Nejvýkonnější GPU do notebooku?

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
shadyyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nejvýkonnější GPU do notebooku?

Příspěvek od shadyyy »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, hodlám si kupovat notebook. Chci nějaký s velice výkonnou single grafikou (momentálně by to byl ASUS G72GX s GTX260m).

Momentálně hry graficky stagnují, nedělá se moc nových "náročnějších" funkcí, tak se chci zeptat, vyplatí se počkat si po grafikách GTX260m a GTX280m na nějakou novou sérii? Ví někdo něco o nějakých přípravách nových karet? Protože když už si chci něco koupit, ať mi to alespoň rok vydrží na velmi slušné úrovni. Díky za postřehy!
Lojza
Začátečník
Začátečník

Re: Nejvýkonnější GPU do notebooku?

Příspěvek od Lojza »

No tak je tady ATI Radeon řada s podporou DirectX11, takže jestli chceš, aby ti to nějakou dobu vydrželo, budeš muset počkat na mobilní grafiky s touto podporou. ATI řada 5xxx by se měla objevit už brzy, u nVidie to ještě nějakou dobu potrvá.
shadyyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadyyy »

Ještě chci dodat že jsem se například koukal na výkon GTX260m proti mojí stolní 275GTX OC a docela mě překvapilo že tahá na stejné rozlišení a max nastavení ve hře Team Fortress 2 50-70 FPS a ta stolní 180-200 FPS, myslím si že to není tak hrozné =) Jen se bojím že by mi to na dlouho nevydrželo, přece jenom kdyby to tahalo kolem 100FPS tak bych si nestěžoval ;D Ale na SLi do NTB nemám a nechci..

Zítra se jdu podívat ke kámošovi na notebook s GTX260m, hodim postřehy z CoD4 (s nastavením pro progamery [mám s progamingem zkušenosti]), chci vyzkoušet hraní na notebooku oproti hraní na PC, pokud vytáhnu 250FPS nebo alespoň těch 125 (to asi určo ;D )..
shadyyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadyyy »

To lojza - Určitě mi nebude vadit počkat si s mým stolním miláčkem půl roku, pokud to bude stát za to, a bude to o minimálně čtvrtinu výkonnější, o Direct 11 mi nejde, nehraju vše na full ale na solidní FPS / kvalita ;) Takže prostě výkon..

Ve svém stolním PC mám Quadcore 9550 OC na 3.7Ghz, 1.3T HDD, 4GB 1066Mhz RAM, 275GTX OC grafiku 22 monitor a ještě 19 druhej. Chci přejít na notebook z důvodu že potřebuju notebook do školy, a rád se připojim do hry kdekoliv.. Přejít z 3.7GHz na 2Ghz čtyřjádro asi bude docela rozdíl, ale pořád to bude výkonné (Renderuju videa / AEE / 3D grafika)? Klidně si radši počkám na novější I7..
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Nova mobilni rada Mobility Radeon vcetne nejvykonnejsiho modelu HD 5870 neni po strance vykonu zadny zazrak, vykonnove je HD 5870 o cca ctvrtinu nad GTX 280M. Nicmene zalezi na tom, kdy notebook chces kupovat. Pokud jej chces az na pristi skolni rok, je podle mne nesmysl resit vyber tedka, tech 9 mesicu se situace jeste 10x zmeni. Pokud jej chces ihned, ak podle mne neni duvod cekat, od rady Mobility HD 5000 necekej po strance vykonu zazraky a treba Asus G51Vx je v dnesni dobe za 30k skvelou volbou (s tim, ze za rok se da treba prodat a koupit neco vykonnove odpovidajiciho dobe, podle toho, co pises, nejspis problemy s financemi netrpis).
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
shadyyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadyyy »

Rozhodně mi notebook nebude financovat "maminka", právě té verze že ho časem budu prodávat a kupovat výkonnější se bojim, jelikož očekávám že teď koupim za 30k a potom budu rád když ho prodám za 15.. Na tenhle PC jsem si šetřil 3tím rokem =) Jedinná dražší věc co doma mám.. Kdyby se to dalo slušně prodat za ten cca rok tak bych do toho šel, vim že u PC to jde (lidi jsou blbý)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

v Lednu/Unoru vyjde nova rada DX11 grafik tj radim pockat. DNesni GTX260/280 v noteboocich sou pouze preznacene 9800GTX+/GTS250 tj G92 jadro (proto ten tvuj mnohem slabsi vykon ve srovnani s detskopovou GTX275). U tech novejch DX11 grafik by mohla bejt i prizniva spotreba diky 40nm procesu. Ja sam sem tedka notebook prodal a cekam na Leden co se vyroji za nove modely.

zde newska http://www.fudzilla.com/content/view/16954/1/
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“