Test kapalin pro vodní chlazení

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.

Zajímá mně a uvítal bych takový test
39
63%
Nezajímá mně to, je mi to ukradené
23
37%

Celkem hlasů: 62
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Dobrý den všem,

jsem uživatelem vodního chlazení PC a určitě nejsem sám kdo by uvítal KONEČNĚ NĚJAKÝ TEST KAPALIN PRO VODNÍ CHLAZENÍ :!: :!:
Jistě každého zajímá co si vlastně leje do okruhu,zatím jsem se setkal pouze s dohady o tom co je lepší a nejlepší..
Před více než rokem se o nějaký test pokoušl myom http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrin ... za_vodniku
ale dopadlo to fiaskem,protože pan myom se na to prostě regulérním způsobem vysr*l :!:
A ještě za nedokončenou práci dostal 100,- prémie :stupid:

Byl bych moc rád kdyby se redakce PCT rozhodla udělat takový článek/test.
Ale at' to proboha dělá někdo seriozní,nejlépe highlander a nebo Woyta.

Snad jsem alespoň trochu přispěl na zajímavý námět :|

//edit Wilik - na zadost doplneno hlasovani
gejmer
Začátečník
Začátečník

Re: TEST KAPALIN PRO VODNÍ CHLAZENÍ

Příspěvek od gejmer »

Mrzí mně,že to nikoho nezajímá.Ocenil bych alespoň nějakou reakci,třeba i negativní :(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Mrzí mě, že čekáš na tento článek, bohužel nemůžu dodělávat práci za někoho jiného... Tohle je jenom Myomův boj.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

No,že by ten Myomův byl dokončen si iluze nedělám :dry:
To bylo spíš jen přiblížení co mám vlastně na mysli.Myslím že mi dáš za pravdu,že nic podobného se v ČR neuskutečnilo.
Takhle si v nabídce obchodu přečtu akorát
Skvělá kapalina velmi vysoké kvality,bez problémů omyvatelná a neobarvující hadice :x ....
A tím to hasne :evil: běžné reklamní žvásty...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

vis ,gamere, ono to neni prdel takovy test udelat. a to jak po znalostni strance, tak po casove, tak po technicke, tak i po strance mereni. bohuzel v kazde strance mam dlouhodobe nejaky problem.

navic ja jsem se zameril na antikorozivni prisady, ne na obarvene vody. nevim co na nich chces testovat a ani nevim, jak bys si takovy test predstavoval.

je mi lito, ze jsem navodil ctenare k necemu, ceho se jeste nedockali, ale proste takova je situace.

ty si to predstavujes proste jak hurvinek valku - udelam test. proc si myslis, ze ani na zahranicnich serverech nejsou poradne testy? ano, mozna jsem si vzal velke sousto, ale snazim se.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

a co sa na tom da testovat? Mne beha rok a pol AC fluid v okruhu, par krat som dolieval a beha furt. Nic nekoroduje a hadice su ake su. Nemyslim ze vobec nejake ostanu take ako boli. Voda zbelela, ale myslim ze od plexy a hadice su viacmenej priehladne. Cire nie ale priehladne. Nejaky sajrajt sa zvnutra urcite usadil...
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Myome měls to pěkně rozjetý a určitě jsem Ti fandil. Prostě perfektní nápad :!:
Pokud byl největší problém jiný než,že jsi "NEMĚL ČAS" tak v tomto případě veřejná omluva!
Chápu,že je to na jednoho člověka hodně a ještě pokud jsi na to sám a nemáš potřebné zázemí.

Abych to tak nějak shrnul,chtěl bych test pokud možno všech hotových kapalin co jsou v nabídce na Alphacool.
Tedy hlavně kapaliny od Inovatek,Feser One,Coollaboratory,Alphacool AlphaCola,Nanoxia,Zalman,Thermaltake,Fluid XP.

Stručně a jasně,nenapadá mně nikdo jiný než hoši z webu CTTL v čele s Higlanderem!

Pokud jde o zajištění kapalin,věřím že by se dala očekávat pomoc i od webu Alphacool,dle mých informací to tam vede člověk zapálený pro věc a jde o nadšence.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

on je problem ten, ze ted jsem v praze, mereni mam v ostrave. casu neni nikdy dost. ono tolik misek se vzorky zabira dost prostoru. a problem je taky v tom, ze ziskavam porad znalosti a objevuji se informace, ktere se navzajem vyvraci, co informace, to jiny pohled na korozi a proste ucelit to nejak, abych to mohl pouzit v testu chce cas se zamyslet. pokud chteji neco kluci z cttl rozdet, klidne jim muzu poslat polovinu z kazde kapaliny (ktere stejne nespotrebuji) a muzou neco rozjet.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

myom píše:...
Jseš takovej první průkopník no :|
Prostě o takový článek a test se nikdo zatím nepokusil.Myslím že je to škoda :(
gejmer
Začátečník
Začátečník

Re: Test kapalin pro vodní chlazení

Příspěvek od gejmer »

