Jaké doporuříte 5,1 bedny ??
Moderátor: CageJ
- GaGy
- Začátečník

Přemýšlím nadtím že si nějaké pořídím..
Cena max 3000kč ,ale čím méně tím lépe.
Přemýšlím nadtím že si nějaké pořídím..
Cena max 3000kč ,ale čím méně tím lépe.
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
- crashPC
- Mírně pokročilý

Re: Jaké doporuříte 5,1 bedny ??
Nejlepší 5.1 bedny v tomto případě budou 2.0 nebo 2.1 bedny... Bohužel, v téhle cenové relaci není nic kloudnýho. Když už, tak si asi za ty prachy můžeš koupit klasický Genius 5.1 Home Hůůůůůů, ale to neni doporučení, jenom konstatování...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Fox_25
- Začátečník

-
Opět platí za málo peněz málo muziky a hodně nekvalitního zvuku. Zajeď si do Valmezu do HS computers protože ve Vsetíně ti snad každý poradí geniusy o kterých psal crashPC nebo dokonce redstar ale u redstarů je jednoduchý test kvality, poslechni si něco na mobilu přes jeho reproduktor a potom na redstarech 
Odpusť si prostorový zvuk, kup si pořádné stereo a budeš blahem chrochtat. Snad ještě je kamarádovo řešení, koupil si 2X stereo repro a udělal si quadro které je z principu lepší protože basy zní ze všech stran a ne jen ze předu.
PS>V planeu u kauflandu pracuje jeden starší člověk který OPRAVDU rozumí elektronice, zajdi tam a popovídej si s ním na tohle téma. Jméno ti neřeknu ale má vousy
Zítra za ním půjdu tak ti pošlu SZ s jeho jménem které jsem už zapomněl.
Odpusť si prostorový zvuk, kup si pořádné stereo a budeš blahem chrochtat. Snad ještě je kamarádovo řešení, koupil si 2X stereo repro a udělal si quadro které je z principu lepší protože basy zní ze všech stran a ne jen ze předu.
PS>V planeu u kauflandu pracuje jeden starší člověk který OPRAVDU rozumí elektronice, zajdi tam a popovídej si s ním na tohle téma. Jméno ti neřeknu ale má vousy
Zítra za ním půjdu tak ti pošlu SZ s jeho jménem které jsem už zapomněl.
- ladik1983
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@3.5GHz + Thermaltake BigTyphoon MB: Asus P5E Paměti: A-Data 4096MB DDR II 1066+MHz
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing
- crashPC
- Mírně pokročilý

link nefunguje
- sharker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ale fungujecrashPC píše:link nefunguje
Logitech G51 - reproduktory, 5.1, 4x 20W + 1x 19W + 1x 56W, černé/stříbrné
3 150 Kč
(s DPH)
Mam doma Z-5500 uz dobre 4 roky a max spokojnost.
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje 
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
- zombux
- Odborník PCT

