). Já mám papírově 5 Mbps a průměrně stahuji tak 200 kb. Graf stahování se podobá dáseříci pravidelné sinusoidě stím rozdílem, že převážně budete kolem vaší nejnižší rychlosti. Také nepočítejte s automatickým navyšováním rychlostí, dá se to jedině udělat tak, že se upíšete na další rok (pakliže budou mít nové tarify). Připadá mi, že ta rychlost ve smlouvě je jen nato, aby meření vypadalo pěkně na oko (dsl.cz a pod. )
Pokud bude někdo namítat, že jsem jim otom měl dát vědět, tak jsem dal a technik mi sdělil, že vše je v pořádku a za to snižování rychlosti může agregace, ale musím uznat, že už nemívám výpadky, jako dřív, ale možná to je jen tím, že bydlím ve městě.
Tady ještě přidávám graf jak vypadá stahování, ale je malej, protože jsem ho vytáhl z miniaplikace:

(ten první vysoký úsek je zhruba těch 15 Mb)
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
Děkuji za informaci. Už celkem dlouho funguju na 4 mb wifi od neziskového sdružení a jsem velice spokojen. Jsem velice rád že jsem se zbavil telekomunikačního monopolu 02. Nyní mám internet pouze o 1 mb pomalejší, ale o 900 kč levnější.
- Weslo
- Středně pokročilý

O2 není telekomunikační monopol.
A pokud máš o 900,- levnější net tak ti jaronet 400,- měsíčně za využívání jejich netu platí?
A pokud máš o 900,- levnější net tak ti jaronet 400,- měsíčně za využívání jejich netu platí?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
Já nemám právě jaronet, ale tady od kluků z jednoho sdružení 400 MB net a moje poplatky za internet (oficialně platím jen za členství) jsou přesně o 950 kč nižší než jsem platil 02, za internet který byl sice uváděn jako 8mb ale jel jen 5.
- Fifi
- Středně pokročilý

V síti Jaronet jsem měl připojené 4ks (3ks Mor.Beroun a 1ks Ivančice) Cisco PIX 501. V celku solidní provider, měli drobné výpadky, ale uměli se s tím vypořádat. Jednou jsem měl problém s blokací jednoho portu, ale jinak ok. Většinu věcí dokázali řešit NBD.
K řečem o monopolu O2 se nemá smysl vyjadřovat.
K řečem o monopolu O2 se nemá smysl vyjadřovat.
- doctortr
- Nováček

-
Vážení,chci se s Vámi podělit o zkušenostmi s jednáním firmy Jaronet – Jaroměřice nad Rokytnou.Jejich IČ je: 26969866 Majitel firmy je při telefonickém jednání nerudný a dokáže argumentovat neskutečnými nápady.Tato firma se před podpisem (stejně jako tisíce ostatních firem) tváří, že jejich smlouva je standardním dokumentem, kde není potřeba hledat chytáky. Mimo jiné, uvažujete o ukončení smlouvy? Není nic jednoduššího, než poslat výpověď 1 měsíc před výročím smlouvy. Pak smlouva končí v dohodnutý termín. Pokud však propásnete byť jediný den, platíte Jaronetu celý rok za svoji blbost.Dokážete si vůbec v běžném životním režimu představit, že byste (ne nechtěli, ale) nemohli z jakéhokoliv důvodu odebírat smlouvou objednané služby??? Ne, to není pro věkem akční skupinu obyvatelstva aktuální? Nechutné na odpovědi Jaronetu je to, kdy na požadavek o ukončení služby z důvodu nemožnosti odběru služby, kdy se Jaronet zaštiťuje ultimativně textací smlouvy, a to že v našem případě není odběratel momentálně díky zdravotnímu stavu schopen odebírat služby, jej nezajímá. Navíc si pro posouzení žádosti vyhrazuje vrácení půjčeného zařízení (routeru), bez kterého Jaronetem dohodnutá služba nefunguje. I podle lékařského posudku který byl k žádosti připojen je evidentní, že smluvená služba nebude odebírána několik měsíců, zde je ale Jaronet neústupný – musí prý smluvně přece chránit svoje zaměstnance. Budiž, uvidíme, jak rychle dokáže opětovně zprovoznit službu, kterou díky požadovaným procesům sám zrušil. Každopádně chování tohoto poskytovatele inetových služeb je nechutné a neetické (pro okamžité zrušení smlouvy mám donést úmrtní list!!!!!! pardon, to akorát brečím, řvu a chce se mi zvracet!) a nedivím se ostatním negativním hodnocením na netu uveřejněným. Firma údajně vydělává na jinde a jinak nevýhodných nabídkách v oblastech Vysočiny, kde není doposud net rozšířen a navíc jsem se dočetl, že ne za splnění zákonných předpokladů, co se obecných norem týče (vedení po hromosvodech). Myslím si, že dnes existuje mraky firem, které Vám nabídnou lepší služby, které budou v souladu se základními etickými normami, navíc nebudou v jednání s Vámi agresivní, a budou si každého zákazníka vážit, že pane Čermáku? Jaronet není dobrý a bezpečný!!!Jak pomoci? No asi jedině dobrou reklamou?! A tu Vám pane Čermáku budu poskytovat do konce platnosti té nevýhodné smlouvy všude tam, kde to je půjde!
- KOFis
- Mírně pokročilý

