Koupit/nekoupit z e-shopu LCD s vadnym pixelem(se slevou)?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Koupit/nekoupit z e-shopu LCD s vadnym pixelem(se slevou)?

Příspěvek od Hujeros »

Nasel jsem na jednom nejmenovanem shopu zajimavou nabidku na LCD od LG (W2252TQ-PF).Uvadeji ze LCD ma jeden vadny pixel a cena je snizena o ca. 30% z bezne ceny.Otazka zni zda koupit ci nekoupit? Monitor by byl primarne na hry ,takze dle umisteni onoho vadneho pixelu(tato informace chybi)by to nemusela byt zadna traga.Zaruku poskytuji jako obvykle 36mesicu,ale pravdepodobne s odvolanim na vadny pixel.
Tak co vy na to?

Pokud jsem ve spatne sekci,tak zadam nejvysi trest - zastrelit.Myslel jsem ze tady je to asi nejvhodnejsi.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Koupit/nekoupit z e-shopu LCD s vadnym pixelem(se slevou)?

Příspěvek od zombux »

rozhodně by to chtělo před koupí vidět - což u eshopu je pravda problém...
ignorelist: kremrole a dezoláti
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Zkus se poptat, třeba ti odpoví. Jinak já jsem žil 5 roků s 15" monitorem s vadným pixelem. Za chvíli to ani nevnímáš a to jsem se na něm díval i na filmy.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Osobne bych to za 30% ceny asi vymenil. Ale zalezi jestli je vadny subpixel nejake bervy (na jake barve je viditelny) a kde je. Urcite bych si to minimalne upresnil pres podporu eshopu!

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

uz jsem vznesl dotaz na to kde je ten vadny pixel a nebo jestli se jedna jen o subpixel.Uvidime co odpovi,.Precejen skoro 1400,- rozdil za malou tecku na obrazovce je znat.A hned by byl dalsi vanocni darek :-).Asi do toho skocim,porad mam moznost to do 14-dnu vratit bez udani duvodu.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

viděl jsem už i monitory s "vadným pixelem" černé barvy a kulatého tvaru, o velikosti špendlíkové hlavičky, tak nevím co to vlastně bylo - ale bordel na monitoru rozhodně ne. takže bacha a nekupuj zajíce v pytli.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Jak to je, vadný pixel buď svítí bíle nebo je černý nebo je vadný pouze sub pixel. Teď ale nevím když je to TN tak jestli se můžou stát obě možnosti že svítí nebo je tmavý, nebo u TN vždy svítí a u ISP je černý. Pokud máš tu 14 denní lhůtu na vrácení tak to ber.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

arxeiss píše:Jak to je, vadný pixel buď svítí bíle nebo je černý nebo je vadný pouze sub pixel. Teď ale nevím když je to TN tak jestli se můžou stát obě možnosti že svítí nebo je tmavý, nebo u TN vždy svítí a u ISP je černý. Pokud máš tu 14 denní lhůtu na vrácení tak to ber.
obvykle je to jak píšeš, ale rozhodně to není pravidlem. už jsem viděl IPS s mrtvým červeným subpixelem který pořád svítí.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Takže u TN většinou svítí, a u ISP je černý (pokud je celý mrtvý a nebavím se o subpixelu)
Protože já jsem se zeptal na 2 možnosti a ty jsi odpověděl že je to jak píšu :)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

já jsem taky koupil současný monitor slevněný o 800 oproti PC. malinkatá černá tečka má hezkou cenu
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Pokud jde o trvale zhasly subpixel, bral bych to, je to mikroskopicky male, a jen svetle sede (na bile plose), takze si toho clovek ani nevsimne, cokoliv jineho bych nebral, trvale zhasly pixel pusobi v textu jako tecka, svitici uz by silne rusil.

Pixely muzou u vsech technologii i svitit, i byt zhasnute, zalezi na tom jestli ridici tranzistor nefunguje, nebo trpi prurazem. U technologie IPS je pravdepodobnost vady vyrazne nizsi protoze kazdy subpixel je rizen hned dvema tranzistory.
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

Takze LCDcko je doma a zda se ze je vadny pouze subpixel - je videt pouze na svetlem pozadi a sviti cervene.Udelal jsem si fullscren barvy modra;cervena;zelena;cerna a bila a je videt poue na bile a sviti cervene. je v levem dolnim rohu ca. 8cm od leveho i dolniho okraje.Takze zadna tragedie a cenovka 2800 za novy 22" LCD W2252TQ-PF je docela vyhodne :-).Jinak plati std.zaruka 36 mesicu vyjma onoho vadneho subpixelu.Jiny problem jsem zatim nenasel.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Už jsi někdy viděl aby pixel svíti černě :lol: Ale pokud svítí na bílém červeně tak bych chybu viděl na 2 vadné subpixely. Modrý a zelený. A věř že časem si na to zvykneš a budeš to ignorovat i při filmech
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

No asi bude celej pixel vadnej/rozhasenej. Stahnul jsem nokia monitor test a pri stridani barev je chyba/zavada videt pouze u bile a zelene. Takze zrejme sviti porad modrej subpx a cervenej subpx. Protoze u techto dvou barev se to nijak neprojevuje.
arxeiss píše:Už jsi někdy viděl aby pixel svíti černě :lol:
no kdyby byl vadnej ,ze by svitil porad tak je videt i u cerny barvy,nebo se mylim?

EDIT to arxeiss : vim co je to RGB,porad se bavim o mozne chybe pixelu,kdyby byl porad rosvicenej tak by byl videt i pri cerne ,proste by nezhasl.

EDIT 2 : Tak evidentne je vadnej zelenej subpx - vubec nesviti.Nicmene je to v celku nepostrehnutelne - chyba je videt pri svetlych odstinech a musim se soustredit na to misto abych si toho vsimnul.
A ani sem si nevsim nejakyho piskani/bzuceni - jak sem nekde na forech cetl o teto rade LCDcek.
Naposledy upravil(a) Hujeros dne stř 16. pro 2009, 14:42, celkem upraveno 2 x.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tak systém je RGB a černá se zobrazuje tak že ani jedne subpixel nesvítí. To že něco na tom monitoru vidíš způsobuje podsvětlení displaye.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“