Čtení ze složky - PHP

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Čtení ze složky - PHP

Příspěvek od KapaCZ »

Potřeboval bych pomoc jak přešíst soubory ze složky ../a/b/ které se bodou jmenovat ve formátu 01.12.2009 Všechny budou mít v názvu datum a já bych potřeboval aby mi script vzal ten nejnovější. Dá se to nějak sesmolit?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Čtení ze složky - PHP

Příspěvek od OndraSter »

Obávám se, že PHP nic takového přímo neumí.

Cyklem projížděj složku a rozsekni název na datum a nějaký zbytek. Datum prožeň strtotime a pak porovnávej s ostatníma již nalezenýma datama.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Napiš na co to potřebuješ? Stejně jsem chtěl řešit galerii, ale problém nastal když na mojem hostingu mi nedovolili nahrát soubory do složky vytvořené pomocí PHP přes makedir(); takže stejně jsem to řešil pomocí DB.
http://www.tvorba-webu.cz/php/pocet-souboru.php
http://www.webtip.cz/art/wt_tech_php/jave_php_19.html
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

Chci tak řešit obrázek (aktuální desktop) Vždy bych k prvnímu dni v měsící udělal screen a hodil na ftp bylo by to jednoduší abych nemusel měnit html. (screeny chci mít zálohovaný tak proto) Pak tu je ještě možnost že do administrace přidám funkci která mi vypíše všechny soubory v tý složce já si vyberu ten poslední tím se mi název uloží do db a z té ho budu vytahovat do img tagu.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tak pokud to budeš dělat přes FTP tak bych se s tím zbytečně nes*al, a měl bych složku aktuální a starší, a pak bych to přesunul do aktuálního a ten starý do té starší. Jinak když umíš PHP tak měnit HTML nepřipadá v úvahu, vůbec :wink:
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“