Asi není dobrý nápad to řešit silou,tudy cesta nevede :bigups:
Teoreticky bych si dovedl představit team lidí,kteří na tom můžou dělat.
Vidím tady borce typu Myom,Highlander,Thorgal k tomu má viditelně taky co říct.. a další.
Vím je to nereálné,ale chtěl jsem jen nastínit možnost,že na tom nemusí dělat jen jeden člověk. :|

Jinak jsem tady nechal udělat anketku,jaký názor máte na celou věc ;-)
Takže,pokud chcete hlasujte :roll:
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Poprosil bych at' nehlasuje podřadná pakáž co ani vodní chlazení nemá,díky ;-)

Edit:Bylo myšleno tak,aby pokud možno hlasovali jen lidi co kapaliny pro vodní okruhy používají a ti co nemají aby se zdrželi hodnocení.
Jinak nic proti "vzduchařům" obecně.
Peace :roll:
Naposledy upravil(a) gejmer dne sob 12. pro 2009, 14:28, celkem upraveno 1 x.
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

gejmer píše:Poprosil bych at' nehlasuje podřadná pakáž co ani vodní chlazení nemá,díky ;-)
A to jako proc :-D V tom pripade muzes udelat hlasovani o dvouch stejnych odpovedi ne :roll:
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

gejmer píše:Poprosil bych at' nehlasuje podřadná pakáž co ani vodní chlazení nemá,díky ;-)
Strasne nerad ti kazim radost, ale presne takova pakaz cte z drtive vetsiny PCT.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Nordir píše:A to jako proc :-D V tom pripade muzes udelat hlasovani o dvouch stejnych odpovedi ne :roll:
Hlasování je čistě pro vodníkáře,pro toho kdo má vzduch,tak to logicky žádný přínos nemá.
Divím se,že jsi tak hloupý a nedovedeš toto pochopit ;-)
Je jasné,že naprostá většina uživatelů nemá v PC vodní bloky,čerpadlo,radiátor atd..
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Ani bych moc nechapal smysl toho clanku. Vodni chlazeni ma jen malej zlomek lidi a z toho zlomku jen malej zlomek zajima jaka kapalina je nejkvatnejsi, pokud se nemylim. Jo a nevim, mozna jsem jedinej komu se to zda ale jak si ctu celej tenhle topic tak my pripada ze pises to co se ti vzdycky hodi, a nestojis si za svym nazorem...

napriklad:
gejmer píše:Poprosil bych at' nehlasuje podřadná pakáž co ani vodní chlazení nemá,díky
gejmer píše:Kdyby sis prošel pořádně forum zjistíš,že je určené pro široké spektrum uživatelů
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

:roll:
napriklad:
to se nevylučuje. Ani když to (účelně) vytrháváš z kontextu...

Myslím si, že každého vodníkáře včetně mě zajímá co si do okruhu naleje.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Neboj stojím si za svým názorem,pouze ho sem tam špatně formuluju.
Snad jsem už ten příspěvek editnul tak aby ho každý pochopil.
Prostě prosím o hlasování jen lidi,kteří k tomu mají co říci. Pokud,ale k tomu někdo přistupuje jen tím stylem,že prostě tenhle problém řešit nemusí a ani nebude,tudíž dá je:
Nezajímá mně to, je mi to ukradené
tak je to špatně!
zandhapper píše:...jen malej zlomek zajima jaka kapalina je nejkvatnejsi...
Nemáš pravdu,myslím že to drtivou většinu lidí zajímá co si leje do okruhu.
Pokud je,ale třeba uživatel co si řekne:Leju tam AC Fluid+ destilku a nijak více experimentovat nehodlám,tak takový člověk pochopitelně dá,že ho to nezajímá.O tom žádná :dontgetit:
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Začíná tu být horko.
Co se vrátit k původnímu tématu- test přísad?
Mimochodem, laingy uvnitř nejsou z mědi a mě osobně velice zajímá jak dobře některé přísady brání elektrochemické korozi. Pokud to někoho nezajímá tak to chápu, né každý má čas na to se zaobírat tím, zdali mu nehrozí riziko degradace materiálů a někomu prostě a jen stačí, že to funguje...
Ten test už tu dávno měl být a to je to oč tu běží... Rovněž chápu, že někoho nemusí zajímat věci nad rámec jeho znalostí a povědomí.

Osobně také používám destilku, otázkou je- nepomohou přísady také tepelně-fyzikálním a hydraulickým vlastnostem?

Proto mi tento test přijde přínosný.

//edit Wilik - promaz OT
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liquidfunk »

S takovou aroganci jakou jsi tady ten post zacal a porad ji udrzujes se vubec divim ze se tady s tebou nekdo bavi.

A co se tyce toho testu, je to opravdu pakarna, navic dlouhodoba zalezitost.. imo mnohem lepsi a jednodussi by bylo, kdybys poradne profaral internet a ruzny forka, kde najdes dost zkusenosti vodnikaru a sam na zaklade toho muzes udelat vycuc a poslat clanek do redakce.. kdyz uz to tak moooc chces..
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

liquidfunk píše:...
Prosím nevytrhávej to co jsem řekl z kontextu,snad už víš jak jsem to myslel,dík.

Abych to tak nějak shrnul,všechno už bylo recenzováno jen ty kapaliny ještě ne :sigh:
Když tak překecáme myoma,at' něco zkusí ;-)
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“