Modern Warfare 2 - sekani

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Modern Warfare 2 - sekani

Příspěvek od Demonoid126 »

Zdravim, moje sestava AMD Phenom II X4 920, 2,8GH,ram 4GB OCZ,VGA 4870 toxic 512mb.Hra se proste seka i kdyz jsem preinstaloval CHIPSET,pri kazdem rychlejsim pohybu mysi se to nehorazne seka,tak nwm cim to muze byt jestly opetovne problemy ATI ovladacu nebo nwm.Win Vista 32bit hra i system originalni, diky za radu.
Zub
Začátečník
Začátečník

Re: Modern Warfare 2 sekani

Příspěvek od Zub »

měl bys přeinstalovat i procesor, jistota je jistota
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Tak mi porad pls jakej ovladac na AMD ati sem nic nenasel tak ja nwm
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Jak si jako přeinstaloval chiset? A ještě mi řekněte jak přeinstalovat procesor :mrgreen:
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Koukam ze sem nema cenu ani psat kdyz sem pisou sami individua,ty chytrej, Chipset od zakladni desky a kdyz tam ten druhej chytrolin psal ,preinstaluj jeste procesor tak ad mi poradi kdyz na procik zadny ovladace neexistujou.A pise se CHIPSET a ne CHISET ty dobraku.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

V prvé řadě svůj dotaz polož do správného threadu - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=340 Každá hra má svoje mateřské vlákno, ve kterém se řeší vše okolo ní, není důvod zakládat další.

K tvému problému: při podobných problémech zpravidla zkoušej jiné verze ovladačů grafiky, chipset by s tímto neměl mít nic společného. Takže doporučuji stáhnutí a instalaci posledních oficiálních ovladačů na tvoji kartu. Najdeš je na stránkách AMD - http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Omlouvam se za zalozeni nove topicu,Ovladace mam nejnovejsi,ale dekuji za odpoved.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Měřil si ve hře přímo FPS pomocí třeba Frapsu, nebo se to seká jen od oka? Ono je rozdíl, jestli hra běží dobře a začne se sekat, až když se začneš otáčet, nebo má nízký framerate pořád. U ATi se mi někdy stávalo, že s novějšími drivery hra běžela hůře než se staršími, takže to můžeš zkusit taky(nahrát naopak starší drivery, když nové nefungují správně). A problém máš pouze s MW2, ostatní hry jedou v pořádku?

No a jinak bych zkontroloval provozní vlastnosti karty. Takže nainstalovat program Rivatuner, na pozadí spustit monitoring, nějakou dobu hrát a pak se podívat na teploty GPU, neměly by být nějak moc přes 85 stupňů řekněme. Ikdyž v případě vysokých teplot by měly být postiženy i další hry.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Frapsem jsem meril mam 91 fps hra bezi plynule ale kdyz otocim mysi tak se to hrozne trhne a uplne zpomali pak zas to jede,proste pri kazdem prudcim pohybu mysise to nehorazne sekne zpomali atd.Jine hry jedou v pohode Dirt2 hraju na Ultra detaily uplne v pohode.
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Takze teploty CPU 58 az 59 stupnu a GK 60 stupnu cca 40 min hrani
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

To je v pořádku. Zkus v nastavení grafiky snížit rozlišení textur z Extra na High. Někomu to pomohlo vyřešit problém se zasekáváním MW2 na ATinách.

Případně ještě můžes zkusit úplně nejnovější RC Catalyst 9.12 - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=149221 WHQL by prý měly vyjít dnes, ale zatím nic.
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Opravdu to pomhlo zasekavani je minimalni po snizeni z EXTRA na HIGH.Vim ovladace jeste nevisly,je to ale stejne zajimave kde je teda chyba jestly ve hre nebo opet u ATI catalyst,chci si koupit GTX 295 ale bohuzel ji nikde nemaji ale kazdopadne mockrat dekuji za radu.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Velké textury zabírají větší množství VRAM na grafice a jelikož máš pouze 512MB verzi, může být problém právě tam.