nojo jenže pořádné stereo se pro PC nedělá, a hifi vyjde na nepoměrně větší prachy...Fox_25 píše:Odpusť si prostorový zvuk, kup si pořádné stereo a budeš blahem chrochtat. Snad ještě je kamarádovo řešení, koupil si 2X stereo repro a udělal si quadro které je z principu lepší protože basy zní ze všech stran a ne jen ze předu.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, z 2.0 repráků k PC hrály velmi dobře Genius SW-HF1250X (ty s bílou membránou, měl jsem je, za ten litr něco neskutečného, hrálo to jako 5x dražší repro...po upravach to může hrát jako monitory za 10 litrů). Jenže ty už se nevyrábějí ani neprodávají. Ale je možné, že SW-HF2000, SW-HF2000A nebo SW-HF3000A budou hrát podobně dobře. Neslyšel jsem je, ale doneslo se mi něco v tom smyslu, že mají tenčí dřevo a vůbec jsou o trochu víc očesané, asi i horší měniče atd. Ale nepodceňovat, vážně ne.
Jinak dát si quadro repráky a říkat, že je super, že basy hrají ze všech stran...no, u basů a zejména u subbasů je úplně jedno, z jaké strany hrají, protože to lidské ucho neumí lokalizovat. Středy výšky ano, o to jde a je v tomhle lepší si místo pidi satelitů dát i za sebe good bedny.
Co se týče 5.1 beden, tak já zatím vyloženě dobré k PC neslyšel, vždycky to byla bída v jakémkoliv cenovém rozmezí, které se pohybuje od litru až do deseti. A do 3000,- fakt asi jedině hučáky od Genius, udělají dobrou službu na hry a filmy. Třeba SW-HF5005 nebo 5100. Model 6000 nebrat.
Jinak dát si quadro repráky a říkat, že je super, že basy hrají ze všech stran...no, u basů a zejména u subbasů je úplně jedno, z jaké strany hrají, protože to lidské ucho neumí lokalizovat. Středy výšky ano, o to jde a je v tomhle lepší si místo pidi satelitů dát i za sebe good bedny.
Co se týče 5.1 beden, tak já zatím vyloženě dobré k PC neslyšel, vždycky to byla bída v jakémkoliv cenovém rozmezí, které se pohybuje od litru až do deseti. A do 3000,- fakt asi jedině hučáky od Genius, udělají dobrou službu na hry a filmy. Třeba SW-HF5005 nebo 5100. Model 6000 nebrat.
- Fox_25
- Začátečník

-
Záleží na tom kolik má místa. Procházel jsem bazarové stránky a poměrně slušné hifi se dá pořídit už kolem 3000-4000 i s třípásmovým repro. Ono dneska sehnat levné stereo které je nové je téměř nemožné pokud člověku nevadí klasická malá "hifinka" za pár šestek, ale ty nemají zrovna dobrý zvuk. Musí se holt šáhnout na bazarové zboží.zombux píše: nojo jenže pořádné stereo se pro PC nedělá, a hifi vyjde na nepoměrně větší prachy...
- axloth
- Začátečník

-
Tak do 3000 se par Logitechu nebo Creativu vejde...
- crashPC
- Mírně pokročilý

To byl zase hlod...hrálo to jako 5x dražší repro...po upravach to může hrát jako monitory za 10 litrů
- Ludass
- Nováček

-
Doporucuji Logitrech Z-5500
Ve sve kategorii nemaji konkurenci, taky je mam par let a menit je urcite nebudu.
Na pulku vykonu si sklipkan v akvarku leha na zada
Ve sve kategorii nemaji konkurenci, taky je mam par let a menit je urcite nebudu.
Na pulku vykonu si sklipkan v akvarku leha na zada
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ale je to fakt pravda. Věř nevěř, srandu si teď nedělám.crashPC píše:To byl zase hlod...hrálo to jako 5x dražší repro...po upravach to může hrát jako monitory za 10 litrů
- crashPC
- Mírně pokročilý

