Jednoducha, ale efektivni strizna pro zpracovani HD videa?

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
MikEdge
Začátečník
Začátečník

Jednoducha, ale efektivni strizna pro zpracovani HD videa?

Příspěvek od MikEdge »

Chtel bych se obratit na odborniky pres zpracovani videa o radu s vyberem softwarove strizny (pro WinXP). Je to pro nasi firmu, do ktere byla porizena k prezentaci produktu HD kamera Canon nizsi stredni tridy. Video budu muset zpracovavt ja, protoze jsem jediny, kdo ma na to dostatecne vykonny pocitac (video samozrejme v AVCHD). Mam bohuzel se zpracovanim videa (na rozdil od zvuku) nulove zkusenosti. Hledam proto nastroj, ktery by mel kratkou krivku uceni a pritom pracoval spolehlive/efektivne. Potreba bude pouze intuitivni strih, vkladani textovych snimku (zacatek, konec, oddelovace kapitol), pripadne titulku/vodoznaku a samozrejme umoznil kombinovat ruzne audiostopy + synchronizaci mluveneho komentare. Pochopitelne si nemuzeme dovolit investovat cas, natoz prostredky do neceho jako je Adobe Premiere ci neco podobneho na pro-urovni.
Predem dekuju za navrhy a doporuceni.
thorgal
Začátečník
Začátečník

Re: Jednoducha, ale efektivni strizna pro zpracovani HD videa?

Příspěvek od thorgal »

Pokud Vám Adobe Premiere připadá drahá, existuje osekaná verze Adobe Premiére Elements za 79-99$. Za obdobné peníze se dá taky sehnat většina dnešních editačních programů pro střih videa jako Pinnacle Studio, Cyberlink PowerDirector a další. Pro představu, tady je trochu starší (a tedy ne zcela aktuální) review dostupných programů. Asi vám nezbude než jít cestou těchto "hobby" střižen. Docela tam vychvalují Cyberlink, ale ten jsem nikdy nezkoušel.

Nejsem odborník, ale když jsem před lety začínal se střihem domácího videa, dostal jsem k videokameře CD s Pinnacle Studio 7 a můžu říct, že nebyl problém během několika minut pochopit, jak to funguje. Tento jednoduchý systém si udrželi do dnes. Netvrdím, že je to profesionální nástroj a na zahraničních fórech jsem četl, že některým lidem padá, ale já jsem s ním spokojen. Navíc má na rozdíl od Premiere českou lokalizaci.

Myslím, že nejjednodušší bude si stáhnout trial verze těchto tří výše zmíněných programů, nahrát pár pokusných záběrů a zkusit, co vám nejvíc vyhovuje. Vzhledem k tomu, že máte zkušenosti se střihem zvuku, myslím, že jedno odpoledne budete mít jasno.
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“