Nejvýkonnější GPU do notebooku?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- shadyyy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejvýkonnější GPU do notebooku?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, hodlám si kupovat notebook. Chci nějaký s velice výkonnou single grafikou (momentálně by to byl ASUS G72GX s GTX260m).
Momentálně hry graficky stagnují, nedělá se moc nových "náročnějších" funkcí, tak se chci zeptat, vyplatí se počkat si po grafikách GTX260m a GTX280m na nějakou novou sérii? Ví někdo něco o nějakých přípravách nových karet? Protože když už si chci něco koupit, ať mi to alespoň rok vydrží na velmi slušné úrovni. Díky za postřehy!
Momentálně hry graficky stagnují, nedělá se moc nových "náročnějších" funkcí, tak se chci zeptat, vyplatí se počkat si po grafikách GTX260m a GTX280m na nějakou novou sérii? Ví někdo něco o nějakých přípravách nových karet? Protože když už si chci něco koupit, ať mi to alespoň rok vydrží na velmi slušné úrovni. Díky za postřehy!
- Lojza
- Začátečník

Re: Nejvýkonnější GPU do notebooku?
No tak je tady ATI Radeon řada s podporou DirectX11, takže jestli chceš, aby ti to nějakou dobu vydrželo, budeš muset počkat na mobilní grafiky s touto podporou. ATI řada 5xxx by se měla objevit už brzy, u nVidie to ještě nějakou dobu potrvá.
- shadyyy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě chci dodat že jsem se například koukal na výkon GTX260m proti mojí stolní 275GTX OC a docela mě překvapilo že tahá na stejné rozlišení a max nastavení ve hře Team Fortress 2 50-70 FPS a ta stolní 180-200 FPS, myslím si že to není tak hrozné =) Jen se bojím že by mi to na dlouho nevydrželo, přece jenom kdyby to tahalo kolem 100FPS tak bych si nestěžoval ;D Ale na SLi do NTB nemám a nechci..
Zítra se jdu podívat ke kámošovi na notebook s GTX260m, hodim postřehy z CoD4 (s nastavením pro progamery [mám s progamingem zkušenosti]), chci vyzkoušet hraní na notebooku oproti hraní na PC, pokud vytáhnu 250FPS nebo alespoň těch 125 (to asi určo ;D )..
Zítra se jdu podívat ke kámošovi na notebook s GTX260m, hodim postřehy z CoD4 (s nastavením pro progamery [mám s progamingem zkušenosti]), chci vyzkoušet hraní na notebooku oproti hraní na PC, pokud vytáhnu 250FPS nebo alespoň těch 125 (to asi určo ;D )..
- shadyyy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
To lojza - Určitě mi nebude vadit počkat si s mým stolním miláčkem půl roku, pokud to bude stát za to, a bude to o minimálně čtvrtinu výkonnější, o Direct 11 mi nejde, nehraju vše na full ale na solidní FPS / kvalita
Takže prostě výkon..
Ve svém stolním PC mám Quadcore 9550 OC na 3.7Ghz, 1.3T HDD, 4GB 1066Mhz RAM, 275GTX OC grafiku 22 monitor a ještě 19 druhej. Chci přejít na notebook z důvodu že potřebuju notebook do školy, a rád se připojim do hry kdekoliv.. Přejít z 3.7GHz na 2Ghz čtyřjádro asi bude docela rozdíl, ale pořád to bude výkonné (Renderuju videa / AEE / 3D grafika)? Klidně si radši počkám na novější I7..
Ve svém stolním PC mám Quadcore 9550 OC na 3.7Ghz, 1.3T HDD, 4GB 1066Mhz RAM, 275GTX OC grafiku 22 monitor a ještě 19 druhej. Chci přejít na notebook z důvodu že potřebuju notebook do školy, a rád se připojim do hry kdekoliv.. Přejít z 3.7GHz na 2Ghz čtyřjádro asi bude docela rozdíl, ale pořád to bude výkonné (Renderuju videa / AEE / 3D grafika)? Klidně si radši počkám na novější I7..
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Nova mobilni rada Mobility Radeon vcetne nejvykonnejsiho modelu HD 5870 neni po strance vykonu zadny zazrak, vykonnove je HD 5870 o cca ctvrtinu nad GTX 280M. Nicmene zalezi na tom, kdy notebook chces kupovat. Pokud jej chces az na pristi skolni rok, je podle mne nesmysl resit vyber tedka, tech 9 mesicu se situace jeste 10x zmeni. Pokud jej chces ihned, ak podle mne neni duvod cekat, od rady Mobility HD 5000 necekej po strance vykonu zazraky a treba Asus G51Vx je v dnesni dobe za 30k skvelou volbou (s tim, ze za rok se da treba prodat a koupit neco vykonnove odpovidajiciho dobe, podle toho, co pises, nejspis problemy s financemi netrpis).
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- shadyyy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně mi notebook nebude financovat "maminka", právě té verze že ho časem budu prodávat a kupovat výkonnější se bojim, jelikož očekávám že teď koupim za 30k a potom budu rád když ho prodám za 15.. Na tenhle PC jsem si šetřil 3tím rokem =) Jedinná dražší věc co doma mám.. Kdyby se to dalo slušně prodat za ten cca rok tak bych do toho šel, vim že u PC to jde (lidi jsou blbý)
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
v Lednu/Unoru vyjde nova rada DX11 grafik tj radim pockat. DNesni GTX260/280 v noteboocich sou pouze preznacene 9800GTX+/GTS250 tj G92 jadro (proto ten tvuj mnohem slabsi vykon ve srovnani s detskopovou GTX275). U tech novejch DX11 grafik by mohla bejt i prizniva spotreba diky 40nm procesu. Ja sam sem tedka notebook prodal a cekam na Leden co se vyroji za nove modely.
zde newska http://www.fudzilla.com/content/view/16954/1/
zde newska http://www.fudzilla.com/content/view/16954/1/