Jindy, jsou okolnosti kdy bys měl pravdu. Takové ty přitažené za vlasy - že ty monitory za 10 litrů byly asi od nějaké príma značky jako Behringer nebo RHsound, nebo taky, že jsi "uplně hluchej".
To ovšem neber jako osobní útok. Prostě jsi něco zanedbal v poslechu, nebo jsi poslouchal nesprávnou hudbu, nebo ti to nějak jinak sedlo. Taky toho někdy slyším obdivuhodně hodně, a jindy mi nadávají, že jsem hluchej jak poleno, ať si pořídim naslouchátko. Normálně by to ale opravdu nebylo možné.
To ovšem neber jako osobní útok. Prostě jsi něco zanedbal v poslechu, nebo jsi poslouchal nesprávnou hudbu, nebo ti to nějak jinak sedlo. Taky toho někdy slyším obdivuhodně hodně, a jindy mi nadávají, že jsem hluchej jak poleno, ať si pořídim naslouchátko. Normálně by to ale opravdu nebylo možné.
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
crashPC: Uliho sem netahej, nebo budu asi blejt....
ne, nezanedbal...tyto geniusy používá mnoho profesionálních kapel, ve světě hudby jsou velmi rozšířené a oblíbené....věř mi...klidně si je ke mě můžeš jít poslechnout, ačkoliv už na nich nejedu, mám je tu...hrají docela pěkně rovně, ale málo detailně, nicméně hezky tučně, jaksi "analogově"...je to jejich výhoda i nevýhoda...dělal jsem na nich dva roky, vím co to je zač...a genius bedny jinak vůbec rád nemám, nicméně tyhle s bílou membránou, to byla výjimka, to bylo něco...jsou exkluzivní, vážně...já to neříkám jen tak, nedělám si prdel...
ne, nezanedbal...tyto geniusy používá mnoho profesionálních kapel, ve světě hudby jsou velmi rozšířené a oblíbené....věř mi...klidně si je ke mě můžeš jít poslechnout, ačkoliv už na nich nejedu, mám je tu...hrají docela pěkně rovně, ale málo detailně, nicméně hezky tučně, jaksi "analogově"...je to jejich výhoda i nevýhoda...dělal jsem na nich dva roky, vím co to je zač...a genius bedny jinak vůbec rád nemám, nicméně tyhle s bílou membránou, to byla výjimka, to bylo něco...jsou exkluzivní, vážně...já to neříkám jen tak, nedělám si prdel...
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No však ano, Genius jako jediná firma na světě (a nepochybně s největšími zkušenostmi v audio oboru) dokázal obejít fyzikální zákony a z nejlevnějšího materiálu dokázal udělat bednu, která hraje jako pětinásobně dražší konkurence.
Škoda, že nedělají repro kolem 20k. Rád bych měl doma za dvacítku nějaké solidní stereo, které by hrálo jako konkurence za 100k
Prostě platí to samé jako všude jinde - co si kdo zaplatí, to dostane.
Škoda, že nedělají repro kolem 20k. Rád bych měl doma za dvacítku nějaké solidní stereo, které by hrálo jako konkurence za 100k
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no jen si dělejte legrácky...já vim co je Genius za shit, ale že se jim jedny repráky prostě povedly je fakt a asi také náhoda, nevim...a že cena (litr), za kterou to prodávali, byla hrozně nízká vzhledem k tomu, jak dobře to hrálo, je další fakt...tady je odkaz -Genius SP-HF2.0 1250x
já dám jinej příklad - jak je možný, že jsem za dvě eura koupil několik kusů falešných CX300, které hrály skoro úplně přesně stejně dobře, jako originál CX300? opět, mám to tady, vím o čem mluvím...netušíte, co ty ťamani dokážou v těch jejich fabrikách vyrobit či nakrást a pak to prodat za směšnou cenu...výrobní cena není ta, za kterou se to zboží, co u vás končí, pak prodává...
