Risen (nástupce G3 od Piranha Bytes)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Risen (nástupce G3 od Piranha Bytes)

Příspěvek od Thellwin »

Před chvilkou dohráno. Hra to je parádní, bavil jsem se skvěle v podstatě celou dobu, jen ten finální souboj mohl být udělaný jinak, to mě trochu zklamalo. Herní čas nevím, ale řekl bych, že přes 40 hodin určitě. Achievementů jsem splnil 31/50, v podstatě jsem jim vůbec nevěnoval pozornost, takže ani jeden z nich nebyl nějak cílený.

Nejzábavnější byl asi prostředek hry, před třetí kapitolou, člověk už nebyl chudák, který nic nezvládne, ale na druhou stranu pořád se musel bát. Ke konci už to dobré vybavení naskakovalo rychle a nebyl čas si užít lepší meč, když o pár chvil později nalezl člověk ještě lepší.

G1 + G2 mají důstojného nástupce, doufám, že se dočkáme i nějakého toho datadisku, byla by škoda opustit tenhle svět tak brzo, potenciál tam určitě ještě je.

Moje finální postava :)

Obrázek

Co se týče stability hry a bugů, tak jen jednou mi hra při taskování do Win a zpět zamrzla, jinak vše v poho, sem tam nějaká ta průchozí stěna, případně propadnutí do neznáma, ale co si pamatuji, tak v G1/2 to bylo určitě častější.

Za mě poctivých 9/10
Goldnoob team proud member!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak se mi to taky podařilo dohrát. Herní doba asi 10 minut přes 60 hodin :) a konečný level myslím o jeden méně než Thellwin. Hodnotím to jako vysoce kvalitní, dotažené RPG a na dnešní dobu docela i těžké, pokud jde především o souboje. Taky se nekoná třeba žádná šipka, která by hráče směřovala přímo k cíli questu atp.

Někdy mi ta vyšší obtížnost soubojů šla i na nervy, chce to trpělivost, které se mi občas nedostávalo :). S tím souvisí i má poslední výtka, a to animace hlavní postavy, zejména animace skoků a úskoků v případě zásahu protivníkem. Animace a provedení skoků by mohlo být lepší a ty úskoky hlavní postavy po zásahu protivníkem mi šly na nervy. Jak říkám, chce to trpělivost a trpělivě používat vykrývání štítem :).

Jinak hudba a atmosféra světa velmi dobrá a dějové zasazení se mi zdálo dostatečné.

Zasloužených 9/10. Risen představuje skvělou a myslím, že i těžší alternativu k takovému tomu americkému mainstreamu a lá Dragon Age.
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ty animace skoků se nezměnily snad od prvního důli vůbec, co si pamatuji. Ale tak jde o drobnost.
Goldnoob team proud member!
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Mam problem mel jsem najit nejakeho druida co me opravi zlomeny disk.pes me dovedl k chramu z cervenou barierou a ja ji prolezl pomoci lodenky :-)
Vsechny pozabijel a druida osvobodil ale jaksi nechce jit do sve chatrce.v navodu jsem nasel jak na barieru ale uz to nejde.circus mi mel dat 3 svitky ale místo toho jen se mnou obchoduje.da se ten svitek sehnat jinde ?
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

svitky ti dal jiz pri tom rozhovoru, staci je najit v inventari a pouzit :)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

svitky jsem nedostal.podle navodu mel jit semnou k te bariere.je jina moznost jak ziskat svitek ?
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Tak z toho, co jsi napsal, vubec nevyznelo, ze k ty bariere s tebou cirus ani nedosel... mel jsi to udelat tak, ze kdyz te tam zavedl ten pes, mel jsi se vratit pro ciruse a nasledne tam s tebou dojit. tam by probehl rozhovor a dal ti ty svitky. takhle mne napada jedine skusit zajit do klastera (tam ti ten mag v ucebne udela ty svitky) a nebo si je nacitovat... :|
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

No jo udelal jsem to podle sebe.Pro ciruse jsem nesel.svitky nejdou delat bez run takze asi cheat :-(
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

panove trosku obnovim tema na Steamu je akce Risen za v prepoctu 400 Kc
edit: hm tak jaksi asi neodhadli zajem a nemaj klice... opravdu povedena akce, nevim nevim zatim sem nemohl hrat a spouuusty dalsich lidi taktez... snad to v pondeli vyresi
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“