jak vyrobit kabel kabel pro kontrolu rychlosti ventilatoru

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jak vyrobit kabel kabel pro kontrolu rychlosti ventilatoru

Příspěvek od KOFis »

zdravim,
mam control panel Zalman ZM-MFC1 a ztratil jsem k nemu prislusenstvi - kabely. soucasti byl i kabel, kterym se pripojil cpu fan do panelu a soucasne do zakladni desky, takze deska mela informace o rychlosti ventilatoru, ikdyz fan do ni nebyl zapojeny.

kdyz zapnu pc bez tohoto kabelu tak mi na zacatku pc otravne pipa ze neni zapojeny ventilator. mohl by mi nekdo prosim poradit jak tento kabel doma vyrobit, tzn. nejake jednoduche schema zapojeni? urcite to bude jednoduche, ale bohuzel jsem nic nevygooglil ani neabsolvoval vzdelani v tomto oboru :) predem dekuji.

na obrazku je kabel ktery potrebuji vyrobit oznacen jako "CPU fan connector to check fan speed (rpm)"

Obrázek
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jak vyrobit kabel kabel pro kontrolu rychlosti ventilatoru

Příspěvek od wallot »

http://www.zalman.com/ENG/product/Produ ... sp?idx=376

tam to mas presne nakreslene. potrebujes roddvojit kabel oznaceny jako GND tedy zem a Signal u desku kde mas 3 kolik

u desky se 4kolikem se pouzije Signal + PWN a nebo jen signal
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: jak vyrobit kabel kabel pro kontrolu rychlosti ventilatoru

Příspěvek od KOFis »

diky za radu a link, hned vyzkousim :)
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“