Jaký je rozdíl mezi fluidními dynamickými ložisky a kluznými ložisky?? a ostatnímy?
Děkuji za odpověď
Ložiska ventilátoru
Moderátor: morke
- karlos.28
- Nováček

-
- srna
- Středně pokročilý

Re: Ložiska ventilátoru
fluidni=kluzny=mosazny/broznovy futro a v nem ocelova osicka
ostatni=kulickovy....tady neni co dodat.
ostatni=kulickovy....tady neni co dodat.

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ehm. ve fluidnim je vrstva tekutiny... 
//Woyta Ale konstrukcne porad spada mezi kluzna. Kluzne se stalou vrstvou oleje.
//Woyta Ale konstrukcne porad spada mezi kluzna. Kluzne se stalou vrstvou oleje.
- WerK
- Začátečník

-
Jeste bych dodal ze snad jedine kulickova loziska jsou vhodna pro provoz ventilatoru horizontalne (lopatkama dolu). Musel jsem takhle prehodit jeden Nexus D12SL ... horizontalne delal hrozny rachot zatimco vertikalne se jedna o velmi tichy fan.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jednou jsem se přímo tady na fóru na to ptal, a právě fluidní jsou lepší pro horizontální provoz jak kuličková.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, mám takový nexus BW 12cm už půl roku na grafice+AC AcceleroS1 a zatím nejeví známky hluku