Jinak GTX 295 bych rozhodně nekupoval, měl by jsi s ní spíš víc problémů než užitku. Také to záleží na rozlišení, zdroji, rychlosti CPU a tak dál. To už je na další topic, jestli chceš koupit novou videokartu, není nic lepšího než se zeptat v příslušné sekci - http://pctforum.tyden.cz/viewforum.php?f=93
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Ok diky ale ram na GK to urcite nebude,vzdyt to hrajou na daleko horsich GK co jsem cetl a uplne v pohode a MW2 neni rozhodne narocnejsi nez Dirt2 ale jinak diky za ochotu a na tu GTX295 se zeptam.
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Sobo píše:Velké textury zabírají větší množství VRAM na grafice a jelikož máš pouze 512MB verzi, může být problém právě tam.

Jinak GTX 295 bych rozhodně nekupoval, měl by jsi s ní spíš víc problémů než užitku. Také to záleží na rozlišení, zdroji, rychlosti CPU a tak dál. To už je na další topic, jestli chceš koupit novou videokartu, není nic lepšího než se zeptat v příslušné sekci - http://pctforum.tyden.cz/viewforum.php?f=93
Cože? Neprostý nesmysl. Samozřejmě že na hru jako MW 2 bohatě stačí 512 paměti do rozlišení asi tak 1900*1200. Já sám jsem dohrál hru naprosto bez problémů na pomalých 512 DDR3 v 1600x1200 s AA. Vůbec 512 průměrně rychlých pamětí vesměs stačí takřka na všechny hry do nejběžnějšího rozlišení 1600x1200. Snad krom GTA 4 jsem něměl s 512 MB paměti v žádné z moderních her problém v rozlišeních 1600, zřídka u těch nejnáročnějších her 1280.
Problém bude možná v zapraném systému, možná to brzdí nějaký program na pozadí. Zkontroluj správce úloh.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Kdyby to byla věc zapraného systému, nemyslíš, že by to byl specificky jeho problém? Děje se to u spousty uživatelů. Když se na to podívám logicky, tak ostřejší textury zabírají více VRAM na kartě, nic víc. A bordel v systému ti spotřebu paměti videokarty neovlivní. Jestliže tedy snížení textur(rozuměj snížení zátéže na VRAM) znamená vyřešení problému, pak asi problém musí být v paměti na grafice.

Ad 512MB: jak oba víme, ATi drivery stojí vcelku za prd, takže bych se nedivil, kdyby v driverech byla třeba chyba memory managementu, pak by např. i 1GB VRAM bylo málo, to jen tak na okraj. Za velkou spotřebou VRAM zkrátka nemusí stát pouze nároky samotné hry.
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Jj souhlasim s tebou Sobo,system mam preinstalovany podle me je tez problem v ATI driverech,kamarad ma tu samou GK jako ja akorad procik od intelu taky 4 jadro a ten samej problem,dalsi clovek HD4890 2GB ram a ten samej problem takze v pameti karty to asi nebude priklanim se k tem driverum.
jo_lobo
Nováček
Nováček

Re: Modern Warfare 2 - sekani

Příspěvek od jo_lobo »

Mám podobnej problém! Sestava: Dual Core 2.14 GHz, 4GB RAM, GeForce 8800GT a hra se mi neuvěřitelně trhá. Vůbec to nechápu. Třeba Crysis jsem dojel na full details v pohodě. Ovladače od nvidia mám nejnovější (přímo pro mw2), systém jsem celý přeinstaloval. Měl jsem WIN 7 64 bit, vrátil jsem tam XP 32 bit a problém je pořád stejnej. Snad v xp ještě horší. Když chodim např. v mulťáku cca po metru vždy obraz poskočí. Zaměřovat plynule se skoro nedá. Formátoval jsem i celej hadr, chipsety i ovladače zkoušel a pořád nic. Nemáte někdo nějaký nápad co s tim? Děkuju!
Demonoid126
Začátečník
Začátečník

Jo to ja nechapu tez, proc MW2 se trha, uz jsem vyzkousel vsechno i kdyz ty detaily snizim tak se to stejne potrhava nwm nechapu ani nove catalysty nepomohli jestly chyba hry nebo co nwm.Vyresil jsem to jednoduse koupil jsem si Xbox 360 a MW2 k tomu, pac uz jsem vyzkousel vsechno a bez vysledku.
jo_lobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo_lobo »

taky řešení :-D
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“