jinde například probíhala akce "nákup mikrofonu HAT800 z Číny" - lampový mikrofon s kvalitou a parametry, jaké mají u nás na trhu 5x dražší mikrofony...akce proběhla, přijela loď z Číny a mikrofony jsou to suprové, nedocenitelné...fakt nepodceňujte čínský černý dovoz a hlavně se neřiďte cenama, které jsou u nás na trhu, ty věci jsou šíleně předražené...
jinak si vemte, že když stojí sestava 5.1 od geniusu 2 tisíce, tak kolik pak je asi výrobní cena v té čísnké fabrice? pár korun...ta výrobní cena je tak nízká, že by to tady nikdo nedokázal vyrobit ani za dvojnásobek (do té ceny dva tisíce se navíc ještě promítá přeprava lodí, marže prodejců, nejspíš různá cla, to nevím)...a já mám pocit, že soudruzi udělali u zmiňovaného 2.0 modelu chybu a udělali to kvalitnější, než je u nich zvykem...to bude asi ona záhada, jak je to možné...na to by ukazovalo i to, že nástupce toho modelu je ožulený, má tenčí dřevo, horší membránu a tak dále...ale stojí stejně...proč tak oblíbený model zhoršit?...vysvětlením asi budou ty náklady, nevim...
já se nechtěl hádat nebo obhajovat genius plečky, jen mám zkušenosti se zbožím z Číny a znám jeho reálnou cenu...reálná cena sluchátek za litr je 60 korun...to není o fyzikálních zákonech, to je o cenách...a když člověk ty cení vidí, trochu mu zamrzne úsměv...
všechno je o tom, co je možné v těch čínských fabrikách, tam se dají dělat zázraky za zázračně málo peněz...proto se všechno vyrábí tam...
já dám jinej příklad - jak je možný, že jsem za dvě eura koupil několik kusů falešných CX300, které hrály skoro úplně přesně stejně dobře, jako originál CX300? opět, mám to tady, vím o čem mluvím...netušíte, co ty ťamani dokážou v těch jejich fabrikách vyrobit či nakrást a pak to prodat za směšnou cenu...výrobní cena není ta, za kterou se to zboží, co u vás končí, pak prodává...
jinde například probíhala akce "nákup mikrofonu HAT800 z Číny" - lampový mikrofon s kvalitou a parametry, jaké mají u nás na trhu 5x dražší mikrofony...akce proběhla, přijela loď z Číny a mikrofony jsou to suprové, nedocenitelné...fakt nepodceňujte čínský černý dovoz a hlavně se neřiďte cenama, které jsou u nás na trhu, ty věci jsou šíleně předražené...
jinak si vemte, že když stojí sestava 5.1 od geniusu 2 tisíce, tak kolik pak je asi výrobní cena v té čísnké fabrice? pár korun...ta výrobní cena je tak nízká, že by to tady nikdo nedokázal vyrobit ani za dvojnásobek (do té ceny dva tisíce se navíc ještě promítá přeprava lodí, marže prodejců, nejspíš různá cla, to nevím)...a já mám pocit, že soudruzi udělali u zmiňovaného 2.0 modelu chybu a udělali to kvalitnější, než je u nich zvykem...to bude asi ona záhada, jak je to možné...na to by ukazovalo i to, že nástupce toho modelu je ožulený, má tenčí dřevo, horší membránu a tak dále...ale stojí stejně...proč tak oblíbený model zhoršit?...vysvětlením asi budou ty náklady, nevim...
já se nechtěl hádat nebo obhajovat genius plečky, jen mám zkušenosti se zbožím z Číny a znám jeho reálnou cenu...reálná cena sluchátek za litr je 60 korun...to není o fyzikálních zákonech, to je o cenách...a když člověk ty cení vidí, trochu mu zamrzne úsměv...
všechno je o tom, co je možné v těch čínských fabrikách, tam se dají dělat zázraky za zázračně málo peněz...proto se všechno vyrábí tam...
Naposledy upravil(a) Jindy dne stř 9. pro 2009, 09:41, celkem upraveno 2 x.
- lastman
- Nováček