a neni spis chyba na strane zakaznika? kdyz nekdo podepise smlouvu na dobu urcitou jak pises na jeden rok, nebo se zavaze k odberu na 2 roky, a dostane pak levnejsi vybaveni k pripojeni, tak je snad samozrejme ze ma dodavatel pravo vyzadovat aby byl ten rok pripojeny.
to ze neni ochotny udelat vyjimku kdyz se jedna o nenadalou udalost, to uz je vec domluvy s nim a vetsina z nas by se pravdepodobne zachovala jinak, ale to ze to vyzaduje je jeho pravo. asi to pro tebe bude necekane, ale myslim si ze pri smlouve na dobu urcitou by se uplne stejne zachoval kterykoliv jiny poskytovatel.
to ze neni ochotny udelat vyjimku kdyz se jedna o nenadalou udalost, to uz je vec domluvy s nim a vetsina z nas by se pravdepodobne zachovala jinak, ale to ze to vyzaduje je jeho pravo. asi to pro tebe bude necekane, ale myslim si ze pri smlouve na dobu urcitou by se uplne stejne zachoval kterykoliv jiny poskytovatel.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejak nechci byt svinak ale zakladni vec - on ma poskytovat sluzbu odberateli co to podepsal, ale uz se nikde nepise ze ji odberatel musi byt schopen vyuzivat. A smrt odberatele je v podstate prekazka pro poksytovatele, v okamziku umrti odberatele jiz nemuze plnit zavazek (prestane existovat jedna smluvni strana), nema komu poskytovat -> duvod pro ukonceni smlouvy.
Otazkou je eticky kodex nicmene jeho jednani je plne v souladu podle prava (ale netvrdim ze je to spravne).
Jinak vypovedni lhuty u smluv na dobu urcitou s automatickou prolongaci sou uplne beznej jev a je to jen blbost odberatele ze se neseznamil s podminkami co podepisuje.
Otazkou je eticky kodex nicmene jeho jednani je plne v souladu podle prava (ale netvrdim ze je to spravne).
Jinak vypovedni lhuty u smluv na dobu urcitou s automatickou prolongaci sou uplne beznej jev a je to jen blbost odberatele ze se neseznamil s podminkami co podepisuje.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- chojda
- Nováček

-
S Jaronetem take nemám dobré zkušenosti. Nedávno mi začalo nehorázně pískat trafo od routru (v místnosti kde spím). Poprosil jsem je, jestli by mi sem nemohli hodit nové až budou mít cestu kolem(jezdí mi kolem baráku denně). No a prý je výměna možná jen v případě, že je osobně zavezu k nim, jinak mám smůlu... Co se týče spolehlivosti připojení, tak to také není nic moc, ale v poslední době už je výpadků méně. Jinak nějaké automatické navyšování rychlosti, s tím vůbec nepočítejte. Po 3 letech koukam na jejich stranky a zjistuju, ze za stejne penize co platim uz davaji novým zákazníkům 4x vyšší rychlost aniž by se mi o tom jakkoli zmínili. Tahle firma vydělává na obcích, ve kterých bohužel není nic lepšího k připojení a jejich chování k zákazníkům je totální humus. Těším se na dobu, až i na venkov dorazí giganti jako UPC a zničí tuhle firmu.
- malone
- Začátečník

-
KONEČNĚ někdo pochopil o co tu jde...LiveBomb píše:Nejak nechci byt svinak ale zakladni vec - on ma poskytovat sluzbu odberateli co to podepsal, ale uz se nikde nepise ze ji odberatel musi byt schopen vyuzivat. A smrt odberatele je v podstate prekazka pro poksytovatele, v okamziku umrti odberatele jiz nemuze plnit zavazek (prestane existovat jedna smluvni strana), nema komu poskytovat -> duvod pro ukonceni smlouvy.
Spolehlivost nic moc??? Možná podle lokality a použitého hardwaru, co vím,kvalita se dost liší podle stáří přípojky,staré jsou dost zbastlené,ale nové jsou bez výhrad profi,výkonné a naprosto stabilní. Výpadky tak 4krát do roka na čtvrt až půl hodiny při údržbě sítě (při vykradení vysílače je to asi délechojda píše:... Co se týče spolehlivosti připojení, tak to také není nic moc, ale v poslední době už je výpadků méně. Jinak nějaké automatické navyšování rychlosti, s tím vůbec nepočítejte. Po 3 letech koukam na jejich stranky a zjistuju, ze za stejne penize co platim uz davaji novým zákazníkům 4x vyšší rychlost aniž by se mi o tom jakkoli zmínili.