-
ani ne za 20 alem za 15Exp píše:No však ano, Genius jako jediná firma na světě (a nepochybně s největšími zkušenostmi v audio oboru) dokázal obejít fyzikální zákony a z nejlevnějšího materiálu dokázal udělat bednu, která hraje jako pětinásobně dražší konkurence.
http://www.alza.cz/jamo-s-606-hcs-5-cerne-d99926.htm
hrajou fakt božsky!!!
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jindy, máš naprosto typicky zaslepený pohled standardního konzumenta, kterej nevidí dál než za práh svýho bytu a kterej vidí akorát "výrobní cenu" - tzn. materiál a možná maličko práce.
Jenže už nevidíš, kolik stojí vývoj produktu, testování, kolik stojí příprava výrobní linky, výroba různých forem, zajištění dostupnosti dílů, zajištění aspoň jakési konzistence parametrů polovodičů, zajištění univerzálnosti apod. To samozřejmě zdaleka není konec, je toho strašně moc. Tohle všechno stojí neskutečné množství úsilí, času a peněz.
A jak fungujou žluťáci? No jednoduše. Vezmou osvědčený produkt, otevřou ho, prachsprostě obšlehnou, vývoj je nestál nic, takže můžou vesele prodávat za materiál a nějaký procento k tomu. Hnus že bych blil.
lastman: Díky, ale tomuhle typu sloupků nefandím.
Jenže už nevidíš, kolik stojí vývoj produktu, testování, kolik stojí příprava výrobní linky, výroba různých forem, zajištění dostupnosti dílů, zajištění aspoň jakési konzistence parametrů polovodičů, zajištění univerzálnosti apod. To samozřejmě zdaleka není konec, je toho strašně moc. Tohle všechno stojí neskutečné množství úsilí, času a peněz.
A jak fungujou žluťáci? No jednoduše. Vezmou osvědčený produkt, otevřou ho, prachsprostě obšlehnou, vývoj je nestál nic, takže můžou vesele prodávat za materiál a nějaký procento k tomu. Hnus že bych blil.
lastman: Díky, ale tomuhle typu sloupků nefandím.
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Exp: Já vim jak to funguje a věř, že jsem byl o hodně dál, než za prahem svých dveří. Co se týče výrobní ceny, tak asi nikomu nevadilo, že se PS3 prodávala pod touto cenou a že to Sony muselo dotovat. To je jaksi v pořádku. Na vývoj firmy dávají peníze ze svého zisku, protože musejí. Kdyby nemusely, tak žádný vývoj ani nemají. Nedělají nové věci proto, že by měly dobré srdce, ale proto, že chtějí naše peníze.
Ve výsledku se to všechno vyrobí v Číně a já nedebatuji o jejich praktikách, ty jsou dobře známé a já jsem na podobné zvyklý už od bolševika. Ale výsledek se zde u nás prodává prostě mnohem dráž, na tom tento obchod s Čínou stojí. Proto je možné, že výborný audio výrobek můžeš koupit i za pár korun a ty jiné koupíš 10x dráž. Tak to prostě je. Může se z toho chtít zvracet, ale když člověk umí hledat a zařídit si či vyhledat černý dovoz z Číny, tak na tom vydělá a bude spokojen.
Že to ťamani kopírují - není důvod se nad tím pohoršovat. Ty firmy, od kterých to kopírují, dobrovolně přesunuli svou výrobu do Číny, kvůli menším nákladům. Ať se pak nediví, že jim kopírují a kradou jejich výrobky, je to jejich blbost. Mohli to vyrábět za 10x vyšší cenu někde v Německu nebo v Japonsku a měli by zaručeno, že jim to kopírovat ťamani nebudou a bude to mít top kvalitu. Jenže prachy mají vždy poslední slovo. A uživatel, který ví jak to chodí, z toho může jen profitovat.
Ale co to sem píšu, tohle by mělo být v článku pro PCT, jenže by to nasralo hodně lidí, včetně výrobců, takže to asi nikdy radši nesepíšu. Bude to tak lepší pro všechny.
Ve výsledku se to všechno vyrobí v Číně a já nedebatuji o jejich praktikách, ty jsou dobře známé a já jsem na podobné zvyklý už od bolševika. Ale výsledek se zde u nás prodává prostě mnohem dráž, na tom tento obchod s Čínou stojí. Proto je možné, že výborný audio výrobek můžeš koupit i za pár korun a ty jiné koupíš 10x dráž. Tak to prostě je. Může se z toho chtít zvracet, ale když člověk umí hledat a zařídit si či vyhledat černý dovoz z Číny, tak na tom vydělá a bude spokojen.
Že to ťamani kopírují - není důvod se nad tím pohoršovat. Ty firmy, od kterých to kopírují, dobrovolně přesunuli svou výrobu do Číny, kvůli menším nákladům. Ať se pak nediví, že jim kopírují a kradou jejich výrobky, je to jejich blbost. Mohli to vyrábět za 10x vyšší cenu někde v Německu nebo v Japonsku a měli by zaručeno, že jim to kopírovat ťamani nebudou a bude to mít top kvalitu. Jenže prachy mají vždy poslední slovo. A uživatel, který ví jak to chodí, z toho může jen profitovat.
Ale co to sem píšu, tohle by mělo být v článku pro PCT, jenže by to nasralo hodně lidí, včetně výrobců, takže to asi nikdy radši nesepíšu. Bude to tak lepší pro všechny.